Het is weer tijd voor bezinning, het is immers kerstmis. Tijd om je vol te eten met gesubsidieerd EU-rundvlees, gebakken in het topje van de boterberg, en als toetje IJs gemaakt van melk afkomstig uit het beste plekje van de melkplas.

Bij het diner een heerlijke Franse wijn van EU-gesubsidieerde druiven, en belast met oer-Hollandsche accijnzen die de wijn een bittere nasmaak geven. Een goede sigaar gemaakt van EU-gesubsidieerde tabak hoort er natuurlijk bij, samen met een lekker glas Whiskey, in dit kader kan ik de 16 jaar oude Lagavullin’ aanbevelen, vooral de belastingvrije versie smaakt fantastisch.

En om het kerstsfeertje niet te bederven moet er natuurlijk een mooie kerstwens bij:

Stel: er zijn verkiezingen, maar niemand gaat er naar toe.

Een mooie kerstgedachte, lijkt me zo. Wat zou het leuk zijn als onze zelfbenoemde vertegenwoordigers door niemand meer werden gekozen. Hoe zou men reageren, bij opkomstpromillages in plaats van percentages?

Hopelijk kan de Vrijspreker bijdragen aan het besef dat de enige goede politiek een politiek is die zichzelf opheft.

2006 wordt dan ook wat mij betreft het jaar van de anti-politieke partij!

Ik wens allen een vrolijk kerstfeest en alvast een gelukkig 2006.

9 REACTIES

 1. Stel: er zijn verkiezingen, maar niemand gaat er naar toe.

  Grappig dat je het er over heb toen ik 15 jaar was vroeg ik dit bovenstaande aan mn vader dat hij nog leefde !

  Hij zei toen : Dan stemt dat schorum op hun eigen ,dan zijn ze er ook!
  Hee wild is bij de Aldi lekker goedkoop (sorry voor de verkapte reklame) ik ga me op kerstavond maar es lekker bezinnen met Johnny Jordaan op de achtergrond

 2. Volgens mij gebeurt er dan inderdaad wat Peter Zincken ’s vader zei en trekt de regerende klasse zich daar geen zier van aan. Ze vinden zichzelf even legitiem als anders.

 3. Volgens mij gebeurt er dan inderdaad wat Peter Zincken ’s vader zei en trekt de regerende klasse zich daar geen zier van aan. Ze vinden zichzelf even legitiem als anders.

 4. [6] Ja, en dat is ook precies wat er in het boek van Saramago gebeurt. De regering zint op wraak, trekt zich terug uit de hoofdstad en kondigt een staat van beleg af. De burgers worden aan hun lot overgelaten en de regering doet er alles aan om te bewijzen dat anarchie niet werkt. Tot hun grote schrik blijft echter alles rustig, zelfs wanneer in opdracht van het ministerie van binnenlandse zaken een bomaanslag wordt gepleegd. Saramago zet de menselijke verhoudingen weer op scherp en stelt de verontrustende vraag of het in een democratie werkelijk zo is dat de macht bij het volk ligt. Zijn antwoord lijkt ontkennend.

 5. [5] Die ouwe van mij had nogal een onwrikbare gave om alles om te draaien en om te buigen en geloofde absoluut niet in elitaire gedachtengangen of opgelegde regelgeving van bovenaf ten gunste van henzelf !
  Over mensen die meer dachten te zijn dan anderen een gezegde kwam al gauw over zn lippen die gaat als volgt : "
  "Van boven BONT van onder STRONT "
  Veel van wat hij mij heeft geleerd vondt ik terug op deze site ,Ik geloof dat behoorlijk wat mensen zonder dat ze het weten Libertarier zijn dus de basis is er al !
  De toren van Babylon zal ook wel niet op 1 dag opgebouwd zijn

Comments are closed.