Iedereen die nog een beetje gelooft in de integriteit van de politiek, heeft beslist niet het gedraai en gekonkel van de laatste weken over het zenden van soldaten naar Afghanistan gevolgd!

Al vanaf MEDIO 2005 wordt gewerkt om Nederlandse soldaten naar Afghanistan te sturen. Balkenende, Bot, Kamp, de Hoop Scheffer, Koenders, van Baalen en nog meer namen zie je daar concreet bij genoemd worden.

Recent is dat het kabinet besloten heeft dat ze troepen willen sturen. Maar dat kunnen/willen ze niet zo noemen omdat twee D66 ministers dat thuis niet kunnen verkopen. Pechtold en Brinkhorst. Dus noemen ze hun besluit geen “besluit”, maar een “voornemen”. Met het doel de Kamer het besluit te laten nemen en dan zelf akkoord te gaan. De verantwoordelijkheid ligt dan bij de kamer en niet bij de regering! Althans zo wordt het gespeeld.

Dit loopt fout. De Kamer trapt daar niet in en speelt de bal terug.
Ping Pong, mooie en boze woorden en verwijten.

Maar de missie moet doorgaan, en nu is in plaats van “voornemen” het volgende toverwoord: “bereidheid”.
En door dat te doen, wil de kamer nu wel discussiëren!!

Het is niet duidelijk of er nog een paar tussentoverwoorden komen, maar het lijkt er wel op dat de belastingbetaler gedwongen zal worden om de missie naar Afghanistan te financieren.

Dit hele probleem zou in een libertarische samenleving niet spelen of anders worden opgelost.
Zie daarvoor: De Oplossing

4 REACTIES

 1. Dit onzinnige zwarte pieten gaat vrolijk verder:
  Donderdag 22 december vertelde D66-minister Brinkworst tegen de camera’s, dat er door de regering géén besluit genomen was en ook niet genomen zou worden.
  Precies deze zelfde D66-minister,
  -door een journalist de avond van vrijdag 13 januari gevraagd of er door de ministerraad nu wél een besluit genomen was,- zei: "Ach hou toch op, er is al veel eerder een besluit genomen."

  WIE moeten er nu OPHOUDEN ?
  Waarom gaan die Haagse lummels eigenlijk niet zelf met zijn allen zitten zwarte pieten in Afghanistan (op eigen kosten uiteraard) ?

  Wijlen mijn grootvader zei altijd: "Politiek is een vuil zaakje". En wilde er NIETS (nul komma nul) mee te maken hebben.
  Hij blijft elke dag opnieuw nog meer gelijk krijgen.
  Er is maar één remedie: Afschaffen die handel.

 2. Voornemen – bereidheid – beslissing – BESLUIT. Voor het laatste woord zijn ‘onze’ politici kennelijk doodsbang. Kom op, heren/dames, gewoon oefenen in het hardop zeggen: besluit-Besluit-BESLUIT! Voor leiders van een volk is dat echt niet zo moeilijk. Echte leiders hebben geen moeite met het nemen van een ‘besluit’. Daarom wordt het Nederlandse volk ook niet geregeerd door ‘leiders’, maar door REGELTJES, opgesteld door een stel onmachtige, maar wel op machtbeluste, bureaucraten.
  Burgerij: Ontwaak !

 3. [2] Om misverstanden te voorkomen: persoonlijk heb ik dus óók geen behoefte aan een èchte (volks)leider!

 4. [3] nee ik ook een volksleider mmmm doe maar een volks vertegenwoordiger!!!!!!!
  maar wel een echte……..-VOOR- het volk.
  EN inderdaad saartje WORD WAKKER NEDERLAND!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.