- Vrijspreker.nl - https://www.vrijspreker.nl/wp -

Sinterklaas is nog niet weg

Deze week kwam de socialist Evo Morales uit Bolivia op zijn fundraising tour door Europa ook even langs Ben Bot, de Nederlandse Minister van Buitenlandse Zaken. En prompt kreeg Evo 30.000.000 euro belastinggeld. Waarna Evo snel naar zijn volgende prooi rende.

Evo wordt de nieuwe president in Bolivia. Vóór zijn bezoek aan Ben had Evo al veilig gesteld met de EU minister van Buitenlandse Zaken, Javier Solana, dat “de EU” hem ook zou steunen.

Evo heeft de verkiezingen gewonnen onder andere door te beloven dat hij buitenlandse bedrijven zou nationaliseren. (Een ander woord voor stelen)
Natuurlijk heeft hij aan Ben beloofd dat hij de “Nederlandse belangen” zou respecteren. Hij wil wel “samenwerken” met de bestolen bedrijven. Dat wil zeggen dat ze gerust mogen doen wat Evo zegt. Daarop heeft Ben weer gezegd dat hij ook nog zou zorgen voor Nederlandse knowhow. Onder andere op het gebied van gasopslag.

Evo gaat ook de coca productie uitbreiden maar hij heeft Javier en Ben beloofd dat ze niet bang hoeven te zijn voor grotere drugstransporten. Hij gaat namelijk alternatieve bestemmingen voor de coca bladen zoeken!
Bolivia is de derde grootste producent van coca (na Colombia en Peru)

Evo kan tevreden zijn met zijn resultaat. Trouwens Ben ook want Nederland is de grootste buitenlandse donor van belastinggeld aan Bolivia.