Kandidaat: Maxime Verhagen (CDA) Fractievoorzitter 2e kamer

Nominatie: “Interesse in de politiek kreeg ik zo met de paplepel ingegoten”

Toelichting: Maxime kreeg de politiek met de paplepel ingegoten omdat zijn vader in Maastricht al zeer actief in de politiek was. (Vader was KVP-CDA Wethouder)

Dat kun je dan ook heel goed merken. Maxime heeft zich nooit van de politiek los kunnen maken. Reeds in zijn studietijd was hij lid van de politieke studentenvereniging, werd medewerker van een Kamerlid en lid van de Jongeren-CDA.

Al vlug kwam Maxime in het Europese Parlement en bemoeide zich daar onder andere met ontwikkelingshulp. Maxime zegt daar zelf over dat hij nog de mooiste herinneringen heeft aan zijn talloze reizen naar Afrika!

Van daaruit kwam hij in het Nederlandse Parlement en is nu fractievoorzitter van de CDA-fractie.

In het Parlement is Maxime een van de sterkste vechters voor steun aan kinderopvang. Zelfs om een kinderopvangmogelijkheid in het Parlement te krijgen. Die kinderen kunnen dan ook de politiek met de paplepel ingegoten krijgen.

In zijn CDA pleit hij voor een toekomstbeleid met als hoofdpunten:

-1. een waardevolle samenleving
-2. een actieve samenleving
-3. een duurzame samenleving
-4. een veilige samenleving

1. Voor de waardevolle samenleving is het gezin een belangrijke bouwsteen.
Daarom moeten gezinnen dus ook ondersteund worden met belastinggeld.
Daarom moeten gezinnen dan ook hulp krijgen bij de opvoeding. (pc kinderen afleveren)
Daarom moet er “extra veel” belastinggeld naar de kinderopvang. (Met paplepels)
Daarom moeten de scholen een belangrijke rol in de opvoeding gaan spelen. (pc kinderen afleveren)
Daarom moet er een leerwerkplicht komen tot 23 jaar.

Wel, als je dan nog geen goede politiek correcte burgers hebt, dan weet ik het ook niet meer.

Maxime is dan ook tegen het invoeren van een referendum. Je kunt toch niet aan het volk overlaten om te beslissen over belangrijke zaken? Het volk is, na al die paplepels alleen nog maar knap genoeg om de juiste politici te kiezen.

2. Bij de actieve samenleving constateert Maxime dat het nu beter gaat in het land en dat de koopkracht daalt! (beter ??)

3. Voor de duurzame samenleving moet er vooral veel geld naar alternatieve energiebronnen.

4. De veilige samenleving noemt hij als laatste, hoewel dat in feite het enige morele punt is waar een overheid zich mee zou moeten bemoeien. Al blijkt de laatste jaren dat dit door de overheid wordt uitgevoerd door de vrijheid van de burgers te beperken, waardoor er straks geen vrijheid en geen veiligheid meer over zal zijn.

Maxime heeft de pest aan Amerika: “Er is [in NL] absoluut geen sprake van Amerikaanse toestanden,
waarbij mensen die het niet kunnen betalen onverzekerd rondlopen en in de ellende komen als ze ziek worden. Iedereen is namelijk verplicht verzekerd. Er is een acceptatieplicht voor verzekeringsmaatschappijen.”
Maxime houdt ervan om verplichtingen op te leggen.

De laatste heldendaden van Maxime liggen in de titanenstrijd die hij heeft gevoerd om de huishoudens te compenseren voor de hogere kosten met elke week 67 centen.
En deze strijd heeft hij weten te winnen, net als zijn opponent Zalm overigens; zo gaat dat in de politiek.
Zie ook: https://www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=3200 en bericht op het NOS Journaal

Uit dit alles blijkt Maxime Verhagen de Politicus van de Week Award met ere te verdienen.

3 REACTIES

  1. Farizeeers als Maxime Verhagen zijn een duidelijk teken dat iedere overheidsfunctie een maximumtermijn moet hebben dat iemand in staatsdienst mag werken. Dan kan dit soort nietsnutten in elk geval niet levenslang op andermans kosten voor God spelen, of is het eerder tovenaarsleerling?

  2. Het is werkelijk niet te geloven, deze dictator in spé. Wie heeft er nog vijanden nodig als je politieke ‘vrienden’ als Verhagen hebt.

  3. de wijze waarop de heer Verhagen andere partijleiders en m.n. Bos aanvalt is beneden alle peil; een faire strijd ontaardt bij deze man ( CDA-er!!!!!) in laag bij de grondse uitspraken. dit verwacht je niet van een politicus die ooit hoopt minister te worden ( hoe moet dat als er straks een CDA/PVDA kabinet moet worden gevormd?

Comments are closed.