Cocainebericht uit de pers

“De marechaussee op Curaçao en de marine hebben begin december op het Nederlandse fregat Tjerk Hiddes meerdere kilo’s cocaïne aangetroffen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Dat heeft de marechaussee donderdag bekendgemaakt.
De marechaussee en marine troffen de verborgen cocaïne aan op 7 december vorig jaar, toen het schip bij Curaçao lag. Het schip was daar voor vier maanden in het kader van drugsbestrijding. Op 19 december kwam de Tjerk Hiddes terug in de haven van Den Helder.
In 1998 werd een omvangrijke cocaïnesmokkel ontdekt waarbij mariniers 125 kilo cocaïne hadden gesmokkeld aan boord van Orion-patrouillevliegtuigen.
Op 6 september kwam het schip naar Curaçao. In de periode dat de Hiddes in de Cariben was, heeft het geen drugs weten te onderscheppen.”
Tot zover dit bericht uit de pers.
De hoeveelheid van 125 kilo slaat alleen op het aantal bewezen kilo’s, niet op de tonnen die onontdekt zijn gebleven.
Ook in de toekomst is de kans op het onderscheppen van zendingen niet al te groot, want de smokkelaars weten dat in tegenstelling tot de bolletjescontrole op Schiphol de overheidspatrouilles om 17 uur ophouden en verrichten hun activiteiten dus na 17 uur. De marinepatrouilles kunnen daarom net zo goed gestaakt worden, want de kosten/baten verhouding lijkt nergens naar. Een mij bekende Notaris uit Curacao die de aandacht van de Minister hierop vestigde, kreeg niet eens een fatsoenlijk antwoord.
De overheid kijkt wel uit, de mariniers aan dezelfde controles te onderwerpen als de paupers/bolletjesslikkers , waarom zou zij ?
Overheid, legaliseer drugs nu!
Hugo van Reijen

4 REACTIES

 1. Ik ontkom zowiezo niet aan de indruk dat de marine steeds meer een soort padvindersvereniging aan het worden is. Bovenstaand artikel bevestigt mij in mijn opvatting. Laatst moest ik een beetje lachen toen ik op Schiphol aankwam en twee ‘mariniers’ (volgens mij gewone marechaussee) zag in hun designer uniform, machinegeweer in hun handen en ‘stoere’ blik in de ogen. Ik ging expres zo dicht mogelijk in hun richting lopen (zij liepen mij tegemoet). En kon tot practisch armlengte langs ze lopen in een rustige hal. Geen opmerking of vragen gekregen. Als ik terrorist was geweest met enige kennis van Martial Arts was het een kleine moeite geweest om zo’n geweer van eentje af te pakken. Of lopen de bewakers op Schiphol soms rond met klappertjespistolen en -geweren?

 2. [1]
  Ik vraag me af welke reactie je eigenlijk verwacht had van ze. Dat ze direct het vuur op je geopend hadden?

 3. [1] Voor iemand die het verschil niet snapt tussen een wachtmeester van de Marechaussee en een Marinier heb je wel erg veel kritiek.
  Vind ik nogal gratuit van je, Vrijbuiter.

  Misschien moet je je grote woorden maar een waarmaken en proberen een militair zijn wapen af te pakken. Ik ken nog wel een paar oude collega’s waar je dat mag proberen.

 4. [1] Voor iemand die het verschil niet snapt tussen een wachtmeester van de Marechaussee en een Marinier heb je wel erg veel kritiek.
  Vind ik nogal gratuit van je, Vrijbuiter.

  Misschien moet je je grote woorden maar eens waarmaken en proberen een militair zijn wapen af te pakken. Ik ken nog wel een paar oude collega’s waar je dat mag proberen.

Comments are closed.