Het is later dan u denkt


Zaterdag schreven we over het verplicht op straat Nederlands spreken naar aanleiding van een gedragscode die door de Rotterdamse Gemeente is opgesteld. Dit werd prompt overgenomen door Rita Verdonk, de Minister voor Vreemdelingen zaken en Integratie, die dit nu prompt in heel Nederland wil invoeren.

Hoewel we meteen waarschuwden voor deze onzin en het gevaar van verdere dictatuur hadden we toch nog de hoop dat het slechts een politieke oprisping van Rita was die wel vlug over zou gaan.

Maar toen zondag in Buitenhof Maria van der Hoeven, de Minister van Onderwijs, vertelde dat zij het daar helemaal mee eens was, kreeg ik toch wel de koude goelag rillingen.
Het is zeer waarschijnlijk dat Rita en Maria niet de twee enige ministers zullen zijn die al kwijlen door deze nieuwe machtsmogelijkheid. En dan ook nog VVD en CDA die compleet met hen meegaan?
Ze willen dat plan kennelijk gaan uitvoeren! En als dat niet in één stap lukt, dan kennen zij de weg van de geleidelijkheid.

Het wordt toch wel hoog tijd dat er aan deze ontwikkeling een halt wordt toegeroepen. De vraag is HOE?
Het aantal personen dat weet wat “vrijheid” in maatschappelijke zin betekent en die ook de moraliteit ervan begrijpen, is nog veel en veel te klein.
Zelfs al konden we morgen deze regering laten vallen, dan is er overmorgen een andere, die dan geen haar beter is.
Ik zie voorlopig alleen een langere termijn oplossing, en die is dat het vrijheidsideaal eerst meer en beter uitgedragen moet worden. Daar zouden we op de eerste plaats aan moeten werken.

Zie de hieronder geplaatste poll.

10 REACTIES

 1. Sorry Hub, het is hier al lang een politiestaat, als je alleen al kijkt naar de flitspaaldictatuur. En inderdaad, er lijkt helaas voorlopig niets tegen te doen.

 2. Hub, wat doe je nu?
  Je manipuleert. Je schrijft:"Zelfs al konden we morgen deze regering laten vallen, dan is er overmorgen een andere, die dan geen haar beter is." Je maakt mensen nodeloos bang.
  Deze regering moet weg en er moet er één komen die wel beter is. Het is niet zo dat een andere regering geen haar beter is. Dat ligt aan het programma van een dergelijke club en aan het aantal zetels dat ze halen.

  Dit was een echt slechte beurt!

 3. in navolging van Harry,Peterk,
  de mensen zijn allang bang.
  Je text ruikt zelf niet helemaal koosjer.

 4. [4]
  1.Wat precies is dan niet helemaal koosjer?
  2. Wat voor verschil maakt het of de mensen al bang zijn (met betrekking tot mijn opmerking over het stukje van Hub)?

 5. Kenmerkend voor al deze maatregelen is dat daadwerkelijke handhaving een illusie is. Het vertoont trekken van de communistische planeconomie waarbij alles op papier prima klopte. Hier, met dank aan Wim de Bie’s Bieslog, een idee van de werkelijkheid:
  Niederlansj sprekken

  Twee actievoerders:
  – Door steht un ougent. Loan we d’riefkens laansloape.
  – Joa. Lekka wiertje, hè ougent?
  – Heptuut nie te kold, ougent?
  Agent:
  – Halt! Politie! U weet van de nieuwe verordening? U bent in overtreding. Het is verboden een buitenlandse taal op straat te spreken. U krijgt een bon.
  Actievoerder:
  – O datte. Dahè manaster Verdonk bepeeld, net? De manaster van intergretsie.
  Agent:
  – U bent verplicht Nederlands te spreken. U krijgt een bekeuring van 150 euro. Kunt u zich legitimeren?
  Actievoerder:
  – Ojeeja. We sen Niederlanjers, ougent en wie sprekt Niederlansj, heur.
  Agent:
  – Wilt u onmiddellijk stoppen met buitenlands praten? Anders moet ik u arresteren.
  Actievoerder:
  – Wie kömmen von Vlagterop vendaon, ougent. Da legt in Överiessel. Bie us sprekken ze alltemoal so as wie.
  Agent, in portofoon:
  – Iemurtjensie kol! Hier PieDjie3, kol vor iemiediejut essistens!
  @ Wim de Bie

 6. [3] Wat nu? Ik manipuleren?
  Jonge, als ik dat kon en wilde, dan zat ik al lang in de politiek 😉
  Maar serieus, wat dacht jij als vanavond de regering valt, en morgen komt er een nieuwe, denk jij dan dat je iets veel beters krijgt?
  Waar ik voor pleit is om zoveel mogelijk energie te stoppen in het verbreden van de libertarische basis.
  (bvb simpel hard werken aan meer bezoekers van de Vrijspreker) Als die basis breed genoeg is, heeft het vallen (laten) van een regering misschien wel zin.

 7. [9] Kijk dat is al heel anders. Jij schreef namelijk dat mensen het niet zelf in de hand zouden hebben. En dat, mijn beste, is wel zo en dient volgens mij altijd als waarheid naar de mensen te worden geventileerd.
  Ik neem aan dat je door hebt waarom ik zo strak reageerde. Nooit zomaar half lezen. Dan laat je namelijk zaken en mogelijkheden liggen.
  Ik denk er toc anders over dan jij.Ik wil wel eens een andere politiek in Nederland zien en wil niet wachten tot ik 70 of nog ouder ben. Ik wil de verandering in 2007. Daarom gaan wij ook in 2006 hard aan de slag. Daarom wil ik ook dat er in 2007 een overheid komt die meteen het subsidiecircus de nek omdraait. Dat is volgens mij nmelijk de grootste killer voor mensen zoals wij. Zonder dat circus kunnen we 10 keer harder. En omdat niet alleen wij harder maar anderen ook minder hard dan nu kunnen, zal het verschil nog veel groter worden.

Comments are closed.