Beterweter en beroepsregent Maxime Verhagen was vandaag te zien op het RTL- en ander nieuws met stoere taal. Vermeende terroristen en “haatzaaiers” moeten nog harder worden aangepakt door de staat. Natuurlijk bepalen Maxime en zijn kameraden wie een “terrorist” is, en wie een “haatzaaier”. Ordnung muss sein, nietwaar? Terrorisme is de nieuwe toverspreuk waarmee je elke wet naar je hand mag zetten, zolang de macht aan jouw kant staat.

Een quote uit het RTL nieuws: “…Het rapport ‘Alles van waarde is weerbaar’ is volgens het CDA bedoeld om de Nederlandse democratie en rechtsstaat weerbaarder te maken tegen de gevaren van georganiseerd radicalisme en terreur. Het CDA is niet van plan de grondwet te veranderen. Wel moeten het strafrecht en het Burgerlijk Wetboek op sommige punten worden gewijzigd…”

Op RTL tv werden de nieuwskijkers bang gemaakt met de AEL die staat te popelen om de Sharia in te voeren (dat zal best wel waar zijn) en dat er harde maatregelen “nodig zijn” om dit en erger te voorkomen. Paspoort afpakken, rijbewijs invorderen, beroepsverbod voor de vermeende ‘schuldige’, ontslag op staande voet, verlies stemrecht en weet-ik-wat-nog-meer. Kafka had het niet beter bedacht.

Zelf geloof ik niet dat dit ook maar 1 terrorist zal tegenhouden. De maatregelen zullen waarschijnlijk straks wel worden toegepast op mensen die op vreedzame weg het bestaande systeem willen hervormen, bijvoorbeeld lezers van websites als De Vrijspreker. Al voorzie ik de nodige vertraging vanwege allerlei bureaucratie. Paranoide apparatsjiks als Maxime zien namelijk in alles en iedereen buiten eigen kring een bedreiging. Dat weet ik niet zeker, maar als ik die smoelen op tv zie, krijg ik zo mijn ergste vermoedens. Ze zijn totaal door angst gegrepen dat ze ook maar een klein beetje macht zullen kwijt raken, en dat zij misschien op een dag hun leven op het pluche vaarwel moeten zeggen.

In het ‘goede’ oude Oostblok werden hervormers (of zij die hervormingen nastreefden) met vergelijkbare maatregelen het leven zuur gemaakt; want hoe haalt iemand het in zijn Kosmopolitische rot kop om de bestaande pikorde te willen wijzigen? Uiteraard zal met dit beleid het terrorisme een zware slag worden toegebracht. Net zoals dankzij de invoering van de legitimatieplicht, of de invoering van de Euro…

“En Pierre -pardon Maxime- wat hebben zij gewonnen?”. Is het zuur of zoet? Haatzaaierij of vrije meningsuiting? Haatzaaier (zie boven) Maxime weet het verschil. Slaap lekker, droom zacht. (Ondertussen gaan straatterroristen als in de Amsterdamse Diamantbuurt ongestoord hun gang, want die worden niet bang met een wetje meer of minder, of het ‘harde’ beleid in de praktijk.)

19 REACTIES

 1. Excellent stukje Maverick. Dit zouden we in de "grote media" moeten zien te krijgen.
  Wie kan het doorsturen?

 2. Maverick,
  goed stuk, maar op één punt sla je de plank mis.
  Dat bij die Diamantbuurt. Dat die straatterroristen niet bang worden gemaakt met een wetje.
  De politiek maakt de wetten ook niet om die mensen bang te maken. Dat die straatterreristen buurten met normale Nederlanders bang maken, deert hen (de overheid) namelijk niets. Het leven van die normale Nederlanders deert hen namelijk helemaal niet.
  De wetten die zij tot nu toe maken zijn er namelijk om hun eigen positie sterker te maken. Maak wetten die aan de kant van de "grote bekken" niet al te veel reacties teweegbrengen. Bij de normale burgers gaan ze er vanuit dat die al in de knip zitten.
  Met die wetten maken je weinig kringen in de vijver en is hun politieke-/bestuurders-/ambtenarenbestaan zeker.
  Het zeker stellen van hun eigen bestaan is de reden tot het maken van wetten en niet de reactie/of het uitblijven van een reactie van die wetten op het bestaan van de burger.

 3. Perfect verhaal Maverick, perfecte reactie ook Peterk! Ik maak mezelf zelfs sterk dat de heren ordebewaarders (politie en in en/of directe aanstuurders) opzettelijk problemen laten escaleren. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan de losgeslagen jongeren van een half jaar terug die een station in het noorden des lands terroriseerden. Elke dag werd het weer een beetje erger. "Er moet meer blauw op straat", voel u? In 1 uur tijd is elke enge motorrijder in Nederland achter de tralies gezet. Maar met losgeslagen jeugd lukt dat niet. tuurlijk niet….

 4. [2] [3] Klopt helemaal. Men maakt allerlei wetten als een soort bezwering. Als de wet er is gebeurt de rest vanzelf en hoeven de wettenmakers zelf niets te doen. Helaas werkt het niet zo.
  Dit soort wetten, net als de Internet/telefoon bewaarplicht zullen op een dag als een boomerang terugslaan. Zowel op een deel van de politici als op de hele burgerij. Want wie gelooft dat radicale wetten nooit in ‘verkeerde’ handen zullen vallen vergist zich. Zolang wij met het huidige politieke systeem zitten opgescheept moet om te beginnen elke persoon die in staatsdienst wil werken een verbod krijgen om dit langer dan 8 jaar te doen. Dan kunnen haatzaaiers als Maxime -zijn voorgestelde beleid zal alleen maar meer terroristen kweken- zich niet levenslang verschuilen op het Binnenhof. En zolang mensen zichzelf niet mogen verdedigen zullen straat- en stationsdebielen zich blijven misdragen. Want als je gaat wachten tot de bonnenschrijvers je komen helpen… met de bestaande wetgeving kan het hele zooitje als worden aangepakt. Dus waar is de wil om er iets aan te doen?…

 5. Ik denk dat Maxime al een heel eindje de trekken begint te vertonen van een (Godsdienstig)fundamentalist. Een beetje als een verderfelijke en haatzaaiende Imaan. Misschien moet hij zijn Wetje toch maar invoeren…

 6. Op NovaTV [http://www.novatv.nl] kun je nog e.e.a. teruglezen. Hierbij enkele leuke quotes uit het interview met J. Pauw.

  "Er moet een commissie komen tegen kwetsen. Deze laagdrempelige commissie zou gezaghebbende uitspraken moeten mogen doen."

  [Hierbij: stukje van Theo van Gogh]

  Dhr. G. Koopmans [geen jurist] heeft geholpen de nieuwe artikelen op te stellen.

  In de discussie, wanneer de advocaat van de Hofstadgroep aangeeft dat ook bestaande politici, die Pim Fortuyn hebben beledigd, op grond hiervan ook veroordeeld kunnen worden, dan zegt Koopmans dat het Openbaar Ministerie dan natuurlijk niet ingrijpt.

  Die man propageert openlijk klassejustitie!!! En ze gaan niet eens in op die uitspraak!!

  Goeie deal naar de burgers toe. "Hé, geef ons rechten om iedereen met een grote mond op te pakken, dan beloven we je dat we alleen de bad guys aanpakken, eerlijk!"

  Yeah, sure, wanneer heeft een politicus z’n beloften waargemaakt?

  En als de regering die nieuwe regeltjes net zo toepast als het ‘identificatiebeleid’, nou, dan zijn de rapen gaar!

 7. En ze willen ook terroristische clubs kunnen verbieden.

  Wat ’n giller! Wat gaan ze dan doen? Worden ze dan uitgeschreven bij de KvK? Krijgen ze dan geen subsidie meer? Krijgen de mensen die in het bezit zijn van zo’n terreur-lidmaatschapspas een boete?

 8. ‘En ze willen ook terroristische clubs kunnen verbieden.’ Dat wil de VS ook. Zeg, zou Maxime ook de Amerikanen willen uitnodigen voor een invasie in Nederland? In ruil voor Afghanistan bedoel ik dan. Onderonsje?

 9. Ik kan me natuurlijk vergissen… Maar -ik weet niet waarom- zijn smoel vertelt me al, dat hij niet deugt. Misschien hebben zijn kameraden ook dat gevoel.
  Kan ik voor deze vrijwillige "bekentenis" straks opgepakt worden ? Als het aan Maxime ligt natuurlijk sowieso.
  Zouden zijn makkertjes daarom bang voor hem zijn ?

 10. Het is lullig maar geeft wel aan hoe gevoelig die info ligt. Als Libertarier ben je natuurlijk ook voor een kleine revolutie, maar gevoelsmatig is dat toch net iets anders dan wat onze Moslimbroeders voor ogen hebben 😉

 11. [10] Wat libertariers willen is inderdaad ook een revolutie. Al is het een "geweldloze" revolutie, maar toch!
  Dat wil zeggen dat op basis Maxime libertariers kunnen woren opgpakt!
  Zullen we er nu dan maar mee ophouden?:-)

 12. frappant dat die bende Hells Angels en de Hofstadgroep die met veel poeha en bombarie zijn opgepakt nu allemaal gewoon weer vrij rondlopen wegens geen bewijs.

  Maar er is nooit onvoldoende bewijs als het om parkeerbonnetjes gaat.

  Ik vermoed dat de gemiddelde Nederlandse rechter volslagen idioot is en dat alles wat ingewikkelder is dan een parkeerbon zijn verstand te boven gaat.

 13. [Update 17/1/06 – 16:02]

  Kopje thee erbij?
  http://www.at5.nl/index.asp
  http://www.volkskrant.nl/bi

  Bij mijn weten kun je alleen maar rechter worden na een grondig psychologisch onderzoek waarin gekeken wordt of je voldoet aan vereiste geitenwollensokken competenties. En of je meer dan dat in je mars moet hebben? Aan de vonnissen te oordelen niet…

 14. [13]
  Wladi,

  Het met 1000 man oppakken van 45 Hells Angels was niets meer dan een poging om het klootjesvolk te laten zien wie er hier de baas denkt te zijn, na die blunder met de Nomads, Trailer Trash etc. nietwaar?

 15. [15]
  Nee, sorry, zou het echt niet weten.
  Wel weet ik van enkele Hells Angels dat ze zijn opgepakt zonder dat het O.M. het ten laste gelegde (bedreiging) hard kan maken, zodat ze langer in voorarrest zaten dan wat ze bij "bewijs" zouden moeten zitten.

 16. [16] Mede dankzij het demoniserende wangedrag van het NOS journaal en consorten wordt momenteel de stelling geuit dat de Hells Angels een stelletje criminelen zijn. (generaliseren). Dit is de grootste onzin die er bestaat. Vele (meerderheid) Hells Angels streven naast hun lidmaatschap een nobel beroep uit. Zoals advocaat, ondernemer, stratenmaker, bakker, etc. Alleen een selectief groepje zijn criminelen, de rest heeft geen kwaad in de zin.

  Zeggen dat alle Hells Angels criminelen zijn is ongeveer hetzelfde als zeggen dat alle moslims zelfbombers zijn….

 17. [17] Als ik president was zal ik de staatssteun van het NOS met terugwerkende kracht verhoogd met de wettelijke rente a 10% tot op de privepersoon terugeisen.

 18. Dit is echt goed! Mav, je doet je best weer…

  Maar kunnen wij Nederland ook zo streng krijgen net als in de Komunistische tijdperk in de oostblok? Ik denk het niet maar wil het wel. We hebben te veel mensen die niet eens gefoulieerd willen door de politie. En als degene naast jou een bom heeft? Mag hij dus zijn gangetje gaan ofniet? Ik wil alles wat ook een komunistische regime had in de Sovietlanden, behalve dat alles wat ik heb gekocht ook daadwerkelijk van zal blijven, En dat je een salaris krijgt ipv bonnentjes voor brood. Zo zul je zien dat er geen haat meer is, waarom zul je haten? Je bereikt er niets mee, je kan dan als spion of terrorist gefuseleerd worden. (Bijvoorbeeld).

  Verder heeft iedereen weer werk en is eindelijk gelijk. Moslim of jood, je bent gelijk en je werkt. Geen Nederlander die een moslim lastig valt en geen moslim die een Nederlander aanklaagt als racist. Dat zoek ik, rust in ons land. Lekker gezellig een biertje drinken met allerlei soorten rassen en culturen, lekker eens stamppot eten bij mn Nederlandse vriendjes en zij krijgen dan een Turkse pizza of Döner van mij. Is toch gezellig of niet? Als je blijft lachen, komt alles weer goed. 🙂 🙂

Comments are closed.