De “Seks/Kunst” posters in Wenen worden verwijderd!

Oostenrijk wordt namelijk voorzitter van de EU gedurende de eerste helft van 2006, en dan willen de politici niet provocerend zijn t.o.v. hun Europese collegas.De poster met Koningin Elisabeth en Jacques Chirac en George Bush *) vonden ze al erg. Maar dat er met de EU gespot werd door de EU-vlag op uitdagende wijze op een slipje te tonen, dat ging echt te ver!
De artieste van deze poster, Tanja Ostokic, uit de Balkan ziet het verwijderen van haar poster als “overheidscensuur”.

Met uitzondering van vier posters zullen de andere 146 “kunstwerken” blijven hangen tot 30 januari en vanaf 24 januari ook in Salzburg worden vertoond. Daar zal namelijk op 27 januari weer een bijeenkomst zijn van de EU “leiders” voor een conferentie die heet “The Sound of Europe”.

Wij zijn benieuwd naar de “music” die leiders daar zullen gaan maken. De Oostenrijkse Premier Schüssel heeft grootse plannen om EU dingen te doen waardoor hij zelf met veel roem de geschiedenis in zal gaan. Hij kijkt daarbij onder andere naar de EU-belastingen en naar de EU-Grondwet. Het verlevendigen van die door Nederland en Frankrijk definitief afgekeurde grondwet is echter ook een wens van Angela Merkel. Zij mag de tweede helft van 2006 voorzitster spelen.

Dan heb ik toch maar liever te maken met de oorspronkelijke “Sound of Music”!
—————————————-
*) Zie: https://www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=3292

10 REACTIES

 1. Ik hoop dat onze nationale politici voldoende consequent zijn om ook het al dan niet instemmen met EU-belasting aan een referendum te onderwerpen. In dat geval zie ik dit krankzinnige voorstel met alle vertrouwen tegemoet. Indien de burger in deze kwestie niets gevraagd wordt, zullen de productieven zo zoetjes aan naar een wat zonnigere thuisbasis uit moeten gaan kijken. Een land zonder (dreigende) (burger)oorlog, met weinig bureaucratie, lage belastingdruk en bij voorkeur met lekker weer, Suggesties iemand?

 2. [1] "Ik hoop dat onze nationale politici voldoende consequent zijn om ook het al dan niet instemmen met EU-belasting aan een referendum te onderwerpen"

  Denk je echt dat deze hoop ooit waar zou kunnen worden? Herinner je je nog al die uitspraken na het EU-referendum?
  Toen klonk algemeen: "Referendum, nooit meer!"!

 3. Ik vraag me af of ze het orgineel ( http://www.lasestina.ch/ham…‘origine%20du%20Bonheur.jpg ) waar dit op gebaseerd is, gemaakt door de bekende impressionist Gustave Courbet, ook gecencureerd hadden.

 4. Wat mij verbaast is dat kunstenaars zo gemakzuchtig over het belang van hun opdrachtgever heenwalsen. Als kunst betaald wordt door de overheid zou het die overheid in een goed daglicht moeten stellen. Een loodgieter die ingehuurd wordt door een overheidsinstelling krijgt als hij de leidingen doorknipt in plaats van maakt een schadeclaim in plaats van loon naar werk.
  Ter vergelijking: Vergilius herschreef in dienst van keizer Augustus de geschiedenis als een verhaal van hoogtepunten dat culmineerde in de geboorte van Augustus. Grote kunst, maar wel met de communicatieproblematiek van de opdrachtgever in oog.
  Met andere woorden: van een kunstenaar mag meer worden verwacht dan narrengedrag.

 5. [5] Er gaat ergens iets fout, maar je komt er wel als je gaat naar:
  http://www.lasestina.ch/ham

  en dan op die pagina het derde schilderij klikt nr 3

  Je ziet dan een zeer treffende gelijkenis van een beroemd kunstenaar met deze poster"kunst".

 6. [4] Quirium, bedoel je dit als LOGO te gebruiken bij EU artikels?
  Met op de heilige plek het EU-NEE logo ipv de EU vlag?

  Zie jij kans om zoiets te maken?

Comments are closed.