People should not be afraid of their Governments. Governments should be afraid of their people! Op 30 maart gaat de film V for Vendetta in Nederland première.
Voor libertariërs en zij die geïnteresseerd zijn in het libertarisme zou dit wel eens een heel interessante film kunnen zijn.

Hier is in het kort het verhaal:

In een futuristische toekomst is Groot-Brittannië een totalitaire staat geworden. Tegen deze achtergrond wordt het verhaal verteld van “V for Vendetta” waarin de jonge vrouw Evey (Nathalie Portman) van de dood gered wordt door een gemaskerde man, beter bekend als “V”.

Deze persoon V (Hugo Weaving) is weergaloos en charismatisch, maar vooral meester in list en bedrog en zeer bekwaam in de vechtkunst. Hij ontketent een revolutie als hij twee belangrijke regeringsgebouwen opblaast en het door de regering gecontroleerde radio- en TV-station overneemt.

V spoort zijn burgervrienden aan in opstand te komen tegen de tirannie en onderdrukking van dit onmenselijke schrikbewind.

Als Evey de waarheid blootlegt over V’s mysterieuze achtergrond en hiermee ook de waarheid over zichzelf ontdekt, is zij zijn onwaarschijnlijke bondgenoot in de strijd voor vrijheid en gerechtigheid in een samenleving die geplaagd wordt door wreedheid en corruptie.

De gebroeders Wachowski [bekend van The Matrix trilogie] schreven het scenario van deze film dat gebaseerd is op het inmiddels tot cult verheven stripboek van schrijver Alan Moore en tekenaar David Lloyd. Deze strip is in 1988 als tiendelige serie uitgegeven door DC Comics.

Cast: Hugo Weaving, Natalie Portman, Stephen Fry, Rupert Graves, Sinéad Cusack, Stephen Rea

Regisseur: James McTeigue

Producent: Joel Silver

Release: 30 maart 2006

promotie filmpje hier:

wwws.nl.warnerbros.com/vfor…

10 REACTIES

  1. Warnerbros!! Dus niet weer een of andere interlectuele B film die in een of ander achteraf bioscoopje wordt gedraait.

  2. An sich een bekend gegeven, totale staatscontrole waar de ‘held’ zich tegen verzet. Toekomstscenarios in sci-fi films gaan grofweg uit van of een almachtige staat, een permanente staat van oorlog of een intergalactisch avontuur. De waarheid zal wel in het midden liggen.

  3. [2] Het spijtige is dat meestal niet zoveel mensen de link leggen met de eigen overheid, maar eerder met overheden die door de eigen overheid als ‘boze rijken’ worden afgeschilderd. Na de film gaan ze naar huis met het idee ‘wat een geluk dat onze eigen overheid ons voor zulke overheid behoedt’.

  4. Als mensen uit verschillende hoeken van de samenleving, bijvoorbeeld tijdens ouderavonden op school, nou eens werkelijk met een open mind met elkaar van gedachten gingen wisselen, kwam er misschien iets op gang.
    Maar de politiek verdeelt de samenleving en is op die manier in staat hem steeds verder te verkankeren.

  5. [5] Inderdaad Harry, de politiek volgt een verdeel en heers politiek naar de mensen toe.

    Wij zullen een unite and fight filosofie moeten volgen. 😉

  6. die film is echt vet eindelijk een film actie sci fi met verhaal erin ga zo door echt relax die film

Comments are closed.