de inventiviteit van overheden om nog ergens een paar centen uit de bevolking te persen grenst werkelijk aan het ongelooflijke.

Ik hoorde gisteren van een winkelier dat er zoiets als gemeentelijke precariorechten bestaat. Winkeliers die bijvoorbeeld een vlag uit hebben hangen die boven gemeentegrond uitsteekt moeten dokken of als ze iets hebben staan op gemeentegrond zoals een tafeltje met handel of een stand met kranten.

Uiteraard betaalt uiteindelijk de bevolking die heffingen omdat al die kosten netjes in de prijs van het product worden verwerkt zodat winkeliers ook hier als onbezoldigde belastingkantoortjes voor de staat fungeren.

De schaamteloosheid van overheden bij het zich toeeigenen van andermans geld is knap alarmerend en uiteraard wil ik als Leefbaar Heiloo dit soort staatsstruikroverij en maffiapraktijken meteen afschaffen.

Het lijkt mij dat als een vlag of een tafeltje de handel van een winkel bevorderen dat dat gewoon moet kunnen en geheel gratis, uiteraard. Mensen die echt werk verrichten (dus geen overheidsbaantjes) moeten daar niet doorlopend voor gestraft worden.

81 REACTIES

 1. Naaagh … struikroverij hoort er eenvoudig bij. Vroeger moest het geteisem bij zonsondergang de poorten waar men elkaar in de struiken berooft, verneukt en aftuigt. En nu resideert het tuig ten stadshuize …

  Overigens, … en als het met dit land en volk ooit goed misgaat dan komt dat uitsluitend door: Verlammende Onveiligheid, zowel als fysieke Verdringing en dus Verlies van Woonruimte en Indentiteit, en eventueel Economische Instorting en nasjionale Faillisement …. Niet eerstdaags dus …

  Want wij hebben het immers nog nooit "zo goed gehad" …

  Bovendien: men schijnt vrede te hebben met een monarchie van de ergste soort. Namelijk een …duitse. Dat verder "veredelt" wordt door allerhande verpauperde pachtersdochters … die instante "prinsessen" worden genoemd …

  Men schijnt ook heel gewoon te vinden dat meer dan tweederde van de bevolking jaar-in-jaar-uit volledig op de rest … parasiteerd

  En evenmin heeft men bezwaren dat het land letterlijk wordt ge-Balkaniseerd, Verknipt en Versnippert … zowel als volledig ge-Minarettiseerd …

  Dus WAAROM al die drukte …? Wladi vecht tegen de bierkaai …. Of niet soms?

 2. [1] Dus WAAROM al die drukte …? Wladi vecht tegen de bierkaai …. Of niet soms?

  Elke dijkdoorbraak begint met een scheurtje.

 3. Het lijkt mij een goede zaak als je als gemeente/winkeliersvereniging afspreekt waar en op welke plekken je reclame mag maken en in welke mate je de boel mag opvrolijken. Onbegrijpelijk inderdaad dat dat weer wordt aangegrepen om wat centen op te halen.

 4. Misschien moeten die winkeliers, lichbakeigenaren en terrashouders gewoon niets meer buiten zetten en geen afpers-geld betalen aan de gemeentemafia. Een gemeente wil maar al te graag dat het er leuk en gezellig uit ziet op straat. En dat krijgt een gemeente met vuilnisbakken en parkeermeters niet voor elkaar. Laat de neo-DDR er maar uit zien als de oude DDR. Met de complimenten van de gemeente-sovjet.

 5. [3] ik vraag mij af of er afspraken gemaakt moeten worden, het lijkt mij dat winkeliers hun spullen zodanig zullen uitstallen of versieren dat het klanten trekt en niet wegjaagt, kortom het regelt zichzelf wel.

 6. Wladi, jij hebt het dan nog over spulletjes die buitenpandig worden geplaatst. Ik heb echter een overtreffende trap gemeente voor je: Eindhoven! Zet je schrap: Sinds 1 Januari moeten winkeliers jaarlijks aan deze gemeente een bedrag van -naar ik meen- 500 euro betalen om een reclameposter IN de winkel OP het raam met de tekst en/of afbeelding naar buiten gericht te mogen plakken!!! Het lijkt me dat voor PP-posters wel een uitzondering denkbaar zal zijn.

 7. [2] Sander, dat scheurtje wordt ontdekt. Dus moet je als de bliksem ervoor zorgen dat er een gat ontstaat dat niet meer gemaakt kan worden. [1]
  ACP
  Je laatste zin. Wat vind jij werkelijk?

 8. "Struikroverij" is de enige juiste term voor datgene wat gebruikelijk eufenistisch als belastingheffing, leges, boetes en heffingen wordt aangemerkt.

  Maak nederland veiliger, Stop de struikroverij dus ondersteun geen overheid!

 9. [7]

  Wat ik er van vindt is dat de meer dan tweederde van de bevolking die nu letterlijk op de rest PARASITEREN dat zullen blijven doen tot zij als bloedzuigers-op-een-kadaver letterlijk eraf vallen …, eenvoudig omdat de gastheer leeterlijk leeg gezogen is en hardstikke DOOD. … In dit geval bespoedigen de gemeenten dat process … Er tegein gaan betekent slechts dat men wat anders gaat bedenken …. Belastingen op het knipperen met je ogen bijvoorbeeld …

  Ya ya meer dan twee op de drie burgers moeten het reeds hebben van de vangnetten, landelijke en/of plaatselijke (volledige en of semi)-overheidsinstellingen, alle trappen onderwijs, zorg en/of verzorgingsbaantjes, soepsidies en beroepsmatige uitzuigerij zoals het vakbondwzen e.d.

  Terwijl het echte verse cash nog slechts wordt binnegehaalt door nog geen tien(10) procent van degenen die netto productief aan het werk zijn.

  Niemand maakt mij wijs dat het nog lang kan blijven doorgaan …

 10. [5] In Leiden, waar ik ooit woonde, werden de reclameborden ondermeer op de blindenstrook gekwakt en ook als je niet blind was was het een ware obstakelbaan. Er was met andere woorden meer sprake van een wapenwedloop onderling dan om een beleid om zoveel mogelijk klanten goed te bedienen. De manier waaop de historische binnensteden zijn verblokkert is een ander bewijs. Reclamebeleid met respect voor trapgevel helpt iedereen.
  Door samen op te trekken kun je dit soort prisonersdilemma’s passeren. De Leidse oplossing was een lokaal verbod op dit soort borden. Ik zou zegen dat een winkeliersvereniging dit ook gezamenlijk kan regelen. Maar vanzelf gaat het niet. Leefbaar Heiloo zou een voorbeeld kunnen geven door samen met de winkeliers een goed voorbeeld te geven en daadwerkelijk aan te tonen dat de overheid wat dat betreft overbodig is.

 11. [9] ‘Niemand maakt mij wijs dat het nog lang kan blijven doorgaan …’ Daar ben ik het van harte mee eens! Maar weet je wat de kwestie ultra-triest maakt?

  Indien morgen ELKE (gedwongen?)parasiet (zoals jij ze beschrijft)naar de desbetreffende loketten zijn of haar gang zou maken en zou zeggen: "Geef mij werk, ik doe het zelfs gratis"! DAN NOG IS HET ER NIET! Of slechts zeeeeeeeeeeeer beperkt. Er vanuit gegaan dat de mensen die een betaalde baan hebben in dat geval gewoon mogen blijven zitten…

 12. Waarom mag de lokale overheid dit niet doen? Als ze geld nodig hebben dan mag het van mij wel hoor. Het moet ergens vandaan gehaald worden.

 13. Van mij mag er meer belasting betaald gaan worden, bv de tarief van 50 procent naar 70 proent, zoals de SP wil!
  Laat de rijken en werkenden maar betalen.

 14. [13] ik denk niet dat er iemand is die jou zal beletten om 70% van je inkomen aan de belasting te betalen, ga gerust je gang maar ik vermoed dat jij vindt dat anderen dat moeten doen.

 15. [13] Jose,

  Opdat profiteurs en uitvreters vrolijk
  kunnen feesten ?

  Het punt is natuurlijk dat niemand
  nog zin heeft om te werken als dat geld toch meteen in beslag wordt genomen om uitgedeeld te worden aan ambtenaren en profiteurs allerhande.

  Maar allicht heeft de SP ook daar een oplossing voor : massale dwangarbeid, slavernij zoals hun grote held Stalin destijds in de USSR organiseerde.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 16. [12] Vertel eens waarom de overheid "het"ergens vandaan moet halen.
  Wat is de reden dat de overheid het recht heeft "het" ergens vandaan te halen?

 17. [16] Stalin had ook goede kanten. Niet alles was slecht, bovendien had toen wel iedereen werk.

 18. [15] Inderdaad Wladi. Ik zit in de bijstand. Dus ik hoef geen 70 % procent te betalen, maar hoop wel dan wat meer bijstand te krijgen. Ik heb niet eens genoeg om op vakantie te gaan. Een vriendin wou voor 3 weken naar Indonesie, maar ik kan helaas niet met haar mee.
  Is dat dan eerlijk?

 19. [20] Nee vladimir, dolfje wilde oorlog, maar Stalin wilde vrede en gerechtigheid.

 20. DE belastingen mogen wat mij betreft flink omhoog, maar 70 procent is wel heel erg veel. De overheid, die door democratische en eerlijke verkiezingen aan de macht komen(althans in Nederland, EU en VS) hebben ten alle tijden het recht om belastingen te heffen, ook hele hoge als dit in het belang is van de verzorgings en rechtstaat.

 21. [22] Beste Wim, IK ga echt geen 70 procent betalen hoor! Wel als dit gebruikt word voor uitkeringen, die zijn zo ie zo al veel te laag.

 22. [19] Jose,

  En dus zoek je een slaaf die voor jou werkt en jou een inkomen bezorgt zodat jij op vakantie kan ?

  Groetz,

  Cincinnatus.

 23. [21] Jose,

  Ga dat de Balten (wier landen Estland,
  Letland, Litouwen in 1939 door Stalin werden veroverd) maar es vertellen of de Finnen die in 1939 door Stalin werden aangevallen of de Polen waarvan er in 1940 15.000 door Stalin’s geheime dienst werden vermoord in Katyn of anders de Zuid-Koreanen die in 1950 een invasie kregen te verduren van door Stalin bewapende en aangespoorde Noord-Koreanen.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 24. [18] Jose,

  Ja toen had zeker iedereen wel werk…

  zoals de miljoenen die naar Siberië werden gestuurd om dwangarbeid te verrichten in barbaarse omstandigheden
  zoals ’s winters bij -40 zonder handschoenen en gebrekkig schoeisel
  een kanaal te moeten graven (het beruchte wittezee kanaal, nooit gebruikt maar waarbij honderduizenden
  zijn dood gevroreren) of anderen die werden gedropt in mijnen die zo onveilig waren en de gangen vol giftige gassen dat de levensverwachting er 6 maanden was (zelfmoorden en zelfverminkingen in de hoop te kunnen ontsnappen waren aan de orde van de dag).

  Of werk zoals de tientallen miljoenen boeren die door Stalin ten tijde van de collectivisatie weer tot lijfeigenen werden gemaakt, de kolchoses niet mochten verlaten , ook al was er geen voedsel (in beslag genomen door rooie commissarissen) en men er "en masse" als ratten stierf (9
  miljoen Oekraïners dood in hongersnoden 1929-1932).

  Groetz,

  Cincinnatus.

 25. Jose is waarschijnlijk net als vele bijstandsmoeders,
  Neuqen,wachten tot de koter bijna vijf is
  en dan weer hetzelfde.
  Ik ken ze die zo al 15 jaar de uitkering
  rekken.
  Zeker schande als je nog niet eens 3 weken naar indonesie kan.
  Ik werk al 24 jaar voor mezelf en al waar ik geweest ben is 1 week in spanje.
  Waar blijft mijn recht op een door de gemeeschap betaalde vakantie?

 26. [19] Wat is er oneerlijk aan. Waar haal jij verdomme het recht vandaan van een ander te eisen dat die voor jou een vakantie waar dan ook naar toe moet betalen.
  Graag eens een keer een eerlijk antwoord zonder gedraai.
  Als je niet antwoord geeft, neem ik aan dat er geen antwoord is. Als één van de echte liberalen het er niet mee eens is, hoor ik dat graag.

Comments are closed.