Dat zou je kunnen opmaken uit een interview dat D66-Kamerlid Bakker had met Elsevier. In ieder geval komen er in politiek Den Haag problemen als de nieuwe missie naar Afghanistan door zou gaan.

Bakker ziet het als ondenkbaar dat een militaire missie die zo veel risico’s inhoudt, doorgaat met een kleine meerderheid in de Kamer.
Maar zelfs als de PvdA de missie aan een ruime meerderheid helpt, zal D66 vrijwel zeker uit het kabinet stappen.

Zowel de VVD als de PvdA hebben al geïrriteerd gereageerd op deze dreiging van D66. Het is daarom wel spannend wat er gaat gebeuren. Want hoe lossen ze dit nu op zonder gezichtsverlies en zodanig dat het lijkt alsof iedereen gewonnen heeft?
Wouter Bos is al hevig aan het rekenen!

Maar stel dat er een kabinetscrisis komt, wat zijn dan de consequenties? En wat zou dat kunnen betekenen voor verdere verbreiding van het libertarisme?

12 REACTIES

 1. Reken eerst maar op de wederopstanding van het socialisme…

  Het libertarisme is te moeilijk te bevatten voor de gemiddelde man..

 2. Gezien de peilingen waarschijnlijk een links meerderheidskabinet. Wat een vooruitzicht. Ik weet niet of ik moet lachen of huilen.

 3. Tja, ergens is het liberalisme van D66 sympathiek. Gelukkig weet ik nu weer waarom ik tegen hullie ben.

 4. er komt helemaal geen kabinetscrisis, dit zijn de gewoonlijke rituelen om de boel opgefokt te houden, ze blijven allemaal gewoon zitten

 5. Ik gok op een voortzetting van het kabinet zonder D66, met gedoogsteun van LPF en SGP. Zo heeft het kabinet sowieso de meeste beslissingen door de kamer weten te krijgen.

 6. Er moet nog geen crisis komen. Nog een 1+ jaar deze troep accepteren en dan overnemen. Nu is het nog te vroeg.

 7. Het begint nu goed te gaan dus CDA + VVD hebben er belang bij de rit uit te zitten. Dus heeft D66 de mogelijkheid om eens lekker te zieken en te kijken of er nog wat kroonjuwelen kunnen worden opgehoest.

 8. D66 gokt bij een regerings-crisis op 5 (of meer!) zetels!! Blijven ze de Rit uitzitten..; dan gaan ze (mede) ten onder aan de impopulariteit van dit Kabinet alenbenende!! ..alwaar zij deel van uitmaakten!

  Noem het maar het Schreuder-effect! De Kraut Schreuder wist in het verl;eden OOk de verkiezingen te winnen..; namelijk..; door op het ‘juiste’ moment te ageren tegen de Yankee Inval in Irak!! En (vervolgens) daar geen steun aan te verlenen!

  D66 heeft dus slechts 2 keuzes:

  – Of nu dit impopulaire kabinet op blazen.. (en daardoor te Overleven)..!!

  – Of…; doormodderen met die RanddebielBalkenbende…; en (dus/vervolgens!) daarna Nooit meer terug te keren in de 2e kamer!!

  Niet zo’n moeilijke keuze ijkt mij?

 9. [9]Ja ik vind dat D66 uit zelfbehoud nu de poot stijf moet houden.Het kan meteen ook een beetje wraak zijn op afgang over gekozen burgemeester.MAAR IK ZIE bALK OOK NOG WEL DOORGAAN MET MINDERHEIDSKABINET.En wat dan? Van pvda met Bos kunnen we niets verwachten.Geweldloze revolutie vanuit de burgerij is het enige wat ons kan redden en dan zo massaal .Maar ze zijn allemaal veel te onderdanig.Heb er nooit bij nagedacht dat onderdanig van onderdanen komt,het ergste woord in de nederlandse taal.Moet onmiddellijk na de overname uit alle woordenboeken worden verwijderd.Anne

 10. het wordt weer van alle D66-kanten gesust. Geen crisis maar discussie en zo. De gewoonlijke staatsoperettevertoning, zoals ik eerder zei.

 11. [10] "Heb er nooit bij nagedacht dat onderdanig van onderdanen komt,het ergste woord in de nederlandse taal.Moet onmiddellijk na de overname uit alle woordenboeken worden verwijderd.Anne"

  Ja, er zijn ONDERdanen en OVERheden die daar boven (over) gesteld zijn!

Comments are closed.