Zie hierboven geplaatst artikel.

!++33++!

8 REACTIES

 1. "Niets bijzonders doen etc." zou mijn voorkeursantwoord zijn. Maar het onnozele geloof in de maakbare wereld dat lieden als Verdonk en Van de Hoeven kan inderdaad tot allerlei stompzinnig en gevaarlijk beleid leiden. Dit gekoppeld aan de nieuwe bevoegdheid van gemeenten om boetes te geven voor alles wat ze maar verzinnen kunnen, kan heel gevaarlijk worden in de praktijk. Dan lopen er straks hordes mongeaulen rond met een onvoltooide VMBO opleiding over straat om in naam de gemeente bonnen te schrijven voor bijvoorbeeld het niet spreken van Haags dialect op straat (al lijkt het mij best leuk om Balkie en Verdonk voortaan plat Haags te horen spreken).
  Wat te doen (oproer, revolutie en burgeroorlog maar buiten beschouwing latend)? De Vrijspreker kan misschien (gelegenheids-) samenwerkingsverbanden aangaan met andere online forums (bijvoorbeeld Geenstijl, desnoods SP) om gezamelijk campagne te voeren zodat het tegen-nieuws door duizenden kan worden gelezen. Forums als die van kranten lijken mij nutteloos, gezien de collaboratie van de kranten met de machthebbers. Wie bonnen krijgt moet die juridich gaan aanvechten, en heeft daar mogelijk steun bij nodig. Tot zo ver mijn eerste ingevingen.

 2. Ik denk dat deze wet niets uithaalt, omdat spraak iets is waar mensen vrij in moeten zijn. Daarentegen zou de overheid wel mensen moeten verplichten die informatie nodig hebben dit in het NEDERLANDS en alleen in het NEDERLANDS moet uitleggen en geen folders meer in het Engels, Arabisch of Turks. Dat zou al een stuk beter zijn. We leven hier per slot van rekening in NEDERLAND, waar NEDERLANDS wordt gesproken.

 3. [2]
  Mee eens, De overheid moet Nederlands of Fries hanteren, maar particulieren mogen hun eigen taal kiezen om mee te communiceren.

 4. Precies Wim. En die latijnse gezangen in de R-K kerken, daar moesten ze ook maar eens een eind aan maken !

 5. "Gehoorzamen en aan politie melden als iemand een andere taal spreekt 2.2%"

  Aah! We hebben hier weer iemand met een wijzend vingertje op het forum!! Wat een eer!!

 6. Als Fries lul ik Frysk met mijn Friese klanten, Nederlands, Engels of Duits met klanten van buiten Fryslan.
  Hoersoepsidie, sjosjale dienst, kwietskelding belastingen etc. kan in het Berbers, Turks en weet ik veel in welke taal nog meer……
  Het komt allemaal wel goed in dit land.
  Zwarte humor ?

 7. [5] Mike, ook ik heb keuze A gestemd.
  Iedere keer dat ik ergens een woord Engels hoor, bijvoorbeeld op de staatsomroep, zal ik de politie bellen.
  "Politie, zegt u het maar"
  "Ja, goedendag, met Winkelaar, ik hoor zojuist iemand Engels spreken in het openbaar, kunt u een arrestatieteam sturen?"

  Zo’n telefoontje, minimaal tien keer per dag. Als meedere mensen dat voorbeeld zouden volgen kappen ze vanzelf met die onzin 🙂

Comments are closed.