zaterdag, 31 december 2005
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Koffieverbod minderjarigen

Er moet een leeftijdgrens komen op koffie.
Kinderen tot 16 jaar zouden geen koffie mogen drinken want dit is slecht voor ze. Zo stelt Cor Varkevisser van het BKM (Bond tegen Koffie voor Minderjarigen).

Minderjarigen hebben een grotere kans op hart- en vaatziekten en in de afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 900 gevallen van aandoeningen door koffie bij kinderen geconstateerd. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil dan ook accijns gaan heffen op koffie en boetes geven aan kinderen die koffie nuttigen.

Absurd natuurlijk. Klinkklare nonsens.
Als u denkt dat dit een echt artikel is zit u ernaast, maar ik heb me wel aan “de Telegraaf voorpagina” regels gehouden. En zonder enige twijfel zou dit zo geplaatst kunnen worden als de stichting BKM bestond en Cor Varkevisser niet de keeper van Excelsior was.

Let vooral op details als: ‘in de afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 900 gevallen van aandoeningen door koffie bij kinderen’. Wat betekent dit? NIKS, het slaat als een pik op een drumstel. Maar het klonk goed en het klonk telegraafwaardig. Bovendien is dit soort nonsens doodnormaal. Ik sla de Telegraaf van de afgelopen tijd open en krijg bagger die nergens op gebaseerd is en gilt om een overheid verbod.

SCHADE HUIZEN ROND FEESTDAGEN ENORM,
PARKEERPLAATS SOMS DUURDER DAN VLIEGEN,
LEGER TE LAKS IN WERVEN VROUWEN.

Voor amusement kun je van alles vinden in de Telegraaf maar waar ik elke dag weer om kan lachen is het artikeltje links boven op pagina 3 waar staat:

Het dagblad De Telegraaf geeft onpartijdig nieuws, zonder gebonden te zijn aan een staatskundige partij, kerkelijke richting of belangengemeenschap, uitsluitend in dienst van ’s lands belang.

Een echte dijenkletser, dolkomisch. Het doet me goed te weten dat ze het gevoel voor humor, in tegendeel tot hun objectiviteit, niet kwijt zijn geraakt. Ook doet het me goed om op de 31ste voor de laatste keer te hoeven lachen om dit genante ochtendblad.

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Algemeen
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Vincent schreef op : 1

  "(…) bagger die nergens op gebaseerd is en gilt om een overheid verbod."
  De overheid hoeft helemaal niets te doen, want jij zegt het abonnement toch al op of koopt het niet meer. Mocht je het dijenkletsen wat gaan missen komend jaar, kijk dan naar het NOS jeugd- en/of avondjournaal. Daar betaal je wel voor -of je wilt of niet- en het is minstens zo grappig. Gillen!

 2. Harry schreef op : 2
  Harry

  De Telegraaf: voer voor de politiek, anti-vrijheid. De Vrijspreker: anti-politiek voor vrijheid.

 3. Henri schreef op : 3
  Henri

  Uitstekend artikel Samuel! Zeer herkenbaar.

 4. Sander schreef op : 4

  Samuel, gezien je leeftijd zou je een belofte voor de toekomst kunnen worden!

 5. Hub schreef op : 5
  Hub Jongen

  Samuel, ook hier een hartelijk welkom en gefeliciteerd met dit uitstekende begin!

 6. Mike Madison schreef op : 6

  "Er moet een leeftijdgrens komen op koffie….."
  Het zal me niet verbazen dat die leeftijdsgrens en accijns er ooit nog komen…. Misschien volgend jaar in 2006?

 7. Karel de Grote schreef op : 7

  De Telegraaf, de krant van zwakker Nederland!

 8. robert-jan wille schreef op : 8

  de telegraaf is natuurlijk een krant op zich. er is 1 probleem met de kranten in Nederland vind ik en dat is dat ze over het algemeen vrij links zijn. de telegaarf daarintegen is is iets rechtser. alleen is het toch jammer dat het zo’n soort ‘hart van Nederland’krant is. want ik ben het wel met je eens dat het belachelijk is wat voor artikelen er soms in staan. maar ja dat is aan de ene kant ook wel weer logische voor een krant die een deel heeft voor de prive.
  wat natuurlijk een enorm goed blad is, als je echt geen hobbys hebt.

 9. joop schreef op : 9

  Beste Samuel,

  Goed stuk van jou, maar noem me eens 1 krant in Nederland die wel goed is en/ of onpartijdig.
  Een kliek ellende en de leugens zijn er in overvloed.
  groet,