De fysiotherapeut knijpt er tussenuit. De logopedisten zijn sprakeloos. De podotherapeut zit met kromme tenen. De KNO-arts krijgt er een brok van in de keel, voelt zich bij de neus genomen en wordt een oor aangenaaid. De oogarts ziet het somber in. De neuroloog krijgt er de zenuwen van. De verloskundige zit met de naweeën. De gynaecoloog baart het zorgen. De uroloog voelt aan zijn water dat dit niet goed gaat. De anaesthetist is knock-out. De cardioloog aanschouwt het met bloedend hart. De dermatoloog krijgt er kippenvel van. De geriater krijgt er grijze haren van. Voor de chirurg snijdt het mes niet meer aan twee kanten. De hematoloog wordt het bloed onder de nagels vandaan gehaald. De gastro-enteroloog heeft er zijn buik van vol. De internist wordt binnenstebuiten gekeerd. De diëtiste kan geen pap meer zeggen. De psychiater snijdt het door de ziel. De traumatoloog ergert zich bont en blauw. Voor de apotheker is het een bittere pil. De tandarts ziet er geen gat meer in. Oh ja en de patiënt ? Die is er goed ziek van !

11 REACTIES

 1. En de tweede-kamer leden die voor de zorgwet stemden krijgen allemaal 100 – 400 euro compensatie. Dit om hun "verlies" in inkomen, tgv dit zorgstelsel te compenseren. Oh ja, ze moeten er wel nog even over praten, achter gesloten deuren.

 2. Al is het natuurlijk diep triest, en je zou er ziek van worden. Of toch maar beter van niet.

 3. Ik ben het zowaar een keertje eens met Agnes Kant van de SP die de zakkenvullerij van de tweede kamer ‘schaamteloos’ noemde.
  Het parlement laat zich weer een mooi kennen als een circus met 150 (min een paar) corrupte clowns. Sapperdeflap…

 4. Deze zorg wordt straks voor veel mensen te duur. Over een poosje zal de begravenisondernemer er kisten vol met geld aan verdienen

 5. zoek op het internet en vindt een expat verzekeringsmaatschapij die wat service bij je wensen aansluit, laat noord amerika onverzekerd en je bent goedkoper uit en je mag ook nog eens overal ter wereld genieten van de zorg die je nodig denkt te hebben.

 6. we kunnen beter massaal naar engeland gaan verhuizen;daar is alles toch altijd gratis en moeten ze je opnemen voor blindedarm e.d.? Bovendien,l5000 somaliërs zijn ons al voorgegaan en hebben in Leicester een soort vrijstaat opgericht. En alles mag, geen vergunningen nodig etc. Laten we dan naar de Borders gaan,dat is een van de mooiste delen tussen Engeland en Schotland.Prachtig, heel dun bevolkt.Schattige stadjes en dorpen.Gewoon een vrijsprekersprojekt beginnen,b.v. het ideale nederlandse dorp: als toeristische trekpleister.Kom op hoteliers, pubhouders, winkeliers, onderwijzers voor de nederlandse school, we kunnen alle beroepen gebruiken.Wat ouden van dagen voor de wijze inspraak.Die nemen hun AOW mee en hebben dus al vast wat te besteden. Wie gaat er mee naar Engeland varen? Anne

 7. [7] Probeer het te regelen met het
  European Freestate Project!
  Mogelijk is dit de concrete kans!

 8. Ahhh, het nieuwe zorgstelsen, inclusief de nieuwe tarievenregeling voor de zorgverleners.
  Sindsdien geen arts meer horen klagen….
  Die zijn er wel degelijk aardig op vooruit gegaan.

 9. [7] Anne,

  There is no such thing as a free lunch…ook in Engeland niet…er is altijd iemand die de rekening betaald.
  Ik weet niet wie in Engeland de kosten van de gezondheidszorg juist betaalt en misschien is het er inderdaad beter
  geregeld dan in Nederland maar ook daar betaalt iemand de rekeningen
  en werken ddokters, verpleegkundigen en apothekers niet "for free".

  Groetz,

  Cincinnatus.

 10. Reactie op Cincinnatus,

  Edoch….het is daar wel prettig geregeld!!
  De Nederlandse regering zou daar eens in de leer moeten gaan!!

Comments are closed.