Onze politicus van de week, Henk Kamp,
[ www.vrijspreker.nl/blog/?it… ] wil graag 1100 tot 1400 militairen naar Afghanistan sturen. Onder andere om zijn ambitie om 2400 Nederlandse soldaten waar ook ter wereld in te zetten, te verwezenlijken.

Uit een opgave van het Ministerie van Oorlog blijkt dat Henk door die uitzending gemakkelijk het doel van die 2400 militairen kan halen. De opgave van het ministerie van het aantal personen dat nu al in een tiental vreemde landen is: (zie www.mindef.nl/missies/index… ):

Afghanistan (ISAF) 368
Afghanistan (Enduring Freedom) 843
Balkan (Eufor-operatie) 546
Midden-Oosten 13
Irak 20
Congo (MUNOC / SSR) 4
Djibouti (CJTF HOA) 1
Indonesië (AMM) 5
Pakistan NATO steunverlening 134
Litouwen (RNLAF) ???

Omdat het kabinet zag aankomen dat er in de Tweede Kamer problemen konden komen waardoor zij zelf naar huis gestuurd konden worden, moest de strategie van Henk Kamp proberen de zaak te redden. Daar heb je toch een minister van oorlog voor!

Tot nu toe neemt de Kamer echter de Zwarte Piet die hen wordt toegespeeld, niet op. Ook zij willen niet aan de kiezers vertellen dat zij die soldaten naar het andere eind van de wereld sturen voor een onduidelijk belang van die kiezer. En ook zij zien al de reacties als straks de dode militairen in bodybags op Schiphol als postume helden geëerd worden. Waarbij dan ook de onderlinge strijd om de gunst van de kiezer tussen de verschillende politieke partijen een duidelijke rol speelt.
Ik walg nu al van het eerbetoon aan hen die “het hoogste offer” brachten voor … ja voor wat?

Donderdag spelen de politici hun lugubere spel verder. Een genante vertoning. Zeg het voort!
Wanneer komen de burgers in opstand?

3 REACTIES

  1. Het is net zo’n soort "eer" als die welke aan islamitisch terroristische zelfmoordcommando’s wordt voorgespiegeld.

  2. Het beleid van het openbaar ministerie is zo geperverteerd dat een soldaat zich misschien nog eerder dood laat schieten dan publiekelijk door OM en media verkettert wordt als hij uit zelfverdediging een tegenstander moet doden. Laat Cowboy Henk zich maar melden voor het front als hij zo graag oorlogje wil spelen. Een echte held en wereldverbeteraar stuurt niet zijn buurman naar het front, maar gaat zelf.

  3. Aan de andere kant, het is daar in Afghanistan één grote boevenbende, alwaar een terroristische taliban vrij spel heeft om fijn terroristen te trainen en op ons af te sturen. Bin Laden vertoeft nog steeds in die regio, evenals zijn opvolger, Al Zarkawi, die inmiddels al veel terroristische cellen in het westen heeft geïnstalleerd. Het kwaad pak je volgens mij toch het best aan de bron aan. Deze mensen hebben niet zulke fijne bedoelingen ten aanzien van de westerse wereld, en ook Nederland zal niet verschoond blijven van aanslagen. Ik vind het belang voor de kiezer helemaal niet zo onduidelijk, het wordt alleen zo onduidelijk gebracht. Men brengt het als een inzet tot wederopbouw, dat zal ongetwijfeld ook deel uitmaken van de missie, maar de amerikanen zijn daar voor de War on Terrorism. Hoewel het wel nooit zal lukken het terrorisme volledig uit te schakelen, kan het wel een zware slag toegebracht worden door de bron aan te pakken.

Comments are closed.