Goed nieuws voor Ayn Rand liefhebbers die TCM kunnen ontvangen en nachtbraker zijn dan wel over een dvd-recorder beschikken: The Fountainhead komt vannacht op TV.

www.cinema.nl/cinema/movies…

Ook leuk voor de mensen (zoals ik) die niet bekend zijn met het werk van Ayn Rand, kunnen ze ook kennis nemen van het “crypto-fascistisch gedachtegoed” van Rand. (Gek, ik altijd maar denken dat ze, wat haar fouten ook waren, tegen het fascisme was, maar dat heb ik dus blijkbaar verkeerd gezien. Zo leer je elke dag wat bij.)

4 REACTIES

 1. Aha eens kijken of we dat kunnen aanschouwen. Ik vindt Gary Cooper overigens maar als een houten klaas acteren in die film. En helaas moet ik hetzelfde zeggen over Patricia Neal.

  Overigens beiden krijgen tijdens de opname van deze film een verhouding die de Coop zijn huwelijk koste!

  Life imitates art? 😉

 2. "crypto-fascistisch gedachtegoed"

  Hoe dom kun je zijn om Ayn Rand als "cryptofascist" af te schilderen.

  Absoluut iemand die Objectivisme noch fascisme begrijpt.

  En zo gaat Slinks door met het tussen de regels besmetten van personen en termen die hen niet bevallen. Nu is het tussen de regels door een
  "crypto-fascistisch gedachtegoed" maar over een poos wordt dit als feit geponeerd!

 3. Ik zie wat Martin bedoelt met ‘crypto-fascistisch’, hij refereert aan de recensie van de VPRO-gids. Wel dat is te begrijpen, want de VPRO wordt toch nog behoorlijk bevolkt door anti-liberale personages. Alhoewel hun informatieve programma’s beter zijn dan vroeger.

Comments are closed.