Om 15.00 uur Kranslegging bij Binnenhof.


Deze actie, ter gelegenheid van het verloren gaan van onze vrijheid, wordt georganiseerd door “Actiefront”en “Rookgordijn” die ons onderstaand persbericht stuurden.

Beide organisaties zijn lid van de KRING “Vrijheidsstrijders” waarin ook de Vrijspreker deelneemt
.
U bent uitgenodigd voor deze kranslegging

PERSBERICHT

Op 27 januari a.s. rond 15:00 uur organiseert www.actiefront.nl i.s.m. rookgordijn.web-log.nl een kranslegging
op het Binnenhof te Den Haag of in ieder geval zo dicht mogelijk bij de ingang.

De kransen worden gelegd i.v.m. het feit dat de huidige democratie is gestorven en dat we daarmee onze vrijheid kwijt zijn. Hiermee wordt een signaal afgegeven naar de overheid en de rest van Nederland dat we goed verkeerd bezig zijn!
Allerhande wetten worden ons door de strot gedouwd onder het mom van terreurdreiging, veiligheid en gezondheid om ons (de burgers) te doen geloven dat het allemaal zinvol of zelfs absoluut noodzakelijk is dat deze wetten erdoor worden gedrukt.

Lees ook de proclamatie op: www.actiefront.nl/?p=223
———————————

Opmerking en Aanbeveling van de Vrijspreker:

De organisatoren staan zo dicht bij het libertarisme dat wij deelname aan deze actie kunnen aanbevelen.
In de genoemde Proclamatie staan een hele rij irritatiepunten van inbreuk op onze vrijheid. Punten waarop de Vrijspreker ook al meerdere malen heeft gewezen.

Bij de formulering, dat “de huidige democratie is gestorven en dat we daarmee onze vrijheid kwijt zijn “, zullen veel libertariërs nog een vraagteken zetten.
We raken de Vrijheid niet kwijt omdat de huidige democratie gestorven is.
We raken de vrijheid net kwijt omdat de democratie zo goed werkt om de groep die aan de macht is te bevoordelen ten koste van ieder ander. De democratie is een ordinaire “meerderheidcratie”.

Misschien een onderwerp om bij de kranslegging te berde te brengen?
In ieder geval kunnen we u deelname wel positief adviseren!

44 REACTIES

 1. Ik zag dat vanmorgen in alle vroegte de dames en heren van RTL i.v.m. dit bericht al op mijn eigen kleine weblogje aan het snuffelen waren. Benieuwd wie dit allemaal op gaat pakken.

  http://stoppenmetkoken.web-

 2. @Hub:
  Bedankt voor de aandacht!

  Het is te laat om nog veranderingen aan te brengen omdat vele andere strijders de proclamatie al hebben overgenomen.

  Ik hoop echter dat het voor iedereen wel duidelijk is dat ik bedoel dat de democratie geen democratie meer is. Het is idd, zoals jij ook schrijft, een "meerderheidcratie" geworden waarin de ene partij de wil op mag leggen aan de andere.

 3. Hub,

  Heb even op actiefront.nl gekeken waar ze voor staan, ze zijn niet links en niet rechts.

  Wat ik mis is dus, het alternatief,

  Ben namelijk bang dat door middel van deze actie je SP in kaart speelt. Die zijn immers ook overal tegen.

  Kijk in de hele wereld reilt en zeilt het nu eenmaal niet lekker. En dan zitten wij in Nederland te klagen over bepaalde uiteindelijk duidelijke regels!

  Deze duidelijke regels zijn voornamelijk gemaakt om onopgevoed tuig aan te pakken. Daarom ben ik niet bang voor mijn vrijheid.

  Door dit rechtse kabinet zijn immers een hoop regels afgeschaft. Een hoop is immers versoberd. Bijvoorbeeld geen computersubsidies, geen kapvergunningen meer, Ambtenarenstop. Nee, wat betreft de binnenlandse politiek ben ik echt niet zo ontevreden. Je kan na 8 jaar paarse puinhopen niet verwachten dat er in 3 jaar tijd een kuil van vrijheid onstaat!

 4. Precies. Onze democratie is gestorven, DUS raken we onze vrijheid kwijt is een verkeerde conclusie. De tirannie van de democratische massa is even erg als de tirannie van de staat.

 5. [4] Heel juist Henne!. Heb je ook een idee waarom het zo moeilijk is om dat nu aan iedereen duidelijk te maken?
  Als je het door hebt, is het toch zo eenvoudig.
  Het is enorm belangrijk om dat aan iedereen duidelijk te maken.

 6. [3] Dank je Achillus. We moeten inderdaad voorzichtig zijn.

  Hoeveel weet jij zelf over het libertarisme?
  Ook het libertarisme in niet Links en niet Rechts. Het libertarisme is consequent moreel bezig!

  Belangrijk is wat je onder deze sterk gemanipuleerde begrippen verstaat.

  Heb je de libertarische quiz al eens gedaan? [A]
  En de Philosophy of Freedom al eens bekenen? [B]

  [A]: http://sturman.net/quiz/pol

  [B]: http://www.libertarian.nl/l

  Graag eens je commentaar nadat je deze basisstukken eens gezien hebt.

 7. Voor de democratie… inderdaad een wat ongelukkige woordkeuze. Maar het gaat om het idee.

  Wat ik veel ongelukkiger vind is het tijdstip, ik bedoel: vrijdagmiddag om drie uur?!?

 8. [3] Beste Achilles,

  ‘Ben namelijk bang dat door middel van deze actie je SP in kaart speelt. Die zijn immers ook overal tegen’: Daar moeten we zeker voor oppassen!

  ‘En dan zitten wij in Nederland te klagen over bepaalde uiteindelijk duidelijke regels!’: Een ondoordringbaar woud van onduidelijke, vaak tegenstrijdige en repressieve regels".

  ‘Deze duidelijke regels zijn voornamelijk gemaakt om onopgevoed tuig aan te pakken’: Dat is dan goed gelukt, toch?

  ‘Bijvoorbeeld geen computersubsidies, geen kapvergunningen meer, Ambtenarenstop’: Doet me denken aan een oude kennis van me die in een hillarische bui een opsomming van zijn 15 liefdesveroveringen maakte; "Betty, Gemma, Angelique,…Hetty,………Corrie,…..ehhh…ehhhh…….. om over die andere tien nog maar te zwijgen!!!"

 9. Is het Libertarisch protest-uniform inderdaad de smoking of het rookjasje, zoals in de VPRO-uitzending de Toekomst gedemonstreerd werd? Heeft dat verband met de naam Rookgordijn? Staan er straks 300.000 woedende havana’s rokende Libertariërs in fluwelen rookjasje op het Malieveld? Wordt dit de echte fluwelen revolutie?

 10. Vrijspreker: Bedankt voor de aandacht omtrent onze actie a.s. vrijdag!
  Ik lees: waarom vrijdag 15.00 uur! Tja, waarom niet?
  We hopen op deze wijze een statement neer te leggen en dat meer acties zullen volgen!

 11. [9] laten we hopen dat dit op zijn minst een revolutie wordt!
  Rookgordijn is de naam van mijn web-log. Het staat voor het rookgordijn wat dit kabinet optrekt om hun falen te verdoezelen en onder het mom van veiligheid, gezondheid en terreurdreiging, het volk de mond te snoeren en in vrijheid te beperken, zo niet af te nemen!
  Kom zelf een kijkje nemen op mijn log, om te lezen wat Rookgordijn inhoudt!

 12. [6] Hub, die eerste link kreeg ik een klein plaatje te zien. Tweede link, mooie Flash animatie.
  Ik weet tot op heden niet bijzonder veel af van het Libertarisme, maar vindt het wel interressant. En vindt de commentaren op de verschillende artikelen boeiend.

  Mijn visie:

  Links en rechts naar mijn inzicht het volgende.

  Uiterst links = totale overheids bemoeienis oftwel communistisch.
  Uiterst rechts = nauwelijks overheidsbemoeienis. extreem kapitalistisch.
  Wel, is uiterst rechts nu libertaristisch? Ik denk dat het er dicht bij komt.
  Nu moet je de begrippen links, recht in een cirkel zien. Uiterst links is dus bijna hetzelfde als uiterst rechts, aangezien uiterst rechts vaak gezien wordt als fascistisch en uiterst links als communistisch is in beide gevallen de economie in staatscontrole.

  In het Libertarisme is dus geen overheid bedrijp ik. Daar kan ik me dus weinig bij voorstellen maar goed. Ik moet dat boek Ayn Rand nog lezen en nog veel meer maar heb weinig tijd helaas.

  Ergens hebben jullie wel gelijk dat iedereen omgekocht kan worden en dus ook de overheid. Heb zelf het idee dat Libertariers uitgaan van het goede van de mens en die is er niet naar mijn in zicht. Helaas maar mijn wijsheid is dat in puur economische zin, slecht zijn loont. Kijk naar de maffia, altijd hebben zij mooie vrouwen, mooie auto’s etc.
  Probleem is ook dat voor veel libertariers : samen sta je sterk. En een hoop vrijheden moeten wel beschermt worden met dwang.
  Het paradijs van een hoop libertariers kan alleen bestaan als je veel geld hebt.

  Ik denk dat een hoop belastingparadijsjes een goede weergave is van een libertarische samenleving.

  Maar wat nu in een arm land? Dan is de criminaliteit zo hoog dat je meteen bestolen wordt. Wat doe je dan met je libertarische filisofie? Dan vecht je toch terug? Dan pas je geweld toe om te overleven.

  Probleem is denk dat als de libertarische partij in NL aan de macht komt, dan ontstaan er massawerklozen. Het inkomen wordt ongelijk verdeeld. Een hoop mensen hebben een overheidsgerelateerde baan. Probleem is naar mijn inzicht dat de rijken als individu niet zoveel werkgelegenheid creeeren als de overheid die belasting int. (wel flutbaantjes uiteraard maar het betaald goed).
  Er is naar mijn inzicht te weinig levensruimte om een libertarische samenleving te kunnen hebben omdat er te veel mensen zijn. Die irritante overheid verdeeld het geld toch wel mooi! De libertariers blijven gewoon een minderheid, het is niet voor niets dat de klassieke VVD pas 1 keer een premier afgeleverd heeft. Een libertarische partij zal nooit populair worden voor het domme volk, de massa.
  Maar misschien zit er helemaal naast, en wordt ik in de toekomst wel een echte libertarier!

 13. ‘En dan zitten wij in Nederland te klagen over bepaalde uiteindelijk duidelijke regels!’: Een ondoordringbaar woud van onduidelijke, vaak tegenstrijdige en repressieve regels".

  Klopt dat zijn voornamelijk paarse regels, het huidige kabinet heeft er een hoop geschrapt maar idd dat zouden er nog veel meer mogen zijn.

  ‘Deze duidelijke regels zijn voornamelijk gemaakt om onopgevoed tuig aan te pakken’: Dat is dan goed gelukt, toch?

  Ik vind dat het huidige kabinet goede regels opsteld om dat tuig eindelijk eens aan te pakken. Dat het niet goed gelukt is komt voornamelijk door paars. Maar Wilders vind dat er strenger opgetreden moet worden. Echt een immigratiestop en minderjarige marrokaantjes terugsturen. Ja dat zou ook natuurlijk kunnen.

 14. [11]Ik heb gekeken op je blog, vrijspreker staat pal boven indymedia…apart.

  Maar in ieder geval staat vrijspreker *boven* indymedia! 🙂

 15. [7] Op zich misschien een rare tijd, maar we kiezen hiervoor omdat er op dat tijdstip nog politici aanwezig zouden kunnen zijn.

 16. [12] Achilles,

  Enige bedenkingen :

  Er zijn in het libertarisme 2 grote
  stromingen : de anarcho-kapitalisten
  en die willen alle staatsfunkties door de vrije markt laten overnemen en de minarchisten die willen een kleine , beperkte overheid die zich dient bezig te houden met landsverdediging en misdaadbestrijding.Ayn Rand was
  een minarchiste.

  De VVD (opgericht in 1948) heeft nooit
  een premier geleverd.De laatste zich liberaal noemende premier van Nederland was Cort Van der Linden (1913-1918).

  Als de libertarische partij in Nederland aan de macht komt, zal werkloosheid smelten als sneeuw voor de zon zoals je nu reeds kunt zien dat landen met lage belastingen en een vrije (niet door politiek en rooie vakbonden dichtgeschroefde) arbeidsmarkt amper of geen werkloosheid kennen.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 17. [16] VVD opgericht in 1948 en Cort van 1913 tot 1918 (ging ff iets mis met de smiley’s.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 18. [15]Zit ook wel wat in, maar het betekent dat ik dan simpelweg niet kan. Niet gezegd dat ik anders wel zou komen – daar zou ik nog ’s heel diep over na moeten denken – maar als het om vrijdagmiddag om drie uur plaats vindt *hoef* ik daar niet eens over na te denken.

  Dat is dan nog niet zo erg (ik zie mezelf echt niet als onmisbaar), maar ik ben bang dat dat voor meer potentiële deelnemers geldt…

 19. [3] Het alternatief, zoals beschreven op de infopagina, is niet al te concreet, maar het komt er in het kort op neer dat we met z’n allen moeten zorgen voor een kleinere overheid zodat er meer vrijheden en verantwoordelijkheden terug kunnen naar de burgers. De markt moet immers z’n werk kunnen doen, maar die wordt steeds meer gehinderd door het oerwoud aan (onzinnige en vaak tegenstrijdige) regeltjes.

 20. [16] Uit nieuwsgierigheid: kun je eens wat landen aangeven waaraan we dan zouden moeten denken Cincinnatus?

 21. [12] Dank je wel, die link deed het inderdaad maar half!!
  Ik heb hem nu vervangen door:

  http://sturman.net/quiz/pol

  en geprobeerd. Hij werkt.

  Als je de quiz doet, en bestudeert, zie je duidelijk wat LINKS en RECHTS betekenen als je de splitsing maakt in Economische en Persoonlijke vrijheid.

  Laat eerst eens weten of je het daar mee eens kunt zijn. Misschien lost dat een paar andere vragen je ook op.
  Anders gaan we door met oplossen!!!

 22. [20] Sander,

  Oman ,Maleisië, Hong Kong,Taiwan….

  Groetz,

  Cincinnatus.

 23. [10] Monique, op je website stel je dat "de democratie gevallen is".

  Ik had graag gewild dat je gelijk had!

  Helaas is de werkelijkheid anders en worden we dagelijks bestolen en geregeerd door een minderheid van ambtenaren, aangesteld door een klein groepje politici die iedere 4 jaar gekozen worden.

 24. [24] Egor, ja het klopt dat veel mensen werken op vrijdagmiddag, maar dat is op de andere dagen van de week ook zo, behalve het weekend, maar dan zijn er geen ministers op het Binnenhof, en het zou toch wel prettig zijn als er tenminste 1 minister lucht krijgt van de kranslegging!
  Wat de democratie betreft, het is geen kwestie van gelijk of geen gelijk hebben, ik noem dit gewoon geen democratie. je noemt het zelf al, we worden dagelijks bestolen. We worden beperkt in onze vrijheid, elke dag wordt er in de politiek wel weer iets veranderd en bij de "fouten" die gemaakt worden, ten koste van het volk, horen we steevast een Sorry! Belangrijke veranderingen, regels en wetten daar worden wij, de burgers, gewoon even van op de hoogte gesteld. Een ieder merkt toch duidelijk dat er geregeerd wordt voor de heren en dames in Den Haag zelf, maar niet voor de burger. En democratie houdt mijn inziens toch echt wel in: Een regering, voor het volk. Maar wij horen en lezen wat er wordt beslist en het is slikken en schikken.

 25. [26] Men zou beter kunnen zeggen dat "democratie" Vrijheid aan het wurgen is.

  Hoe corrupt het democratisch proces ook moge zijn : uiteindelijk worden die
  enge politici uiteindelijk wel steeds verkozen….

  Het volk knoopt het touw waarmee het
  gelyncht wordt…

  Groetz,

  Cincinnatus.

 26. [27]
  Cincinnatus, dit is een belangrijk punt.
  Ik wil wel eens horen wat de reden is.
  Als de democratie is gestorven, wat is de oorzaak daar dan van. Iets in het proces? Is het proces gekidnapped? Is het proces gemanipuleerd?
  Cincinattus, dit is echt belangrijk. Wat wij elkaar al eerder schreven, is hierop van toepassing.
  Iemand of iets is blijkbaar met het proces aan de haal gegaan. Het proces heeft dus zijn goede kanten, maar omdat een partij zich op een bepaalde manier van het proces bedient, is de uitkomst een andere dan dat het zuivere proces had opgeleverd.

  Datgene wat dat is, is ook datgene wat gebruikt kan worden. Hetzij door het zelf te gebruiken hetzij door het te elimineren.
  Hetzij door eerst het ene en dan het andere met die oorzaak te doen.

 27. [21]
  Hub,
  Ik heb de test gedaan, dit zijn mijn resultaten:


  A1. Persoonlijke vrijheid (principieel) 100 %
  A2. Economische vrijheid (principieel) 100 %
  B1. Persoonlijke vrijheid (praktisch) 60 %
  B2. Economische vrijheid (praktisch) 30 %

  Uw principiële politieke positie is: Libertariër (blauwe stip in onderstaand diagram).
  Uw praktische politieke positie is: Centrist (gele stip in onderstaand diagram).”

  Ps: Die gele stip zat bij mij op het grensgebied links progressief.

  Want ik van de test vind? Best interressant.
  Alleen ik snap de Nolanchart niet helemaal, principes en praktische principes?
  Er zijn toch alleen praktische principes? Kan ik met de blauwe stip aleen verticaal scoren, en kan ik met geel alleen horizontaal scoren?
  Vraag me ook af of het libertarisme het tegenovergestelde is van fascisme/communisme. Zou dat niet het centralisme zijn? (CDA/D66) Bijvoorbeeld de VVD staat mijn inziens wel dicht bij het bedrijfsleven deze zouden dus fascistischer kunnen zijn dan het CDA. De PVDA staat dichter bij het commune denken en zou dus communistisch zijn. Kortom het best is een centrum partij als je echt van je vrijheid houdt. Het bedrijfsleven is ook een vorm van slavernij? Wie heeft z’n baas niet eens stilletjes voor slavendrijver uitgemaakt?

  Groet,

  Achillespees

 28. [28] Peterk,

  Nou nee…uit een koekoeksei komt een koekoek en geen adelaar.

  Zo levert "democratie" op hetgeen wij
  vandaag zien, het proces is niet gekaapt maar ontwikkelt zich volgens een interne logica…en waarvoor denkers van Aristoteles tot de US-founders hebben gewaarschuwd (terwijl anderzijds Karl Marx en hele hordes
  volgelingen zoals bijv Troelstra laaiend enthusiast over democratie waren).

  Voor meer over "democratie" zie :

  http://www.sobran.com/colum
  http://www.sobran.com/colum
  http://www.thenewamerican.c

  en natuurlijk http://www.amazon.com/gp/pr

  Groetz,

  Cincinnatus.

Comments are closed.