Dat is het oordeel van de 21.515 deelnemers aan een “representatief” TweeVandaag Opinie Panel. En met “beste” bedoelen ze dan positief “de meest goede”!

Maar ook in het rijtje slechtste politicus scoort Verdonk de derde plaats!

In de Tweede Kamer werden de volgende uitspraken gedaan:
-Rita Verdonk heeft het afgelopen jaar de Kamer ruim 100 keer verkeerd voorgelicht. Verdonk moet opstappen. Gebleken is dat over ruim 100 asielzoekers uit 31 verschillende landen gegevens verstrekt zijn aan de landen van herkomst.
Dat openbaart kamerlid De Vries (PvdA)
– GroenLinks heeft geen enkel vertrouwen in Rita Verdank! Zij moet aftreden stelt kamerlid Vos (GL). Verdonk bedrijft “struisvogelpolitiek”.
– De minister heeft gelogen en is volstrekt ongeloofwaardig, zegt De Wit (SP)
– Van Haersma Buma (CDA) eist dat Rita maar eens moet uitleggen dat ze niet gelogen heeft!!
– Lambrechts (D66) vindt dat er wel degelijk fouten gemaakt zijn en vraagt meer uitleg. [die zal er dan uiteraard wel komen tot bevrediging van deze regeringspartij!]
– Visser (VVD, partijgenoot van Rita) zegt dat er fouten gemaakt zijn en die moeten worden verbeterd. [big deal!]

Als met deze opmerkingen van deskundigen Rita Verdonk toch nog de “beste” politicus is, dan kun je bedenken hoe het met al die anderen gesteld is.

De Vrijspreker benoemde in mei Rita Verdonk tot “politicus van de week”.
Zie www.vrijspreker.nl/blog/?it… . En u weet ondertussen dat de Vrijspreker helemaal niets positiefs aan politici vindt, en dat de Award voor “Politicus van de Week” een uiting van afkeuring is.
Het hierboven gestelde overtuigt ons nog eens extra dat Rita die benoeming van de Vrijspreker meer dan verdiend heeft.
———————————————————-
P.S. Overigens heeft Jan Peter Balkenende de Award Politicus van de Week ook al een keer gewonnen!
P.P.S. Het laatste nieuws dat mij vanavond bereikt, is dat Rita gezegd heeft dat ze de fouten “betreurt” en dat dat genoeg reden voor de tweede Kamer is om nu maar gewoon ver te gaan!

9 REACTIES

 1. Sorry hoor,

  Maar je zegt deskundigen???

  Het zijn en blijven politici die hun mening over Verdonk geven? Waarom zouden zij wel opeens den wijsheid in pacht hebben?

 2. [1] Inderdaad jammer, dat de mening van politici hier wordt gebruikt om aan te tonen dat Rita de Award heeft verdiend.

 3. Deze verkiezing maakt een hoogst incestueuze indruk. Een klein kliekje kies uit eigen kring ‘de beste’. De uitslag wordt door bevriende/kritiekloze media de wereld ingebracht als groot nieuws.

 4. [3] iedereen kan zich aanmelden voor het 2 vandaag opiniepanel… Maar ongetwijfeld zullen de nieuwsverslaafden en "politiek geintereseerden" zich eerder aanmelden.

 5. [1] Deskundigen omdat het personen zijn die ZELF dat vak uitoefenen!!
  Overigens was het sarcastisch bedoeld!

 6. [4] LF ik denk dat het juist een goed idee is om jezelf als libertarier aan te melden op websites als twee vandaag en de site van Maurice de Hond. Ik doe aan dat soort onderzoek altijd mee.

  Ten eerste compenseer je de aanbidding van het politiek proces enigszins en ten tweede kan je binnen de grenzen van het mogelijke, toch je mening laten doorklinken.

 7. [6] Ik doe ook mee! Helaas zit er alleen bijna nooit een antwoord bij wat me echt bevalt..

 8. Zoals ik het lees ;
  Dat is het oordeel van de 21.515 deelnemers aan een "commercieel selectief" TweeVandaag Opinie Panel. En met "beste" bedoelen ze dan positief "de meest tollerante"!
  In het rijtje slechtste politicus heeft Verdonk een ere plaats!

 9. Dat die politici uit hun eigen de meest politiek correcte kiezen bewijst des te meer dat er in NL te weinig te kiezen valt.

  Wat mijn interesseert is dat het panel en Den Haag tegenover gesteld kiezen! Is dat jullie opgevallen?

Comments are closed.