Big deal!
Twee scholieren uit Enschede hadden bovenstaande tekst op het Internet gezet.

Toen brak een hele media hel-campagne uit!

De tekst was geplaatst na de (natuurlijke) dood van twee Turkse scholieren.
Leraren en leerlingen waren “geschokt” door deze discriminerende tekst.

De misdadigers van 13 en 14 jaar werden door de politie aangehouden. Zij hebben ondertussen “bekend”.
Alle middelbare scholen in Enschede besteden deze week aandacht aan deze gebeurtenis. Turkse imans zijn ingeschakeld om de rust onder Turkse jongeren te bewaren. De pers schrijft er over met grote koppen in de kranten en het wordt omgeroepen bij het nieuws. Mogelijk ook nog een TV reportage? Kamervragen? Moet Rita Verdonk nog worden ingeschakeld?

Dit is nu een voorbeeld van het aanwakkeren van discriminatie en rassenhaat.
Wat deze scholieren gedaan hebben, is natuurlijk niet netjes en getuigt niet van een hoge standing.
Ze hadden echter door hun ouders, en eventueel door hun klasseleraar, onder handen genomen moeten worden. En daarmee had het afgelopen moeten zijn. Eventueel hadden andere scholieren hun minachting voor dergelijke uitspraken kunnen laten merken.
Maar de nu uitgebroken poeha vestigt zodanig de aandacht op dit incident, dat het alleen maar averechts kan werken.

91 REACTIES

 1. En ook die link met discriminatie begrijp ik niet. Alles wat je met Turken/Marokkanen doet en negatief kan worden uitgeleged heet tegenwoordig "discriminatie".

 2. Ook stuitend is dat er steeds imams nodig zijn om moslimjongeren "rustig" te houden. De lange arm der wet heeft er eindelijk ‘concurrentie’ bij, hoewel ik me afvraag of we hier blij mee moeten zijn.

 3. Een typisch geval van overkill, die zeer averechts kan werken zoals Hub al zegt. Deze 14-jarige jongens hadden door hun lerares of moeder tot de orde moeten worden geroepen. Een typisch geval van Nederlandse bemoeizucht.

 4. Doordat allochtonen door de pers stelselmatig als zielig en als slachtoffer worden beschouwd, is in deze zaak het zicht verloren op de dood van de 2 kinderen.

  Hoe groot is de kans dat 2 jonge kinderen van rond de 14 jaar uit 1 gezin op hetzelfde moment aan een natuurlijke dood sterven? Volgens mij is de kans op het winnen van de hoofdprijs van de postcodeloterij groter.

  Daar zou de pers over moeten vallen en dat onderzoeken, en niet over een misselijke kwajongensstreek van pubers die grappen maken over de dood van anderen.

 5. WEER 2 AMERIKANEN MINDER!
  WEER 2 ARIËRS MINDER!
  WEER 2 JODEN MINDER!

 6. Een typisch geval van het ‘omgekeerde racisme’ dat momenteel in de mode is bij bureaucraten en hoernalisten. Als de "5e colonne der geitenneukers" de ‘ongelovigen’ alles toewenst dat lelijk is, dan zwijgt deze kliek lafbekken, tenzij men persoonlijk wordt bedreigd. Maar zodra een witte het in zijn hoofd haalt om iets vergelijkbaars te uiten, dan struikelt men over elkaar om als eerste zijn/haar verontwaardiging te uiten… Brave Dhimmi’s. De Kalief is vast trots op ze.

 7. Met veel meer recht kan je stellen, dat de echte poeha-makers zich schuldig maken aan uitlokking van rassenhaat en individueel dienen te worden opgepakt, voor de rechter gebracht en tenminste een opvoedcursus dienen te volgen. Wat een lemmingengedrag daarzo zeg. Bah.

 8. Dan is dit andere koek:
  Dinsdag 13 December:
  De uitdrukking "vuile neger" is in Italië geen uiting van racisme. Dat heeft het Hof van Cassatie, de hoogste rechtsinstantie, officieel vastgesteld. Aanleiding voor de uitspraak is een zaak waarbij een groep vrienden twee Colombiaanse meisjes had geslagen en gestompt en had geroepen "Vuile negerinnen, wat moeten die negerinnen hier". De groep werd veroordeeld wegens geweld en racisme. In hoger beroep werd dat vonnis bevestigd, maar het Hof heeft de tweede beschuldiging nu ongegrond verklaard.

  Volgens de rechters kunnen de gewraakte woorden zijn uitgesproken als een teken van "algemene afkeer van of weerzin jegens personen van een ander ras". In hun visie is dit niet hetzelfde als racisme. Dan moet sprake zijn van ’door het ras bepaalde beperkingen of voorkeuren die tot doel hebben de gelijkheid van rechten en vrijheden te beperken of te vernietigen’, aldus het Hof. "Vuile neger" is in Italië dus een scheldwoord als alle anderen.

 9. Waarom het hand zo opzichtig boven het hoofd houden van andere rassen?
  Bemoederen is het en onbegrijpelijk dat deze mensen dit blijven pikken van "ons, wij zo veel betere blanken."

 10. Want iedereen weet dat een individuele Turk, of de Turkse gemeenschap veel te dom en achterlijk is om zichzelf staande te houden en zich staande te houden tegenover het Racisties Geweld van 14 jarige jongetjes….
  Vadertje Staat moet op de bres om voor de zwakbegaafde tukker Turkjes op te komen.

  Deze hysterie zorgt er alleen maar voor dat men -ik zelf tenminste wel- tegelijk ongevoelig wordt voor appellen op mijn tollerantie en allergisch voor iedere iota positieve discriminatie en politiek correct optreden.

 11. Wat is er eigenlijk onjuist aan de tekst "weer twee turken minder", als er dus daadwerkelijk 2 turken minder rondlopen ?

  Ik snap niet waarom je door de politie verhoord moet worden over een feitelijke constatering.

  Misschien waren het Nederlanders met Turkse ouders. In dat geval hebben de betreffende scholieren zich vergist. Maar nog steeds geen zaak voor de politie lijkt me.

 12. Over welke Genocide heb je het over mrxl ??? Als je een nederlander bent vergeet niet wat jullie Met suriname. Indonesie hebben gedaan ;),, Als je Armeen bent wat jullie met Azerbeijdan hebben gedaan.,. Leer eerst je GESCHIEDENIS KOM DAN HIER DOM DOM PRATEN ;),, om mij te kunne begrijpen moet je een TURK zijn ;),, BEN TROTS OP ME GESCHIEDENIS 😉

 13. [14] [15] Halil & Onur, Wat is het turkse woord voor: "Ich habe es nicht gewust"????

 14. Het is ontzetend dom van de god vergetene of beter gezegt godeleze gewordende Nederlanders om een zo onnozelle uitspraakjes van twee kleinekinder zich druk om te maken.

  JIJ beste lezer denk breed en niet te kortzichtig, of je christen bent of moslem,en wat je ook maar bent het maakt niets uit!

  EEN MENS MAG EEN MENS NIET DODEN PUNT UIT !!!!

  IN de bijbel staat je moet je vijanden lief hebben,je naaste lief hebben! Wat betekent dat? Dat betekent de hele medemens lief hebben en dat doen de goede christenen wel!!!!!

  DIT IS HET OOK BEWIJS VAN AL DE
  CHRISTELIJKE LANDEN OMDAT HUN WETTEN ZIJN OP DE LIEFDE VAN JEZUS CHRISTUS GEVUNDEERD, DAAROM IS HET OOK IN DE CHRISTELIJKE LANDEN VREDE EN BIJNA ALLES GOED GAAT! OMDAT ZE ELKAAR HET LEVEN GUNNEN,ELKAAR HELPEN MAAR OOK DE HELE MEDEMENS TE HULP SCHITEN.

  Dit betekent waar de liefde van jezus niet is,is ook geen leven,geen vrede,geen goedheid

  MAAR in de koran staat je moet de christenen en de joden doden en je moet nooit met anders dan moslens, bevriend worden, want dan word je net zo slecht als christenen, joden andere gelofen en heidenen.

  DIT IS OOK HET BEWIJS WAN ALL HET ELLENDE, OORLOGEN,MOORDEN, ONDERDRUKKINGEN,ARMOEDE,MEKAAR HET LICHT IN DE OGEN NIET GUNNEN EN ALLE SLECHTHEID DIE BESTAADT IS IN DE MOSLEMS LANDEN.

  Ik hoef niets te bewijzen het is gewoon zo, vergelijk deze twee groepen en hun godsdiensten MAAR met elkaar! en hun landen tenzij je weet welke ze het zijn. Conclutie is de ene godsdienst liefde en vrede is en de andere vol haat en nijd en alles wat slecht is,oorlogen, armoede en ellende.

  Heb je vragen, kom met je vragen en bel: 06-16402330

 15. fuck turken je moet blij zijn als zze dood gaan stelletje kk lijers we moorden ze allemaal w8 maar stelletje motherfuckers

 16. [18]

  Hey vuile vieze kk armeen dat je bent…

  jullie ons vermoordsen in je droom vuile kutkind. Je hbet niet eens land vuile zweerfer dat je bent. Lekker jaren terug hebben de turkne jou voorouders na de tering gebrcaht. JOuw voorouders werden marteld door onssssssssssss. kan je niet hebben kut armeennn.

  NOg steeds zijn jullie niet gewild in turkij en zo lnag tayip erdogan d ehoofd is mag je turkije vergeten lekker lekker voor je…….jij zal vast zo een armeen uit diyarbakir zijn he, met je behaarde kut op……half turks haldf koeridsch praten zeker, ik zie je al helemaal voor meeeeee HOMOOOOOOOOOOO. IK HOOP DAT JE STIKIT IN JE STROND….LANDLOZE ZIELIGE ARMEEN, GA TERUG NA JE BERGEN DAAR HOOR JE THUISD MET JE ANDER GENOTENNNNN

 17. [20]
  Mike,

  Zal zeker weer aan jou liggen! heb je 100 % gelijk in.
  Armenier is begonnen en niet anders om. Waarom reageer jij gelijk op mijn stukje wel, terwijl de armenier is begonnen. Dat zie je weer gelijk niet he…..nee maar een turk die terug scheld moet je weer gelijk je reactie voegen. En dat vind je het opeens grappig.

 18. [21] Een Echte Turk:

  Dat komt waarschijnlijk omdat ik jouw scheld/dreigwaterval herken uit duizenden en de scheld/dreigwaterval van Armenier pas de eerste is die ik heb gezien.

  Vergeet niet: beide reacties keur ik natuurlijk af en zijn tevens ook strijdig met de huisregels van deze blog. (welke een particulier bezit is)

 19. [22]

  mike,

  owww nou keur je beide reacties af, so toe maar.
  Dat het strijdig tegen de huisregels is, dat lijkt mijlogisch.Maar een echte truk laat zich nergens uitschelden.

  Duizenden mensen wordt op een gegeven moment, miljoenen mensen, als de maatschappij van tegenwoordig al het schuld bij ons zoekt. GeeN drijgwatervallen meer maar DRIJGWATERVALLEN

 20. [19] Blijkbaar is je kennis van aardrijkskunde al even belabberd als
  het niveau van je reaktie…

  immers meneer "De echte turk" sedert enige tijd heeft het grote en roemrijke Armeense volk weer een staat : Armenië (je moet maar es naar de Noordgrens van Turkije kijken…als je tenminste in staat bent "kaart" te lezen)…

  Groetz,

  Cincinnatus.

 21. [23] Echte "truk" eerst leren zonder fouten schrijven dan pas komen "drijgen" 🙂

 22. [24]

  Dag Cintje,

  Mijn kennis van aardijskunde gaat je geen ene flikker aan.Bepaald mijn leraar van aardrijskunde wel. Of ik fouten maak tijdens het schrijven of niet, gaat je weer geen ene f*cking aan, dat bepaalt mijn nederlandse lerares wel. En hou toch is op met je grammatica, spelling controles ben je leraar ofzo, of wordt leraar en stop onmiddelijk met je huidige werk aub. Zijn we van jou gezeik af hier. Heb je een hele klas voor je, waar je heel fijn controles kan uitvoeren.
  Zogenaamd het Armenie, is pas het 1 100ste deel land die de armenen in hun bezit hebben. Terwijl ze nog elke dag zitten smeken of ze grond kunnen krijgen. Waarom wonen er dan zoveel armeniers in turkije terwijl ze het ROEMRIJKE armenie als land hebben? Nou dat moet je me ff uitleggen. Armeniers denken dat het hele oosten van TURKIJE van hun is ofzO, waarom gaan ze dan niet naar hun ROEMRIJKE ARMENIE UH UH. Waarom trekken de armeniers meer naar het midden toe van turkije, waarom investeren ze in turkije,terwijl ze ROEMRIJKE ARMENIE als land hebben.

  Nou Cin ik wacht vol verwachting op u antwoord.
  Groetz,

 23. [26]
  Kun je niet een beetje aardiger voor meneer Cincinnatus zijn, een echte turk ? Ben je niet reuzeblij, dat je hier wat gratis tips van meneer Cincinnatus krijgt om nog wat beter in te burgeren ?

 24. [26] Echte Truk,

  Nou…je lijkt me nogal een opvliegend baasje dus ik kan me voorstellen dat je juf Nederlands je liever in je eigen sop gaar laat koken dan al te uitgebreid op je dwaasheden in te gaan maar laat mij er toch niet door weerhouden om je hier en daar enige nuttige tips te geven.

  Wat je verdere gehannes betreft :

  waarom wonen er zoveel "echte Trukken" in Nederland terwijl ze het roemrijke Turkije als land hebben ? Nou dat moet je me ff uitleggen ? Waarom gaan ze niet naar hun ROEMRIJK TRUKIJE UH UH ? Waarom trekken de trukken meer naar West-Europa, waarom smeken ze om bij Europa te mogen terwijl ze ROEMRIJK TRUKIJE als land hebben ?

  Maar in ieder geval ben ik het wel met je eens dat de grens van Armenië best
  een flink stuk naar het zuiden zou worden verlegd.

  Groetz,

  Cincinnatus

 25. [28]

  Cintje,

  Hou aub je nuttige tips voor je, ik vroeg er niet om. En als ik er ooit behoefte aan heb, vraag ik het wel aan je.

  Nou wat mijn verdere gehannes betreft.

  HIER WERKEN, DAAR INVESTEREN….
  Is het duidelijk waarom wij TRUKKEN NOG niet weg gaan. Luister Cin wij echte TRUKKEN blijven echt niet ergens, waar niet te werken valt…….
  FF over smeken, (haha) ik en smeken.Sinds wanneer moet je smeken om in Nederland te blijven, als je al een nederlander bent.

  Het is toch zo als je een rood kleurige paspoort in bezit heb, dat je dan niet meer hoef te smeken, of heb ik het weer mis…. 🙂

  Cintje:Maar in ieder geval ben ik het wel met je eens dat de grens van Armenië best
  een flink stuk naar het zuiden zou worden verlegd.
  Turk: Ja dat kan je wel willen.
  Groetz,
  TRUK TRUK TRUK

Comments are closed.