De Vrijspreker staat vol van voorbeelden die dit bewijzen.
En dat geldt niet alleen voor de “Haagse” politiek, maar voor politiek als zodanig.

Het doet je daarom een beetje goed als die vunzigheid dan ook nog eens door een “deskundige”, iemand die er midden in zit en het dagelijks aan den lijve ondervindt, wordt bevestigd. Alexander is zelf een van die politici!

Alexander Pechtold, Minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties, heeft nu zelf de vuiligheid weer bekend. Hij vertelt openlijk dat ministers vreselijker, en meer achter elkaars rug om, met elkaar omgaan dat wie ook.

Natuurlijk vindt Frans Weisglas, de Tweede Kamer Voorzitter deze kritiek “ronduit oncollegiaal en deloyaal”. De vuile was moet je binnenhouden en die moet je zeker niet aan de burgers laten zien die nu binnenkort weer tot stemmen verleid worden. Maar, zover bekend, heeft Frans die zaken van Alexander niet ontkend!

Politiek is MACHT en niets anders.
George Berard Shaw zei: “Democratie is het door de vele onkundigen verkiezen en benoemen van de weinige corrupten.
En ene Groucho Marx zei:”Politiek is de kust van het zoeken naar problemen, die overal vinden, ze onjuist beoordelen en het toepassen van de verkeerde oplossingen”.

Politiek is niet de oplossing. Politiek is het probleem.
De oplossing is vrijheid! De politiek moet haar macht kwijt. Er moeten steeds meer zaken bij de politiek worden weggehaald en aan de vrije burgers worden teruggegeven.

30 REACTIES

 1. Perfect! Da’s de oplossing. En de werkwijze?
  Het is jammer dat er zo veel de oplossing willen, maar dat deze er niet komt omdat zovelen een verschillende werkwijze verkiezen.
  We zitten ons zelf dwars en kunnen er niet overheen stappen.

 2. Wie weet neemt Pechtold ideeen over van de Vrijspreker. Hij schijnt (volgende de redactie) trouw Geenstijl bezoeker te zijn. Dan lijkt een stapje verder naar de Vrijspreker een kleine moeite.

 3. Ja, hij lijkt niet verkeerd vreemd genoeg.

  Een van de weinige met nog een beetje liberaal gedachtengoed.

 4. De plitiek is niet het probleem, maar jullie onruststokers, egoisten en rijken.
  Nooit is het bij jullie genoeg.Als jullie kritiek hebben op Den Haag, dan mmoeten jullie ook met een oplossing komen.
  Daarom: stem SP of groenlinks, want die zijn wel te vetrouwen en hebben het goed voor met ons land.
  GroenLinks wil dat iedereen een baan krijgt. Wat wil je nog meer.

 5. [4] Beste Patricia,

  Wil jij dat SP en Groen links aan de macht komen?
  Dan moeten we wel flink meer belastingen gaan betalen.
  Bovendien zou dit slecht zijn voor ons land.
  Helaas zijn er steeds meer mensen, ook in mijn omgeving die volgend jaar SP en GL gaan stemmen.
  Walgelijk.

 6. Luister, ik wil best meer belasting gaan betalen, maar dan moet dit geld wel goed besteed worden, zoals voor veiligheid, infrastructuur, defensie, sociale zekerheid.
  Als de SP en Groenlinks de baas worden en de belastingen omhoog gaan, moet je wel niet verbaast zijn als de rijken gaan verhuizen naar bv Belgie.
  Ok, de sterkste schouders dragen de zweaarste lasten, maar het moet niet te gek worden!

 7. Normaal gesproken moet ik niks van D66 hebben, maar het wel de enige partij die tegen de Afghanistanpijpleiding is.
  En dus geen hielenlikker van Bush(Sieg Heil) is, zoals Navopiel JapieOpschepperd!

  Groenlinks en SP bevorderen dat de politie corrupt wordt en dat door dit slappe optreden, criminelen en andere mensen, die van huis uit geen opvoeding hebben meegekregen, de macht krijgen.

  Ik vond de Lpf wel goed, maar nu is die zelfs ook gaan draaien om wel troepen te sturen.

 8. [4]
  Lieve Patricia. Ik merk niet zoveel van die "rijken" hier eerlijk gezegd. De meesten zijn namelijk al uit Nederland vertrokken, of staan op het punt. Een studievriendje van mij, die "het gemaakt heeft" is onlangs met stille trom richting Dubai vertrokken.
  En lieverd, waar moet dat "werk" dan vandaan komen ? Van een ambtenarenbaantje, waar mensen worden doorverwezen of in een wachtrij worden gestopt voor hun paarse krokodil ? Daar zit toch niemand op te wachten ? Jij wel soms ? Wie produceert er dan nog wat ? En waar zouden SP en GL die baantjes dan zomaar vandaan halen ? Uit de hoge hoed van Jan Marijnissen en het toverstokje van Femke Halsema ?
  Heb je daar wel eens over nagedacht meid ?
  Groetjes en liefs, Harry

 9. [4] Dan heb ik een idee Patricia! We schaffen morgen al het geld af! Iedereen even rijk (of arm) WIE GAAT ER DAN NOG WERKEN? We schaffen de bedrijven af, dus geen files meer en bijna geen "luchtvervuiling whatever may be" en geen milieuvervuilende producten meer. WIE GAAT ER DAN NOG WERKEN? Of zullen we iedereen zeg 5.000.000 miljoen euro uitdelen? WIE GAAT ER DAN NOG WERKEN? Ohh, wacht eens, je wilt niet werken. Ja, dan moet je op de door jou genoemde partijen stemmen!

 10. Ik was overigens wel in mijn nopjes met de hartekreten van Pechtold!

 11. Is Patricia soms het vriendinnetje van jose?
  En Patricia wat doet die politiek dan zo goed? Graag een goed voorbeeld. Geen gebrij, graag.

 12. [6] Martijn als de politiek niet zo veel geld over de balk smeet kon er meer gedaan worden en waren de belastingen een stuk lager.
  De sterkste schouders dragen nu al de zwaarste lasten.

 13. [4] Patricia, even commentaar op een paar van je kreten:

  Onruststokers: Als je iemand op andere gedachten wilt brengen, zoals op deze site op vrije, libertarische gedachten, dan ben je dus een onruststoker. Trouwens, wat doen SP/GL dan? Die zijn dan dus ook onruststokers.

  Egoïsten: je bedoelt waarschijnlijk het soort van ‘ikke, ikke, ikke en de rest kan stikke’. Dan moet je je toch eens wat meer in de libertarische filosofie verdiepen!

  Rijken: wat denk je nu eigenlijk wat de meeste libertariërs zijn? Als je deze site meer bezoekt zou je ontdekken dat het om een heel grote variatie aan mensen gaat – arm, modaal, goed-af, jong en oud. Libertarisme heeft niks met rijkdom te maken, maar is een vrijheidsfilosofie. Als iedereen die zou volgen dan zou overigens de rijkdom in het algemeen, en voor iedereen, wel veel groter worden.

  Als kritiek op Den Haag, dan ook oplossing: Ja, om te beginnen minder overheid. Hier is heel veel over geschreven.

  Stem SP/GL, die zijn wel te vertrouwen en hebben het goed voor met ons land: Denk je dat nu echt? Waarom denk je dat die politici meer te vertrouwen zijn dan de andere? Omdat ze het zeggen? Ja, ja!
  En dat goed met ons land voor hebben: wie hebben dat allemaal al niet meer gezegd en wanneer??

  Iedereen een baan! Ja, fantastisch! Die gaat GL dan zeker produceren. Banen komen echt niet uit de hemel vallen. Dan zal o.a. het ondernemersklimaat hier toch verbeterd moeten zijn, want als dat steeds maar slechter wordt (en dat gaat nog meer gebeuren met een SP/GL) dan geven de ondernemers er de brui aan en zijn er dadelijk helemaal geen banen meer. Dan zijn we lekker allemaal even arm. Zou je in zo’n maatschappij willen leven?

  Om je vraag ‘wat wil je nog meer’ te beantwoorden:
  Geen overheidsbemoeienis – je eigen verantwoordelijkheid weer kunnen nemen – respectvoller en vriendelijker met elkaar omgaan – geen angst en achterdocht – vrijheid en vrede. (Om maar wat te noemen!)

  Ik denk dat we het over veel van deze punten eens zijn!

 14. Heeft Min. Pechtold een cursus "Hoe maak ik vrienden" gevolgd?

 15. [15]
  Nee, wel de cursussen ‘Hoe lik ik me in bij de media’, ‘Hoe was ik mijn handen in onschuld’, ‘Hoe veeg men het eigen straatje schoon’ en ‘Hoe schuift men anderen het eigen falen in de schoenen’.

 16. [4] "GroenLinks wil dat iedereen een baan krijgt. Wat wil je nog meer?"

  Het geld en laat die baan maar zitten.
  🙂
  Huub

 17. [4]
  Allemaal windmolens bouwen zeker?
  Persoonlijk vond ik Melkertbanen beter klinken dan in die erge toekomst Halsema banen.

  [6]
  Ken jij de kreet; rupsje nooit genoeg?
  We hebben nu al een van de hoogste belastingtarieven binnen de EU!
  Alleen de Scandinavische landen scoren nog hoger.

  Mij is in de Elsevier opgevallen dat er steeds meer geroepen wordt over een relatieve inkomensvergelijking. Dus wat is de intrinsieke waarde van onze lonen afgezet t.o.v. de inkomsten uit de andere Europese landen.
  Als dat onderzoek gedaan wordt dan denk ik dat wij schrikken met wat wij met onze geld kunnen doen.

  Ierland is wel een mooi voorbeeld.
  In de jaren zeventig komt dit land binnen de EU met een B.N.P. van 80% t.o.v. de Nederlandse.
  Ze zitten nu globaal op 125% en ze zijn nog steeds netto ontvangers!
  Voor ons, is dat land nu onderhand te duur om vakantie te vieren.
  Het geheim; een behoudende conservatieve zo klein mogelijke regering die het ondernemingsklimaat beter ondersteund dan wij dat doen.
  Progressieve lichtpunten worden daar niet gewaardeerd.

  Zie onderstaande link voor algemene gegevens van verschillende landen.
  http://www.cia.gov/cia/publ

 18. GroenLinks wil dat iedereen een baan krijgt 🙂 Goh, dat wilden Marx en Lenin ook al.
  Wie kan zich de dolgelukkige gezichten van de blije staatburgers der Sowjet-unie nog herinneren, toen ze met een buitentemperatuur van -20 toch maar in de rij stonden voor die vrijwel lege winkels?
  Maar iedereen had wél werk!
  Dát is het "iedereen-aan-het-werk" van Groen links.
  Nee, bedankt.

 19. [6] Beste Martijn,

  Als jij wilt dat je geld goed wordt uitgegeven, waarom doe je het dan niet zelf? Weet je dan niet 100% zeker dat het precies terecht komt waar jij wil?

  Dat is het idee van het liberatarisme, jouw maximale vrijheid.

  Waarom zou je ’t eerst aan politici geven, die na aftrek van huisvestingskosten, subsidies, lonen, wachtgelden dan toch maar beslissen het te spenderen aan een Afghanistan missie?

  Jouw vraag raakt precies de kern van het liberatarisme!

  Lees alsjeblieft vaker deze site en snap onze missie. Het ligt precies in het verlengde van wat jij wil!

 20. HET IS TOCH HEERLIJK EN VERFRISSEND ZO’N HARTEKREET VAN PECHTOLD.eN HIJ HEEFT TOCH WEL EEN OPEN EN EERLIJK GEZICHT VERGELEKEN BIJ DIE TRONIES VAN BALK EN DONNER.LATEN WE HEM HET VOORDEEL VAN DE TWIJFEL GEVEN. iEDEREEN HEEFT HET VERDER OVER BANEN EN WIE DAT MOET BETALEN.dE TIJD IS RIJP VOOR BELLAMY,EEN WERELD ZONDER GELD TE BEGINNEN IN NEDERLAND DAN MAAR.dAT BETEKENT ALLEREERST UIT DE NAVO EN EG,DIE GELD – EN MENSENVERSLINDENDE INSTITUTEN.iN HET KORT KOMT BELLAMY HIER OP NEER; PRODUCEREN NAAR BEHOEFTE,NIET MEER EN NIET MINDER.iEDEREEN DIE DE VOLWASSEN LEEFTIJD HEEFT BEREIKT HEEFT RECHT OP HETZELFDE (SALARIS IN VORM VAN BONNEN EN RECHTEN) iEDEREEN MAG STUDEREN OF EEN VAK LEREN NAAR BEHOEFTE EN NAAR AANLEG.MAAR ZODRA DIT DOEL IS VOLTOOID VOLBRENGT IEDEREEN ZIJN TAAK IN DE MAATSCHAPPIJ.DAT HOUDT OOK ZEKER IN HET VIEZE EN VUILE EN ONAANGENAME WERK,EEN LANGE SOCIALE DIENSTPLICHT,DAARNA GAAT IEDEREEN WERKEN IN ZIJN OF HAAR EIGEN BEROEP OOK STEEDS WEER VOOR HETZELFDE GELD.WAT NODIG IS KAN WORDEN AANGESCHAFT.HET GAAT NIET MEER OM MATERIEEL BEZIT MAAR OM KUNST,OM MENSLIEVENDHEID,PERFECTIONEREN MAG MAAR NIET OM GELDELIJK RIJKER TE WORDEN.DIE DRIJFVEER IS ER NIET MEER. wAT NU GELDT IS DE MENSHEID DIENEN IEDER MET DE TALENTEN DIE HIJ HEEFT MEEGEKREGEN EN ONTWIKKELD HEEFT.OOK DAN KUN JE AANZIEN VERWERVEN EN VOORAL WAARDERING.OMDAT WE NIET STREVEN NAAR STEEDS MEER MAAR NAAR DUURZAAM IS ER VEEL MEER VRIJE TIJD.IEMAND KAN DAN OOK OP NOG BETREKKELIJK JONGE LEEFTIJD ZICH MET EEN ANDERE STUDIE GAAN BEZIGHOUDEN OF MET EEN HOBBY.BELLAMY DROOMDE IN 1880 VAN HET JAAR 2000 WAARIN DIT ALLES WERKELIJKHEID ZOU ZIJN EN NU,IN 2006 , HEBBEN DE ZWARTE KRACHTEN GEWONNEN VAN DE ZACHTE EN ZIJN WE VERDER VAN HUIS DAN OOIT.EN MET DEZE SOMBERE EINDKONKLUSIE GA IK DE DONKERE NACHT IN. ANNE

 21. [22]
  Bellamy heeft 120 jaar gedroomd voordat duidelijk werd(?) dat het niet gaat werken.
  Droom ze!

 22. Dit is een reactie op AvV;inmiddels ben ik al weer uren op en voor dromen is geen tijd,want de rest van de dag moet ik me verdiepen in de papieren rompslomp van de overheid.De zon schijnt, de honden willen graag naar het bos maar van de natuur kunnen wij niet eens genieten doordat we ons met buroshit moeten bezig houden.Wat is dit voor leven,vraag je je af.Ik sprak vorige week iemand die naar CHAR had gekeken en mij wanhopig vroeg: er is hierna toch geen leven hé,want ik ben het zo zat.Wij moeten ons allemaal realiseren dat we in een waan leven die van bovenaf door miezerige ondermaatse machthebbertjes wordt opgelegd en die ons een normaal en natuurlijk leven in de weg staan.Als dat nu maar collectief doordringt en wij morrend naar Den Haag lopen (geweldloos)dan moeten ze weggaan.Want ze zijn zo bang,ze doen het in hun broek van angst als er een mensenmassa protesteert.Lubbers was krijtwit toen 20.000 mensen hem de rug toekeerden en verdween schielijk door een achteruitgang.Misschien zijn jullie allemaal te jong en stonden jullie nog in de box maar ik herinner me het als de dag van gisteren.Er was sowieso meer solidariteit en dat stampen ze er ook uit.Verdeel en heers, zet de ene groep ongelukkigen op tegen de andere.En de vunzige dames en heren spelen hun machtsspel.Anne

 23. [24]
  Beste Anne,
  Hoe ga je om met mensen die niet in dienst willen en mensen die toch geld blijven gebruiken? Ga je die hard straffen als blijkt dat dit de enige manier is om die mensen in het gareel te krijgen en andere af te schikken om hetzelfde te doen?

 24. ] Beste Mik, misschien moeten we beginnen er van uit te gaan dat de meeste mensen van nature meer goed zijn dan slecht.Goede mensen kunnen zo’n geweldige uitstraling hebben op hun omgeving en dat werkt aanstekelijk.Het werkt ook aanstekelijk als mensen beginnen hun omgeving rondom hun huis beginnen op te knappen,bomen planten ipv nog meer auto’s op het pad.Er zijn genoeg mensen die hunkeren naar een rechtvaardige samenleving en die graag hun steentje bijdragen en vervolgens zien wat je samen kunt bereiken. JA,als je niet meteen iedereen mee krijgt,betracht mildheid en wijsheid. Keulen en Aken zijn niet op één dag ge bouwd. Anne

 25. Anne, dus na de bellamistische revolutie mogen de nieuwe leiders harde straffen uitdelen aan dienstweigeraars en mensen die hardnekkig met geld willen blijven betalen?

 26. Het doet me pijn en leed om iets positiefs over een D666-er te moeten neerschrijven maar die Pechtold zegt wel meer rake dingen bijv over softdrugs, bijv over terrorisme en in vergelijking met ministeriële engerds als Balk, Zalm, Remkes , Brinkhorst en magere Hein Donner komt ie best wel es positief voor de dag.

  Is ie een "totalitarian light" verdwaalt in dit kabinet van "hard totalitarians" of gewoon de spreekwoordelijke excuustruus ?

  Groetz,

  Cincinnatus.

Comments are closed.