R.O.T.F.L.M.A.O. oftewel “Rolling On The Floor Laughing My Ass Off” !!!! De Telegraaf
meldt dat de VVD-jugend de voorzitter van de ex-Communistische Partij Nederland –Femke Halsema– tot ‘liberaal’ van het jaar heeft benoemd. Commentaar eigenlijk overbodig, maar wellicht is dit een indirecte bekentenis van de JOVD dat zij liever Kommunisties zijn… De
JOVD website meldt nog niets, ik ga er echter van uit dat het Telegraaf artikel betrouwbaar is. De eenpartijstaat “Dutch Democratic Republic” is alweer een stapje dichterbij.

15 REACTIES

 1. Het moet toch niet veel gekker worden.

  De JOVD maakt zich eens te meer belachelijk. Ik heb eens op het forum van dat debielenclubje gediscussieerd en dacht dat ik op het forum van Dwars, de jongerenorganisatie van GroenLinks, zat. Bij de JOVD zitten veel pseudo-liberale kneusjes.

 2. Mijn definitie van de VVD: "Een sociaal democratische partij voor mensen die graag stropdassen dragen".

 3. Je kunt nu overigens wel verwachten dat Groen-Links Zalm zal uitroepen tot socialist van het jaar. Let maar op! Er bloeit wat…

 4. Hier worden ook de meest rare types politicus van de week.

  Uit het manifest van Halsema/Van Gent:
  "Links behoort zoveel mogelijk vrijheid voor zoveel mogelijk mensen te organiseren. Daarom moet links zich er altijd rekenschap van geven dat de markt ongelijkheid produceert."

 5. Rolling On The Floor Like Mao 😉

  Is het niet te vroeg voor 1 april? Dat kunnen ze toch niet menen? Het blijkt maar weer dat het allemaal 1 pot nat is.

 6. [1]
  Ach, ze willen toch zo graag VVD-er worden later?
  In de definitie van "liberalisme" staat op de VVD-site:

  Sociale rechtvaardigheid
  Sociale rechtvaardigheid moet bevorderd worden. Daarmee schept de overheid gelijke kansen voor iedereen. Eventueel verleent de overheid bijstand.
  Niet iedereen heeft dezelfde mogelijkheden. Maar gelijke ontwikkelings- en ontplooiingkansen zijn een liberaal verlangen. De VVD wil ongelijkheid zoveel mogelijk opheffen. Het waren de liberalen die begonnen met de bouw van sociale wetgeving.

  Dus de overheid moet gelijke kansen creeren en de ongelijkheid opheffen. Van "laissez-fair" hebben deze salonsocialisten zeker nog nooit gehoord.

 7. Een raar clubje die JOVD. Zeer collectivistisch gezelschap overigens en weinig met liberalisme te maken vind ik. Wie wordt de liberaal van 2006? Ien van den Heuvel misschien.

 8. Femke liberaal? Vast wel, maar dan wel op de post-’68 vrijheid-blijheid en alles-moet-kunnen manier. Dat is dan dus een flashback naar vroeger tijden toen progressief-liberaal links en conservatief-confessioneel rechts tegenover elkaar stonden. Overigens is in veel andere Europese landen (België, Groot-Brittannië, etc) de liberale partij een stuk linkser dan onze VVD.

 9. JT de Kogel:
  Hier wordt het begrip liberaal gebruikt als zijnde afgeleide van liberté: vrijheid.
  Dat zgn. “progressieve” oftewel sociaal democratische bewegingen dit woord ingepikt hebben, tja.

 10. Zo raar vind ik dit niet. Het klopt eigenlijk wel. Zelfs radicaal links is nog liberaler dan die volksverlakkers van de VVD. Het zogenaamde liberalisme van de VVD staat mijlen ver van mijn idee van liberalisme.

 11. [14]Het liberale gehalte van de VVD is niet om over naar huis te schrijven, da’s wel duidelijk. Maar dat radicaal links liberaler is mag je me ’s uitleggen.

Comments are closed.