Deze week kwam de socialist Evo Morales uit Bolivia op zijn fundraising tour door Europa ook even langs Ben Bot, de Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken. En prompt kreeg Evo 30.000.000 euro belastinggeld. Waarna Evo snel naar zijn volgende prooi rende.

Evo wordt de nieuwe president in Bolivia. Vóór zijn bezoek aan Ben had Evo al veilig gesteld met de EU minister van Buitenlandse Zaken, Javier Solana, dat “de EU” hem ook zou steunen.

Evo heeft de verkiezingen gewonnen onder andere door te beloven dat hij buitenlandse bedrijven zou nationaliseren. (Een ander woord voor stelen)
Natuurlijk heeft hij aan Ben beloofd dat hij de “Nederlandse belangen” zou respecteren. Hij wil wel “samenwerken” met de bestolen bedrijven. Dat wil zeggen dat ze gerust mogen doen wat Evo zegt. Daarop heeft Ben weer gezegd dat hij ook nog zou zorgen voor Nederlandse knowhow. Onder andere op het gebied van gasopslag.

Evo gaat ook de coca productie uitbreiden maar hij heeft Javier en Ben beloofd dat ze niet bang hoeven te zijn voor grotere drugstransporten. Hij gaat namelijk alternatieve bestemmingen voor de coca bladen zoeken!
Bolivia is de derde grootste producent van coca (na Colombia en Peru)

Evo kan tevreden zijn met zijn resultaat. Trouwens Ben ook want Nederland is de grootste buitenlandse donor van belastinggeld aan Bolivia.

7 REACTIES

 1. Toen ik dit in de krant las "brak mij de klomp". Nederland pompt per jaar 30 miljoen euro in Bolivia en is daarmee de grootste "donor".
  Wat heeft Nederland met Bolivia te maken? Wonen er veel Nederlanders? Is Nederland sterk afhankelijk van een produkt dat Bolivia exporteert? Is Bolivia ooit door Nederland gekoloniseerd?
  Volgends mij kunnen bovenstaande vragen (op zich nog geen redenen voor "ontwikkelingshulp") negatief beantwoord worden.
  Als iemand mij meer uitleg kan verschaffen: graag!

 2. Worden die 30 miljoen niet weggegeven door dezelfde Ben Bot die een tijdje geleden zei dat de mening van de Nederlanders (inzake Turkije bij de EU) volstrekt onbelangrijk is? Wat mij betreft is Botte Ben te stom om voor de duvel te dansen, maar die donatie aan zijn fascistische ‘soulmate’ stemt tot nadenken. Het lijkt mij dat de mensen in het land van Javier genoeg geld kunnen verdienen met de coca productie. Ik ben nieuwsgierig naar waar het NL belastinggeld naar toe gaat. Wordt het gestort op een Zwitserse bankrekening of bouwt Javier er een nieuw paleis van?

 3. [2] Nee, hij heeft onlangs aangegeven dat hij de helft van zijn salaris aan een of meer goede doelen zal geven.

  Dat wil ik ook graag doen. Wie geeft mij 30 miljoen? Dan ben ik bereid om de helft van mijn salaris aan om het even welk goed doel te geven.

 4. ff denken… 30mln delen door 5 mln werkende mensen is gemiddeld 6 euri per kop. Als je de "minima" 6 euri (fl 13,20)per jaar kort is het moord en brand. En dit is dan alleen nog maar voor Bolivia. Joehoe! meneer Bot, kon je binnen NL geen betere bestemming voor dat geld vinden? Zal ik je even helpen dan: Bij mijn weten heeft de staat nog steeds een schuld uitstaan! Hoe denkt onze bondgenoot de VS er trouwens over dat ons toch al als narcostaat te boek staand landje de cocaproductie actief support?

 5. Inderdaad te gek voor woorden dat voortdurende gePronk met het geld van de burgers. Er is sinds de jaren ’60 door Nederland al zo’n 1 miljard gulden in dat corrupte Boliviaanse zooitje weggepompt.(1,2) Het resultaat is dat je niet eens behoorlijk op vakantie kan naar dat sosialistiese paradijs (Morales is van de partij met de stoere naam "Movement Toward Socialism", dat verklaart de blinde gulheid van Bot): "Als gevolg van politieke instabiliteit dient echter blijvend rekening te worden gehouden met demonstraties en blokkades in het gehele land.(…) Diefstal vindt relatief vaak plaats tijdens busreizen. (…) Er hebben zich bovendien recentelijk een aantal kort durende ontvoeringen en overvallen op toeristen voorgedaan."(3)

  1. http://www.embholanda-bo.or
  2. http://www.heritage.org/res
  3. http://www.minbuza.nl/defau

 6. Was Evo Morales niet die man die cocaboertjes in Bolivia aanmoedigd om vooral coca bladeren te blijven produceren zodat die als cocaine naar West Europa en de VS gestuurd kunnen worden?

  Die Bot is aan de ene kant miljoenen aan het stoppen in een repressief drugsbeleid en tegelijk sponsort hij het staatshoofd van een land dat openlijk zegt meer drugs naar Nederland te willen verschepen. Bot is nu echt helemaal cuccoo geworden!

Comments are closed.