De Parlementaire Pers heeft Piet Hein Donner gekozen tot “Politicus van 2005”
Zij noemt hem standvastig, spreekvaardig, koel, en een rots in de branding in een onrustige tijd.

De Vrijspreker gaf de laatste 16 weken al twee keer de Award “Politicus van de Week” aan Piet Hein.*) Maar wel om heel andere redenen, en een heel ander idee van het begrip “politicus”.

———————-

*) Zie www.vrijspreker.nl/blog/?it… en
www.vrijspreker.nl/blog/?it…

4 REACTIES

 1. Wat mij betreft is Donner crypto-fascist en vrijheidsverkrachter van het jaar. En van welke pot de parlementaire pers is gerukt is intussen wel bekend…

 2. En toch, die Belgen he’! Daar komt toch echt af en toe wat zinnigs vandaan:

  Vlaams parlementslid Marie-Rose Morel (Vlaams Belang) doet een opmerkelijk voorstel dat veel stof doet opwaaien in de Wetstraat: schaf vier vijfde van de 124 zitjes in het Vlaams parlement af, zodat er nog zo’n 25 overblijven. Dat is meer dan genoeg, zegt ze. "Er wordt heel veel onnodig werk geleverd. Veel commissies zijn een klucht en het vragenuurtje voor ministers kunnen ze beter ook afschaffen. Dat wordt meestal gebruikt om een minister lastig te vallen met prullen. Met minder gekozenen zal het effeciënter moeten". Veel politici geven toe dat het wel met wat minder gekozenen kan in onze parlementen.

  Als wij nou eens 4/5 van Donner afschaffen dan zet ik de rest wel bij mij in de gang. Zo’n borstbeeld langs de WC als reminder wat een allerbeste politicus allemaal wel niet kan overkomen…

 3. [2] de Belgen hebben iets van 5 regeringen en parlementen, heb ik ergens gehoord dus daar valt nog heel wat te saneren.

  Bij ons kan de Eerste kamer wel weg, dat zijn toch allemaal benoemde ambtenaren en dat zaakje voegt niks toe. Zie Israel waar ze maar 1 kamer hebben.
  Wat Donner betreft, de man is een volslagen idioot en autist maar ja, als je de afhankelijke hofhouding (=parlementaire pers) laat stemmen over wie de beste koning is dan zal het resultaat niet snel verassen.

 4. [2] Geen slechte voorlopige oplossing van "Moreleke Forelleke", maar beter is natuurlijk om Belgie zelf af te schaffen en met een onafhankelijk Vlaanderen verder te gaan, iets wat haar partij overigens voorstaat.

Comments are closed.