“Let op uw saeck”!

Bij het benoemen van Alexander Pechtold tot Politicus van de Week vermeldden we de instelling van een BURGERFORUM KIESSTELSEL. (Zie gisteren)

Maar dat is nog niet alles: Er komt ook nog een STAATSCOMMISSIE voor de politici zelf.

Het Burgerforum Kiesstelsel krijgt 140 leden en moet onder leiding van Jacobine Geel (theologe) op 1 november een rapport geproduceerd hebben. Zouden de politici een theologe benoemd hebben om het rapport “geloof”waardig te maken?
Daarnaast gaat een staatscommissie, die de naam “Nationale Conventie” gekregen heeft, met 30 mensen onder leiding van de topambtenaar Rein Jan Hoekstra (CDA), een rapport maken met voorstellen om “het politieke bedrijf nieuw leven in te blazen”.
Ik heb helemaal niet gemerkt dat het politieke bedrijf dood was. Ik merk er nog veel te veel van!
Dit zelfs ondanks de kranslegging voor de dood van de democratie op27 januari!
Zie daarvoor: https://www.vrijspreker.nl/blog/?itemid=3418

En dat allemaal om het vertrouwen van de burgers in de politiek te herstellen!
Uit het gesprek met Rein Jan bij Buitenhof begrepen we dat de kunst was de burger in een zodanige situatie te krijgen, dat hij aan de politici over laat het maken van de wetten (de dingen die deze zelfde burger wel of niet mag/moet doen).
Maar, volgens Rein Jan, mag dan de betrokkenheid van die burger daarbij niet te groot worden. Want dan raakt hij oververmoeid, en krijgt hij weer een afkeer van de politiek. Wij denken eerder dat de burger, bij een grotere betrokkenheid, die afkeer krijgt door het inzicht in de “vunzigheid” van de politiek waarover Alexander Pechtold ons de afgelopen week op de hoogte bracht.
Rein Jan hintte in Buitenhof ook naar de ondeskundigheid van de politici in de Kamers en over de verwevenheid van politiek en media. Misschien is dit laatste wel een punt waarop deze staatscommissie de burgers eens wat meer inzicht kan geven.
Ondertussen blijft het goed te leren wat de FEITEN zijn!

5 REACTIES

 1. Beste overheid,

  Voor die 50+% van mijn inkomsten die u maandelijks van mij beroofd zou ik graag het volgende terug zien:

  1) Het waarborgen van mijn persoonlijke veiligheid.
  2) Het verzorgen van een voldoende infrastructuur.

  Bovenstaande 2 zaken behoren uw "core business" te zien. Voordat u zich bezig houdt met andere zaken waarbij keer op keer blijkt dat u een zachte heelmeester blijkt probeer aub eens gewoon uw bovenstaande 2 meest basis taken naar behoren te vervullen.

  Als u daarnaast mijn persoonlijke vrijheid en mijn recht op eigendom respecteert voldoet u wat mij betreft aan uw reden tot bestaan.

 2. Ach ja, de meeste politici en topambtenaren vind ik van die types die vroeger op school altijd werden gepest. En nu mogen zij in staatsdienst terugpesten. Het is best jammer dat dit kneuzencircus zichzelf zo serieus neemt, anders viel er misschien nog wat te lachen met ze. Ik kan die commissies nu al veel werk besparen: de politiek heeft het vertrouwen en krediet onder de bevolking al lang verspeeld; kans op herstel bijna nihil. De enigen die ik spreek die vol vertrouwen in de overheid zijn, zijn mensen die zelf graag deel zouden uitmaken daarvan.
  En die commissies, ik waan mij in de neo-DDR. Had de ‘old school’ DDR ook geen ‘burgerforums’ die de ‘pluriformiteit’ van het reeel existerende socialisme moesten benadrukken?

 3. VROM schijnt ook een burgerplatform te hebben, dat moet ‘meedenken’ met energiezuiniger huishouden.
  Want: de EU heeft bepaald dat het energiegebruik in de huizen omlaag MOET!
  Het burgerplatform MOET dus eigenlijk de ideeen hiervoor aandragen.
  Elke woning schijnt voorzien te moeten worden van een energielabel, dat de indicatie moet zijn voor het energiegebruik in de woning.
  Maak de burgers/slachtoffers medeplichtig, een vaak gebruikte taktiek bij machtsspelletjes.
  Die EU is werkelijk een veelkoppig monster.

 4. Want denk maar niet dat je, als deelnemer aan dat platform, serieus genomen wordt, als je er blijft hameren op het feit dat je de doelstelling van het platform niet onderschrijft.
  Maar ‘de burgers hebben zelf de ideeen aangedragen’ en ‘u kon er zelf ook in plaatsnemen’, zullen wel argumenten zijn voor de dwangmaatregelen.

 5. Pure schijndemocratie.
  Vergelijkbaar met het gezeur tegen vervelende kinderen: ‘Wat hadden we nou afgesproken?’.
  We hadden helemaal niets afgesproken, maar werden gewoon 1-zijdig gedwongen.

Comments are closed.