VVD-leider Van Aartsen verwijt D66 dat het ‘zit te mopperen in de Hollandse binnenkamer’ door zich tegen de uitzending van Nederlandse militairen naar Afghanistan te keren.

*Mopperen? Omdat hij “tegen”is?


Zelf ziet Van Aartsen deze missie als ‘een internationale verplichting’
Na de terroristische aanslagen van 11 september 2001 in New York.

*Daar komt de “plicht” weer. Verplicht waarom? Heeft de belastingbetaler een vrijwillige verplichting aangegaan? Of hebben de politici besloten dat het goed in hun kraam te pas komt om Nederlandse soldaten naar Afghanistan te sturen?
Het is verder een niet bewezen grote vraag of er een verband is tussen de afschuwelijke aanslag op 9/11 meer dan 4 jaar geleden en de situatie in Afghanistan. Verband is natuurlijk te leggen, maar dat al de fouten die in die tussentijd gemaakt zijn, nu een verplichting voor Nederlandse belastingbetalers zijn, dat lijkt me onzin.

De VVD-aanvoerder zei maandagavond tijdens een partijbijeenkomst in het Brabantse Cuijk dat D66 ‘geen enkele boodschap heeft’ aan secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan, die maandag in Den Haag pleitte voor Nederlandse deelname aan de missie.

* Moet dat dan? Moet een Nederlandse volksvertegenwoordiger (waar we overigens geen pest mee te maken hebben) een boodschap hebben voor Kofi Annan?
‘In Nederland steekt nieuw provincialisme de kop op’, aldus Van Aartsen.
*Provencialisme klinkt wel populistisch negatief. Maar is het niet de zelfbeschikking toch een stapje dichter bij de burger brengen?

Volgens hem past dat niet bij de geschiedenis van een land dat altijd naar buiten gericht was.
* Geschiedenis is geschiedenis. Niet een basis voor besluiten. De basis voor besluiten moet zijn datgene wat moreel “goed” is.

7 REACTIES

 1. Wat ’n windbuil is die zogenaamde "liberaal" toch. Nix geen argumenten, alleen wind produceert die man…

 2. Geachte Vrijsprekers,

  D66 is failliet onvolwassen gedrag,
  Puur om het feit dat betreffende partij hunkert naar enige zetels v/d gemeenteraad.

  Als het volk beter weet, zal het volk in alle toonaarden het fenomeen D66 negeren.

  Hoogachtend,
  De Voorzitter Politieke Partij Good ALL

 3. Afghaanse ministers, Kofi Annan inclusief de hele VN, Bert Koenders, Osama bin Laden allemaal trekpoppen van de VS.

  Verbaasd me dan ook helemaal niet dat de corporate VVD B.V. voor de Missie is.

  Jozias van Aartsen met z’n opgeblazen Jehova getuige-achtige toespraken. Ophoepelen naar de Veluwe of naar de Pinkstergemeente ofzo.

  Wordt overigens kotsmisselijk van dat geslijm van de VS, plotseling medailletjes uitdelen aan een aantal Nederlandse militairen enzo. Generaal Jones die komt hielelikken.

  Gadverdamme!

 4. [3] "….geslijm van de VS". "Geslijm"? slimme omkoperij vind ik dat. Waar ze hier nog intrappen ook.
  Daar word ik pas goed ziek van! 🙁

 5. De Republiek der 7 Verenigde Nederlanden is ontstaan uit een opstandige provincie, wij danken ons bestaan als land aan opstandigheid en het is daarom onze plicht aan de geschiedenis om niet mee te lopen.

  Iedereen kan knutselen met geschiedenisweetjes.

 6. d666 hobby-politici met wat leuke bijverdiensten,(je zou bijna zeggen (ze zitten er aleen om te vangen…)politiek als spel, vergeten de inhoud, wat zal ik worsden (=politicus), welke partij (mmmmm =d66 (=gezellig), nu eens kijken hoeveel moties ik erdoor krijg, de kiezer( moet zoveel mogelijk op mij stemmen want anders raak ik mijn baan kwijt)waaarom zit ik hier ……………….. weet ik niet meer ………

Comments are closed.