Politici bemoeien zich met alles. Ook met Kunst en Seks.

In Wenen worden nu op 400 aanplakborden 150 “kunstwerken” getoond die gemaakt zijn door 75 jonge Europese “kunstenaars” en die (voor een deel) gefinancierd zijn door belastinggeld.

Het daarbij gebruiken van Koningin Elisabeth, Jacques Chirac en George Bush roept ook protesten op.

Oostenrijk viert het 60 jarig bestaan van de republiek en het 10 jarig lidmaatschap van de EU onder andere door deze “kunst”.
Het cultureel project onder de vlag van EuroPART kost 10 miljoen euro waarvaan minimaal 1 miljoen rechtstreeks uit belastinggeld komt.
De Sociaal Democraat Norbert Darabos verdedigt het project onder het mom van vrijheid van kunstuitingen, al staat hij in dit geval kritisch ten opzichte van de subsidie met belastinggeld.

De organisatoren verdedigen deze posters als “directe kritiek op de globalisatie”, en de artiest Carlos Aires (31) uit Madrid, die het naakte trio produceerde, zegt dat het slaat op de recente veranderingen in Europa en de speciale constructies die daaruit voortkomen.

Ik weet heel weinig van kunst en laat kritiek graag over aan deskundigen. Maar het heeft in ieder geval meer met porno dan met kunst te maken. Meer met degeneratie dan met ontwikkeling van de maatschappij. En dat daar belastinggeld voor gebruikt wordt is natuurlijk helemaal schandalig.

8 REACTIES

 1. Het gebruik van belastinggeld (subsidie) voor ‘kunst’ of ‘Kunst’ is in alle gevallen ‘schandalig’!

 2. Buregers worden gedwongen voor kunst, meningen en visies te betalen waar ze het oneens mee zijn. Dat is moreel onacceptabel.

 3. Ach, of het kunst is of niet doet er niet zoveel toe, ware het niet dat hier eerst geld gerooft is van anderen om dit mogelijk te maken.

  Verder valt mij de selectieve verontwaardiging, of nu juist niet verontwaardiging op.

  Had je zo een neukend trio gemaakt met islamieten, dan was de artiest al dood geweest, vermoed ik..

  PS Dit kunstwerk is niet zo origineel. Ik heb ooit ergens zo een foto op internet gezien, maar dan met een zekere familie van Oranje uit Den Haag erop.
  Was wel erg grappig, dat wel.

 4. Hoewel ik de betreffende ‘kunst’ -voor zo ver ik die heb gezien- knap smakeloos vind, kan ik wel lachen om hoe de draak wordt gestoken met de subsidieverstrekker. Hopelijk draagt dit bij aan het spoedige einde van de kunstsubsidies. Want hoewel beeldende kunst het meest opvalt, wordt er ook veel belastinggeld gestoken in bijvoorbeeld componisten om orkesten te laten spelen voor praktisch lege zalen en hele faculteiten die kijken (en luisteren) naar kunst tot wetenschap hebben gebomardeerd. Ik sprak ooit (tot mijn vermaak) een Doctor in de Kunstdeskundologie die veel minachting toonde voor kunstenaars want die hadden geen opleiding op universitair niveau, en tjonge jonge jonge, kehrel, daht kahn toch echt niet heur… Laat dat zooitje zich zelf maar financieren.

 5. Een miljoen rechtstreeks uit belastinggeld…
  En de resterende negen dan? Uit het niets ontstaan zeker?

 6. [6] Nee, dat klopt, maar omdat de Nederlandse pers zo slaafs en knechterig is als het gaat om die familie van Oranje, is het altijd wel leuk wanneer iemand daar van afwijkt..

 7. [4] Maverick,
  nog even een opsteker voor je op de één na laatste dag van het jaar.
  Het is nog niet afgelopen met de kunstsubsidies, we doen er nog een schepje bovenop!
  Circussen worden in het vervolg ook tot kunst verheven. Dus ook zij gaan vangen!
  Dankuwel asjeblieft!!!

Comments are closed.