dinsdag, 31 januari 2006
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Israël moet zijn vlag veranderen

Dat is één van de eisen die Hamas leider Mahmoud Zakar al gesteld heeft.
Los ervan dat de vernietiging van de staat Israël ook op het Hamasprogramma blijft staan.

Mahmoud wil dat Israël de twee blauwe strepen van de nationale vlag verwijderd. Deze zijn volgens hem een symbool van onderdrukking. Zij symboliseren de grenzen van Israël die zich uitstrekken van de Euphraat tot aan de Nijl. En dat is niet de bedoeling van Hamas.

Overheden praten ondertussen over het wel of niet stopzetten van de “ontiegelijk grote” stromen belastinggeld naar Palestina, naar de Hamas. Alleen al direct van de EU is dat 500 miljoen euro’s!

Zij durven niet flink te zijn, en eerst te eisen dat Hamas het geweld afzweert en zoeken daarom redenen om toch maar door te blijven betalen.
Redenen die we tot nu horen, zijn dat bij stoppen van de betalingen:
1.er een chaos gaat ontstaan.
2.dat dan Iran dat geld gaat betalen.

Waarom laten ze Iran niet gewoon dat geld betalen?
Dan hoeft er dus geen chaos te ontstaan en dan spaart de EU een grote uitgave en kan dat geld aan de belastingbetaler worden teruggeven.
Of gebruikt worden om de mensen die in Nederland door afgesloten gas en electro in de kou zitten, even door de winter te helpen!

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Terrorisme
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Egor van Elven schreef op : 1

  Wat een onzin, om geïnd belastinggeld wat uiteindelijk in de schatkist blijft, te besteden om rekeningen van mensen te betalen die afgesloten zijn!

  Ik wil eerst mijn deel van dat geld terug, en jij mag als je wilt, met jouw deel doen wat je wilt. Als je wilt, energie-rekeningen van anderen betalen. Maar geef aub geen bestemming aan míjn geld, dat doe ik zelf wel!

 2. Samuel van Kiel schreef op : 2
  Samuel

  Ik zie niet waarom europa nu ineens geen geld aan terroristen wilt geven. Ze hebben toch ook jaren lang arafat gespekt?

 3. Tofuburger schreef op : 3

  De burgers die honger zouden gaan lijden als de geldkraan dicht gaat, zijn in meerderheid Hamas-stemmers; ze hebben zelf dit pad gekozen. Daarnaast –en dat is ook al vaak genoeg gezegd– zijn er genoeg noodvoedselhulpprogramma’s. Maar goed, Hamas is, zoals dat gebruikelijk is in het Nabije Oosten, gewoon zijn onderhandelingspositie aan het versterken door eerst hoog in te zetten. Als je serieus aan dit pokerspel wil mee doen als EU schort je de betaling op (of af).

 4. Bud. schreef op : 4

  Het onontkoombare lot van Europa is dat het herhaaldelijk en voortdurend vervalt in antisemitisme. Raar…het zit al 1500 jaar ingebakken en steekt iedere eeuw enkele malen de kop op. Europa zal dus met overtuiging niet enkel de Palestijnen financieel blijven steunen, maar zal deze steun nu ook expliciet en openlijk aan Hamas bieden. Ze zijn toch democratisch verkozen, niet?

 5. SPY schreef op : 5

  De steun aan de Palestijnse autoriteit is een schoolvoorbeeld van hoe een subsidie niet alleen de ontvanger corrumpeert (de Palestijnen hebben de PLO met name vanwege de hemeltergende corruptie weggestemd!) en afhankelijk maakt (blijf geven, anders gaan we dood) maar ook de gever corrumpeert en afhankelijk maakt: Onze invloed is niet gebaseerd op overtuigingskracht van redelijke argumenten maar op de omvang van de omkoopsom en zodra we ermee stoppen, zijn we die invloed kwijt.
  Welnu, beter ten halve gekeerd dan ten volle gedwaald: stoppen met die omkoping. Als jullie (= de Palestijnen) onze ideeën zinvol en overtuigend vinden, doen jullie er wat mee, zo niet: even goede vrienden. In geen geval zullen wij jullie ambtelijk apparaat echtr blijven subsidiëren, ten eerste omdat het jullie afhankelijk maakt (dus we hebben het beste met jullie voor) en ten tweede omdat we liever zelf bepalen waaraan we het geld uitgeven. Als tegenprestatie zullen we een gironummer op de overheidswebsite plaatsen, waar iedereen die solidir wil zijn een bijdrage kan storten.

 6. Egor van Elven schreef op : 6

  Het is de previous investment trap, waar de heren politici in vallen!

  Past precies bij het beeld dat ik van ze had.

 7. anita schreef op : 7

  Laat iran het maar betalen. Houden ze minder geld over om aan andere dingen te besteden.

  Zijdelingse tip: http:// www.seconddraft.org

  klik op movies en ga er eens rustig voor zitten; geluid aan.

  Createur du journaal. Daar kan de nos nog wat van leren.

 8. arnold schreef op : 8

  Het is te zot voor woorden om een halfmiljard euro te SCHENKEN aan die idioten die alleen maar rondlopen met wapens en deze in de lucht leeg te schieten en tussendoor bommen te onsteken in Irael. Wie is hier nu gek.
  De vraag is echter wat doen we er aan om dit te veranderen. Hoe komt er eindelijk die revolutie,ik pik dit niet meer.

 9. Een Libertariër schreef op : 9

  [2] Hoewel Arafat gewoon een gore terrorist was, met veel mensenlevens direkt op zijn geweten, plachtte de politiek correcte linkse kerk in bijvoorbeeld Nederland het te hebben over een vrijheidsstrijder met rechtvaardige doelen…… Hier gaat regelrecht een wet van Croughs op, die van het abjecte Westen om precies te zijn. Bij een conflict tussen de islam en het westen kiest de progressief "intellectueel" voor de islam.

  Nu het wat al te duidelijk wordt dat het gewoon om een zooitje vuige terroristen gaat, krabbelt men terug. Precies hoe men dat altijd doet.

  [4] Ik zie de verkiezing van een terroristenbeweging als regering gewoon als een zeer openlijke oorlogsverklaring. Op democratische wijze heeft het palestijnse volk de wereld te kennen gegeven oorlog te willen voeren….. Time for a nuke, volgens mij.

 10. Cincinnatus. schreef op : 10

  [9] Nja…een nuke doodt natuurlijk
  ook die Palestijnen die niet op Hamas
  of Fatah hebben gestemd (en die zijn er ook bijv babies of sommige Christelijke palestijnen )…

  Groetz,

  Cincinnatus.

 11. Mike Madison schreef op : 11

  [4] Je hebt in maar een paar woorden precies mijn mening vertolkt 🙂

 12. peterk schreef op : 12
  PeterK

  Ik hoorde vanavond dat de Palestijnse autoriteit 140.000 ambtenaren heeft!!

  En de overheid weet dat ook. Een klap in mijn gezicht.

 13. Albert S. schreef op : 13

  Het is natuurlijk te zot voor woorden dat de EU ons belastinggeld misbruikt d.m.v. terroristische organisaties te steunen (PLO en HAMAS). De afdracht moet met onmiddellijke ingang worden gestopt en het geld teruggegeven aan de lidstaten, c.q. burgers. Geen wonder dat de EU langzamerhand zo gehaat wordt door de Europese burgers.

 14. peterk schreef op : 14
  PeterK

  De eisen van de moslims gaan steeds verder, de EU-politici worden steeds laffer.

  Lenin zei het al: de bajonet erin. Voel je moes, doorstoten, voel je staal, terugtrekken.

 15. Frits Rooze 17 schreef op : 15

  Leer eerst wat er allemaal ronddraait in Israel. Leer eerst dat Israel de zelfde dingen doet wat Hitler vroeger bij hun heeft gedaan. Maar zij doen het nu bij moslims de ergere De vaderland word afgejat. Wij Nederlands beoordelen altijd alles zonder dat we er alles ervanaf weten.

 16. wladi schreef op : 16

  [15] vertel eens wat er allemaal ronddraait in Israel.

 17. Vincent schreef op : 17

  [5] Stop de subsidiestroom en er ontstaat -nog voordat Iran ook maar iets heeft kunnen overmaken- een Palestijns burgeroorlogje. Er wordt nu al een halve eeuw geluld en overgemaakt, tijd om het eens anders te doen.

  Om beduidend minder (om niks eigenlijk) liepen ze bij de EU wel met rood aangelopen koppen schuimbekkend rond:
  "Oostenrijk terecht geïsoleerd
  (10 februari 2000)
  De Europese Unie is volkomen terecht in actie gekomen tegen Oostenrijk, meent Hans van den Broek. ‘Business as usual’moet binnen de Unie uit den boze zijn als het om dit soort uitwassen gaat."