Nu.nl komt met erg goed nieuws op de proppen!

Op www.nu.nl/news/655932/11/Ba… kunt u lezen wat er gaat gebeuren, het kabinet wil naar Afghanistan!

Mijn zegen hebben ze, laat ze een vliegtuig charteren, en met zijn allen op een soort schoolreisje gaan. Gezellig, de ministers business class, de staatssecretarissen uiteraard economy class, verschil moet er zijn! Helaas zal dat wel weer wishfull thinking zijn van mijn kant, ik gok dat het kabinet helemaal niet naar Afghanistan wil, maar dat ze soldaten er heen willen sturen.

Ministers zijn net kleine jongetjes, ze spelen graag met soldaatjes, of in eigen land met treintjes. Alleen, het spel gaat vaak fout. Spelen ze met treintjes dan krijg je HSL-fiasco’s en betuwelijn-blunders (maar mag de familie Lubbers natuurlijk wel hier en daar bruggen bouwen, ons-kent-ons, en er moet iemand aan verdienen). Spelen politici met soldaatjes dan krijg je Srebrenica-drama’s. Of straks Afghanistan-fiasco’s, waarna er natuurlijk een onafhankelijke commissie onder leiding van een uitgerangeerde politicus mag gaan onderzoeken waar het fout ging. Ach, dan verdient er toch weer iemand aan.

Jammer dat zo’n commissie nooit de echte waarheid zal achterhalen waarom het kabinet die soldaten zo graag naar Afghanistan wil sturen. Die echte reden kan ik u toevallig, uit zéér betrouwbare bron, wél vertellen.

Zoals u weet heeft minister Zalm onlangs een “korting” gekregen op de Nederlandse EU-afdrachten. Dit werd mooi geregeld onder Brits voorzitterschap.

Wat Zalm er echter niet bij heeft verteld is dat het hier een package deal, of tripartite-agreemment betreft. Nederland kreeg de korting aangeboden na Amerikaanse druk op Tony Blair. De voorwaarde? Juist. En daarom moeten “onze” jongens straks op avontuur.

7 REACTIES

 1. Het geschrevene is natuurlijk nooit een keer bewezen, maar het geeft vlijmscherp weer hoe alle deals in de politiek besloten worden als je nagaat wat voor een soort figuren politici zijn.

 2. Steeds als ik Gerrit Zalm zie acteren voor de camera, vraag ik me af, waarom er nooit iemand op het idee komt hem naar zijn tic te vragen. Het zou zó kunnen gaan:

  Goede Journalist: "Meneer Zalm, hoe komt het toch, dat U aan zo’n rare tic lijdt ?" 🙂
  Gerrit: "Gut, lijd ik daaraan ?" 😉 (tic)
  GJ: "Dat ziet iedereen: en het valt op, dat U Uw tic altijd vertoont, als U weer eens voor de camera een leugen staat te verkopen." 🙂
  GZ: "Oh ja ? Heb ik wel eens gelogen dan ?" 😉 (tic).
  GJ: "Doe nou niet net alsof, meneer Zalm. Nu doet U het alwéér, merkt U dat dan niet zelf ?" 🙂
  GZ: "Nee hoor, valt me niet zo op, eerlijk gezegd." 😉 (tic)
  GJ: "Zegt Uw mediatrainer daar niets van ?" 🙂
  GZ: "Nooit gehoord, nee" 😉 (tic)
  GJ: "Het is echt geen gezicht, eerlijk waar. U hebt hem in dit gesprek al vier keer vertoont ! En de mensen lachen U allemaal uit. Dat is slecht voor Uw geloofwaardigheid als minister van Financien."
  GZ: "Dat is waar ! Wat zou U daartegen doen ?" 😉 (tic)
  GJ: "Als U het mij vraagt -om U eerlijk de waarheid te zeggen: Ik zou mijn mond voortaan nooit meer opendoen.
  Dat is dan 200 Euro voor de training en 200 Euro voor het advies. Dat maakt samen 400 Euro. Mag ik even vangen, alstublieft ?"
  GZ: 😉 (van Lotje).

 3. Nog beter nieuws is, dat Kim weer gevonden is, nadat hij een tijdje kwijt is geweest 🙂

 4. [5] Kwijt, kwijt…. druk is een beter woord. Ik werk op dit moment op een plek zonder internet, dus dan is het lastiger om te schrijven.
  Ik moet het van de avond-uren hebben, en die zijn schaars dankzij twee geweldige kinderen 🙂

Comments are closed.