Achter het scherm van “Het geluid van de muziek” vergaderden Europese politici in Salzburg over hoe ze het domme volk alsnog die EU-Grondwet kunnen aansmeren.

Jan Peter Balkenende kreeg daar (weer) het verwijt van andere EU oppehoofden dat hij het niet goed gedaan had, want zijn onderdanen hadden toch maar NEE gestemd. Hij en zijn Franse collega zouden er voor verantwoordelijk zijn dat de weg naar vergroting van hun macht nu moeilijker geworden is.

Jan Peter had echter de Vrijspreker regelmatig gelezen en kon de bal gemakkelijk terugkaatsen door er op te wijzen dat, als zij zelf gedurfd zouden hebben om in Polen, Engeland en Denemarken een referendum te houden, dat dan ook wel een NEE geworden zou zijn. Nog afgezien ervan dat zeker 10 van de 13 overheden die wel geratificeerd hadden, al bij voorbaat hun onderdanen niet durfden te laten stemmen en daarom de grondwet buiten het volk om hebben geratificeerd!

Dat Ben Bot in het openbaar de EU-Grondwet “dood” verklaard heeft, werd hem ook niet in dank aangenomen. Zijn collega-opperhoofden zijn immers druk bezig om alsnog via slimme wegen toch hun doel te bereiken.
Volgens Hans-Gert Pottering, leider van centrum rechtse fractie EFP is het net de verantwoordelijkheid van Ben om methodes te zoeken om die EU-Grondwet alsnog er door te persen.
Maar Jan Peter en Ben zijn slim genoeg om te weten dat hun onderdanen in Nederland daar NOG niet rijp voor zijn. Wachten en het juiste moment pakken is hun devies.

Dominique de Villepin weet echter al dat de Fransen niet nee tegen de EU-Grondwet hebben gestemd. Hun nee was alleen maar een uiting van angst! De Fransen willen minder uitbreiding en meer protectie (subsidie).
Daarom willen zij in de EU nu werken aan belastingharmonisatie, gezamenlijke grenspolitie en een gezamenlijke energiepolitiek.
Via deze projecten komt volgens Dominique de EU-Grondwet er dan ook wel.

Het zal voor de mensen die de gevaren, en de slechtheid, van deze machtsconcentratie begrijpen, niet gemakkelijk zijn om die ontwikkeling af te remmen of te keren.
De enige weg is dat meer mensen gaan begrijpen wat er echt aan de hand is.
Begrijpen dat “power corrupts!”.
Begrijpen dat politiek het probleem is.
Begrijpen dat “meerderheidscratie” uiteindelijk naar de afgrond leidt.

26 REACTIES

 1. Want negeatief allemaal.
  De EU grondwet is er voor onze eigen bestwil. Ieder staat heeft een grondwet nodig, dus ook Europa.
  Onze premier is misschien niet de beste, maar hij bedoelt het goed met ons.
  Politiek een probleem? Ok, maar hoe wil je het dan doen.
  Natuurlijk beslist de meerderheid, of wil je dat 5% de baas over ons gaat worden.

 2. Luister ‘democraat’.
  Natuurlijk is de grondwet goed bedoeld en hebben we die hard nodig.
  Helaas zaten Frankrijk en Nederland dwars, maar de rest gaf geen problemen.
  Dus die grondwet komt er wel hoor.
  Alleen ben ik bang dat die grondwet bedoeld is voor de rijken en kapitalisten, de grote ondernemingen en niet voor de gewone man die hard moet werken voor zijn geld.
  Dus de grondwet moet wel wat veranderd worden.

 3. @Een democraat.
  Sinds er staten zijn is er oorlog. Omdat staten (volken, stammen, enz.) altijd gekaapt (geleid)zijn door mensen met een zekere machtswellust.
  Dus vanuit je gegeven staten hebben een grondwet nodig, is het verstandig eens een stapje terug te gaan in de ontwikkeling of staten nodig zijn, of eigenlijk sowieso wel een goed idee zijn (gezien de geschiedenis).
  Als je dat gedaan hebt moet je naar de huidige idiote situatie kijken en je afvragen welke onderdelen van die staat (of staten) nu eens geëlimineerd zouden moeten worden om een betere samenleving te krijgen.
  Dan zul je ongetwijfeld de volgende keer een ander comentaar inzenden.
  Veel succes met die oefening.

 4. [1] Zoals het cliche zegt: de weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen.

  Ondanks alle ‘goede bedoelingen’ stond de EU grondwet vooral vol met slechte artikelen. De inwoners van Nederland en Frankrijk heeft de rest van Europa voor een politieke ramp die in de geschiedenis zijn gelijke niet kent (afgezien van misschien de Sovjet Unie) In dit EU geval: liever lege handen dan geketende…

 5. [5] Nou, ben benieuwd voor welke staat jij bent? Toch geen anarchisme ofzo?
  Volgens mij ben je heel gefrustreerd over onze democratie en ten dele zul je wel gelijk hebben, maar niet alles over een kam smeren.
  Er zijn ook nog politici die het goed doen of goed menen, ook in ons land.
  Bv Donner, Verdonk, Bos, Marijnissen, van Bommel, etc etc.
  Niet iedereen is hetzelfde hoor.

 6. [1] Democraat,

  Je schrijft "iedere staat heeft een grondwet nodig"…nou het Egypte van de farao’s had geen grondwet, het Babylonië van Nebukadnezar, Frankrijk voor 1789, Nederland voor 1795 en nog
  een hele sliert andere staten hadden geen grondwet en het United Kingdom en
  Saoudi-Arabië hebben nog steeds geen
  grondwet dus blijkbaar heeft een staat
  niet noodzakelijkerwijs een grondwet nodig maar dit verder terzijde.

  Meer relevant is dat de EU momenteel
  geen staat is maar een verdrag tussen staten en de vraag is of het niet beter een verdragsassociatie of staten-alliantie zou blijven inplaats van een superstaat te worden.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 7. [7] Democraat,

  De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 8. Beste Cincinnatus,

  Iedere rechtstaat en parlementaire democratie heeft wel een grondwet nodig, waar alles staat wat mensen mogen en waar ze recht op hebben.
  Zonder wetten wordt het een janboel.
  Maar wel een rechtvaardige grondwet.
  En eerlijke herverdeling van onze rijkdommen, want nederland is nog steeds heel rijk, alleen profiteerd er niet iedereen van, soms door eigen schuld soms door andere oorzaken.
  Maar ik heb goede hoop dat Balkenende volgend jaar weggaat en een regering komt met PvdA en paar andere linkse partijen.
  Misschien dat het dan wel beter zal gaan met ons landje.

 9. Beste vrienden,

  Ik denk niet dat de socialisten het beter gaan doen, zal slecht zijn voor onze economie.
  Alleen de werklozen ed zullen er profijt aan hebben.

 10. [10] Dat wordt een nieuwe Gouden Eeuw!… tenminste voor staats-verslaafden en islamisten. Onder een Dhimmi-kabinet onder de bezielende leiding van Wouter Boslim zal het ongetwijfeld beter gaan met ‘ons landje’. Alleen geloof ik er helemaal niets van, Job Cohen laat nu in Amsterdam zien wat de Boskawouter straks in NL in het groot gaat doen. Kopje thee erbij? Vrije mensen hebben een EU nodig, zoals een vis een fiets.

 11. [10] "Een eerlijke herverdeling van onze rijkdommen, want Nederland is heel rijk, alleen profiteert niet iedereen ervan."

  Van systemen waarin eigendom wordt gedeeld of afgeschaft is gebleken dat als het al werkt, dit erder op kleine dan op grote schaal is. Autarkische communes willen nog weleens redelijk goed werken, omdat soldidariteit binnen kleinere groepen sterker is. Socialistische superprojecten zijn echter gedoemd te mislukken, zie de praktijk in China en de USSR. Alleen door het offeren van een groot aantal vrijheden konden deze staten. Kortom: juist als je extreem rood bent, zou je tegen een sterk Europa moeten zijn.

 12. [11] Ruud,

  Nee want de kans dat werklozen een baan zullen vinden,zal weer minder worden.

  De ambtenaren die de WW-administratie
  moeten beheren,zouden van een SP-beleid profijt hebben : weer 4 jaar
  gegarandeerde werkzekerheid want nog een hele rits cliënten erbij.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 13. [13] Geen paniek vriend.
  Zal allemaal wel meevallen.Of ben je bang voor de toekomst. En wat heb je tegen Cohen? Hij staat zelfs in hoog aanzien in de VS. Wel even voor gezorgd dat er geen paniek en rellen uitbraken na de moord op VGogh.
  Van mij mag hij premier worden, maar het liefst toch een vrouw. Word eens tijd, bv Marijke Vos of mevr.Halsema.

 14. [7] [16]
  Onze democraat is een manipulerend mannetje.
  Let op zijn woordkeuze: "Volgens mij ben je heel gefrustreerd" en "ben je bang voor de toekomst".
  Inhoudelijk gaat hij echter niet op zaken in.
  Hebben wij hier te maken met een window-likker? Is meneer soms op de site op discussies en overleg te dwarsbomen? Wat is dit : een ingehuurde sp, gl of PvdA-rookgordijnopwerper?

 15. [16] "Van mij mag hij premier worden, maar het liefst toch een vrouw."
  Je mening dat Job Cohen een vrouw moet worden vindt ik een radicale, maar praktische suggestie om de man-vrouwverhouding onder bestuurders gelijk te trekken.

 16. [16] "Van mij mag hij premier worden, maar het liefst toch een vrouw. Word eens tijd, bv Marijke Vos of mevr.Halsema."

  Wat denk je van Jolanda? Zou die niet een veel betere premier zijn? Zo neen , waarom niet?

 17. [16] Bang voor de toekomst, waarom meen je dat? Ik heb niets tegen Job Cohen, behalve dat hij burgemeester is van Amsterdam. Het krediet voor het uitblijven van wraakacties na de moord op van Gogh hoort bij de Amsterdamse bevolking. Niet bij die theedrinkende opportunist die ‘Europese held werd’ omdat de echte Europese held (Hirsi Ali) werd gepasseerd door manipulaties van een PC correspondente van Time.
  Waarom ben je eigenlijk voor zo’n grondwet? Ik krijg de indruk dat je de symboliek daar van belangrijker vind dan de inhoud.

 18. De EU heeft geen grondwet nodig.

  De EU heeft mijn insziens meer oliebedrijven nodig.

  In turn, the Anglo-American oil giants (BP-Amoco, Chevron-Texaco, Exxon-Mobil, Shell) – supported by the Anglo-American military axis are clashing with Europe’s oil giant Total-Fina-Elf and Italy’s ENI, which have sizeable interests in Iraq, Iran, and Central Asia.

  Misschien een beetje stemmingmakende post maar daar denk ik nu eenmaal weer aan.

  Groet, Achilles

 19. De meeste mensen zijn nog steeds blind. Ze willen totale controlle over de mensheid. Ze willen ons sturen.
  De mensheid is ziek en ik hoop dat moeder aarde snel haar grote schoonmaak begint.

Comments are closed.