Hamas is een Palestijnse organisatie die door Nederland, de EU, en Israël en de Verenigde Staten verklaard is tot “terroristische organisatie”. Zie onderstaande omschrijving uit Wikipedia.

Kunnen terroristen door een “democratische” overwinning “nette” mensen worden?

Leden van een terroristische organisatie behoren de grootste misdadigers. Lid zijn leidt zelfs tot strafverhoging bij andere misdaden; zoals blijkt bij het Hofstad proces.

Deze terroristen zijn er in geslaagd om mee te doen aan een democratische procedure in Palestina, en slaagden er zelfs in om de meeste stemmen te krijgen. En je weet, wie de meeste stemmen krijgt, is de baas! Een van hun eerste verklaringen was dat de vernietiging van de staat Israël natuurlijk hun doel bleef.

Daarom is het onbegrijpelijk dat veel westerse politici nu serieus denken dat deze terroristen door die “democratische overwinning” plotsklaps nette mensen geworden zijn. Is er iets met hun IQ?

Nederlandse belastingbetalers geven direct en indirect nog via de EU HONDERDEN MILJOENEN EUROS per jaar aan Palestina.
Als ze daarmee doorgaan, komt al dat geld in handen van die terroristen. Die zijn nu al bezig om hun organisatie om te bouwen tot een echt leger.

Wat is er logischer dan nu onmiddellijk de financiering stop te zetten? Neen, zeggen politici, ja moet voorzichtig met die mensen omgaan. Max van den Berg (PvdA) is bang dat het nu stoppen met geld schenken aan die terroristen gevaarlijk is. Die jongens zouden dat wel niet leuk kunnen vinden.
Gelukkig stelde zijn collega, Europarlementariër Cammiel Eurlings (CDA), dat je met pappen en nathouden bij terroristen niet verder komt. Cammiel zei terecht dat die bende of nu moet stoppen met terreur en het doel Israël te vernietigen, of de kraan met die “ontiegelijke hoeveelheid euro’s” gaat dicht. En dat stoppen dan niet alleen in woorden, maar in daden.

Morgen, maandag gaan de Europa opperhoofden een beleid bepalen ten opzichte van Hamas. Wij vrezen met grote vrees een “pap en nahoudoplossing”. Hopelijk hebben we ongelijk.

———————————————————–
Wikipedia)
Hamas is een religieus-nationalistische beweging van Palestijnen, die als doel heeft een islamitische staat te vestigen in heel ‘het historische Palestina’. Hamas ontplooit zowel politieke als maatschappelijke taken, maar is vooral bekend vanwege haar militaire en terroristische aanslagen tegen Israël en Israëlische burgers. Ze wordt door de Europese Unie, de Verenigde Staten en Israël beschouwd als een terroristische organisatie.
Hamas streeft naar vernietiging van de staat Israël om in hetzelfde gebied een Palestijnse staat te vestigen, gebaseerd op een islamitische wetgeving (sharia). ‘Hamas’ is het Arabische acroniem voor Islamitische Verzetsbeweging.
Hamas is opgericht in 1987. Oprichter en leider van Hamas was sjeik Ahmad Yassin, die op 22 maart 2004 door een Israëlische raketaanval is geliquideerd.
Hamas heeft meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen in het najaar van 2004/ begin 2005. Recentelijk heeft Hamas deelgenomen aan de Palestijnse parlementsverkiezingen van 25 januari 2006. Daarbij behaalde Hamas een verpletterende zege en een absolute meerderheid van 76 zetels in het Palestijns parlement.

21 REACTIES

 1. Eerst even een opmerking met betrekking tot het "historische Palestina". Volgens mij heeft dat nooit in die zin bestaan. Was het niet Balfour die met die naam op de proppen kwam. De "oude" op de islam geschoeide rijken hebben nooit afzonderlijke landen geregeerd, maar administratieve gebieden.

  Met betrekking tot het wel of niet geven van geld. Ik neem aan dat een aantal politici die echt dicht bij het vuur zitten en ervoor zorgen dat die gelden blijven vloeien (of sowieso al vloeiden) wel in Zwitserland financieel gecompenseerd worden voor hun bemoeiingen.
  Dus geen kwestie van IQ maar van euri!

 2. Ik oop dat de uitkomst is dat als we geld aan de ontwikkeling van Gaza besteden, dit naar concrete economische doelen gaat en waarbij Nederlandse bedrijven ook daadwerkelijk profiteren. De haven die we daar hebben gefinancierd is overigens door de joden weer gemolesteerd, dus er is nog een lange weg te gaan voor het een normaal land is.

 3. [2] ALS, nogmaals ALS dat geld er is, en ALS het uitgegeven moet worden, zou het dan niet eerst snel gebruikt kunnen worden om al die lieden die in Nederland in de kou zitten vanwege geen gas en electro aansluiting, uit de kou te helpen?

 4. Hamas is gekozen op basis van haar programma en gedrag.

  1-Het beste wat zij kunnen doen is om eenzijdig de staat Palestina uitroepen

  2-Alle gewapende strijders worden opgenomen in het nationale leger dat de Palestina rechtmatig verdedigd

  3-Er worden onderhandelingen gestart over de grenzen van deze nieuwe staat

  4-Er wordt een internationale erkenning gevraagd van deze nieuwe staat

  Hamas is democratisch gekozen. De Palestijnse staat verdient erkening van de internationale gemeenschap. Aleen een Palestijnse staat kan gehouden worden aan de plichten die daarbij horen. Hamas en Palestina hebben hiermee de mogelijkheid om aan een nieuwe toekomst te beginnen en het verleden achter zich te laten. Jeruzalem kan onder internationaal bestuur worden geplaatst net zoals berlijn jaren door de internationale gemeeschap is bestuurd.

 5. [4] Je ziet het maar weer een keer. Dogmatische instellingen. Altijd een shitzooi!

 6. [2] de haven van Gaza bestond slechts uit het bordje "haven van Gaza", het geld dar Nederland (Pronk) had gegeven 60 miljoen guldens of pleruo’s was door Jasses & co allang gejat, zoals de rest van al die miljarden daar.

  Ik als Israel-kenner denk dat dit nog wel eens goed zou kunnen uitpakken voor Israel. Hamas-bestuurders zullen toch overal zichtbaar moeten zijn willen zij macht uitoefenen en dan zijn ze gemakkelijk op te pakken of af te schieten door Israel. Verder kan het niet anders dan een burgeroorlog worden, de PA-gebieden worden feitelijk beheerst door rovershoofdmannen, georganiseerd volgens stamverbanden en gefinacierd via de PA met al die miljarden van de EU, US en rijke Arabische landen. Die miljarden zullen nu naar de Hamas-clans gaan en dat doet pijn bij de verwende concurrentie. Abbas heeft al aangekondigd dat alle veiligheidstroepen onder de president vallen zodat de Hamas-regering daar geen macht over zal hebben en dat pikt Hamas niet.

  Verder hoeft Israel de schijn van het vredesproces (dat ze helemaal niet nodig hebben) niet meer op te houden en kunnen ze flink tekeer gaan daar omdat de nieuwe PA-regering openlijk geen vrede wil en uit is op de vernietiging van Israel.

  En een staand Palestijns leger is al helemaal een stuk kwetsbaatder dan verborgen terroristen hier en daar. Verder slaat de Hamas zich wel erg op de borst en maakt veel tarzangeluiden maar verder dan een bus of een snackbar opblazen hier en daar zijn ze nooit gekomen terwijl al hun topleiders intussen bij Allah de 66 zelfherstellende maagden aan het krikken zijn.

  Ook zitten Jordanie en Egypte niet bepaald op geloofswaanzinnigen in de regering van een buurland te wachten omdat die toestand wel eens op hun eigen vele geloofswaanzinnigen zou kunnen overslaan.Kortom: dit kan heel ineteressant worden.

 7. [6] Interessant wordt het sowieso. Israel, Ierland, Joegoslavië, ze zorgen allemaal voor boeiende tv. De Sharon-strategie versus Fatah was ook al boeiende stof. Maar ik neem aan dat men hier in het algemeen ook voor een vreedzame en duurzame oplossing is. Het lijkt me dan niet verkeerd om voor dat doel te investeren, al zitten daar (inderdaad) heel veel mitsen en maren aan vast.

 8. [5] De nieuwe gespreks partner van Israel vertegenwoordigd 70% van de bevolking en dat belangrijke is een voortuigang. Nu, door Hamas, een staat palestina uitroepen en een internationale erkenning onder voorwaarden etc

 9. [9] de Fatah hiervoor had iets van 60% van de stemmen, ook een absolute meerderheid, wat zegt dat ?

 10. Ik ben het 100% eens met dit artikel. Je kunt van een terroristische organisatie nooit verwachten dat deze zich ineens ontpoppen als vreedzame beweging.

 11. [3] Nee, als het er is, dan wil ik mijn deel terug voordat je het gaat uitdelen aan anderen. Je eigen deel mag je uiteraard storten op rekening van de Eneco ten behoeve van mensen die hun rekening niet willen of kunnen betalen! Maar eerst wil ik mijn deel terug.

 12. Vergeet niet dat een hoop terroristen het etiket dragen:

  Made in the USA [11]

 13. ?Hamas is democratisch gekozen. De Palestijnse staat verdient erkening van de internationale gemeenschap.

  Volledig mee eens, Het volk heeft gesproken, het volk heeft een koers gekozen, dat verdient erkening. Nu we toch bezig zijn mer erkennen. Hamas is een terroristsich organisatie. Hamas wil het werk van AH afmaken. Hamas is niet vredelievend.

  Mooi kunnen we nu een conclusie trekken? Als een volk democratisch besluit iemands vijand te zijn, lijkt erkenning me niet meer dan logisch. Maar dat wil absoluut niet zeggen dat je er mee hoeft praten of dat ze nu ‘netjes’ zijn.

  Mooi zelfbeeld van politici trouwens : ze zijn democratisch gekozen net als ons, dus dan zijn ze netjes.

 14. [14] Het gaat om de voorwaarden die gesteld woorden door de Internationale gemeenschap aan een dergelijke erkenning

 15. [14] Ik zeg niet dat ze netjes zijn. Maar maak gebruik van de gelegenheid om het conflikt op te lossen. Dit kan als Hamas eenzijdig de staat Palestina uitroept en erkening vraagt aan de internationale gemeenschap. Deze kan op haar beurt haar voorwaarden stellen aan een dergelijke erkenning

 16. [15]
  Neen.
  Het gaat om de voorwaarden die Nederlandse politici stellen. En die krijgen dat dan de volgende verkiezingen voor hun kiezen.
  Door het verbinden aan het internationale vlak proberen ze de verantwoordelijkheid weer af te schuiven op een andere partij.
  Wij moeten de Nederlandse politici voor de volgende verkiezingen kunnen vragen waarom ze ons geld aan een stelletje terroristen hebben gegeven. En zij moeten dan antwoord geven waarom zij dat gedaan hebben.

  Niks internationaal. Super collectivist!

 17. [13]
  Achilles,
  Hoe bedoel je precies ? Zijn zogenaamde "terroristen" door de USA gefinancierd / bewapend, of is alleen het etiket "made in USA" ?
  Groet, Harry

 18. [19]ja Harry,

  Als je ziet hoeveel criminele(terroristische) organisaties door de VS zijn gesteund door de jaren heen, Alquida en de Taliban in Afghanistan, Basajev en de rest in Tjetjenie,UCK in Kosovo,en waarvoor allemaal, om maar toegang en controle te krijgen over de oliebronnen. En dus pijpleidingen aan te leggen. In alles mag vrij gehandeld worden behalve in olie.

  Maar goed wat ik er wel bij moet zeggen is dat voor het Israelisch-Palestijnse conflict niet direct gesteund worden door de VS. Wel denk ik dat het feit dat de Iraniers en de Palestijnen een tamelijk radicaal bestuur hebben gekozen, alles te maken heeft met het kolonialistische buitenland beleid van de VS

  En als je nu ziet met wat voor slappe redenen Irak en Afghanistan bezet worden…Verspreiding democratie, wederopbouw, verwijdering terroristen… terwijl ondertussen Halliburton en Exxonmobil pijpleidingen en raffinaderijen bouwen. Zeg gewoon dat het gaat om de olie! Zeg gewoon tegen iedere soldaat dat hij zijn leven opofferd omdat een hoop amerikanen in een SUV willen rijden!

  De hele amerkaanse droom is gebouwd op totale controle van de oliebronnen.
  Al die economische studies allemaal onzin. De basis van onze welvaart ligt niet in het feit dat wij democratisch zijn, vrij zijn, kennis hebben, of verlicht zijn. Nee, de basis van onze welvaart ligt in het feit dat wij (na het VK) een van de grootste hielelikkers van de oliebeschaving VS zijn.

  Maar goed aan de andere kant als we de libertarische filosofie zouden toepassen, en werkelijk vrij zouden handelen in de olie, dan zou het Midden oosten wellicht teveel macht krijgen.

  De olie heeft de mensheid in zijn macht, de olie creeert leven en dood.
  God is dood, lang leve de olie!

  In turn, the Anglo-American oil giants (BP-Amoco, Chevron-Texaco, Exxon-Mobil, Shell) – supported by the Anglo-American military axis are clashing with Europe’s oil giant Total-Fina-Elf and Italy’s ENI, which have sizeable interests in Iraq, Iran, and Central Asia. Washington has in recent years attempted to break France’s deal with Teheran on the grounds that it openly contravened the Iran-Libya Sanctions Act. What this suggests is that Europe’s largest oil conglomerate dominated by French, Belgian and Italian oil interests – in association with their Iranian and Russian partners – are potentially on a collision course with the dominant Anglo-American oil consortia, which in turn are backed by the Anglo-American military axis

  http://www.globalresearch.c

  Tja de waarheid is best hard. Ik geloof dus ook helemaal niet in een alternatieve grondstof voor olie. Die oliebronoorlogen kunnen een aardige realiteit worden voor de toekomst. Dat we met z’n 6.5 miljarden hier op deze aardbol zijn komt voornamelijk door de olie. Vraag is dus wat de Chinezen gaan doen, die willen ook groeien maar hebben nog geen agrassief buitenlandsbeleid, maar als dezelfde mentaliteit van de VS hebben, kan er ook een aanval van de Chinezen in Afghanistan komen of wellicht in Irak. Er gaan geruchten dat de Noordelijke alliantie en de taliban weer steun krijgen van de Chinezen of Russen.

  Goed ik ga zo maar een rondje joggen.

  Groet,
  Achilles

 19. [8] laat ze elkaar toch lekker kapot schieten wij zitten er toch niet mee je moet eens ophouden met zeuren andetrs stuur ik mijn vader op je af stomme turk mzzls

  groeten bjrn wachelder

Comments are closed.