Op nauwelijks drie uur vliegen van Sydney en Auckland ligt in de Stille Oceaan het eilandenrijk Vanuatu, de voormalige Nouvelles Hebrides, dat in 1980 als dubbelkolonie onafhankelijkheid verkreeg van Engeland en Frankrijk.

Het eilandenrijk telt ruim 200.000 inwoners en het eiland Efate, waar het bestuurscentrum Port Vila ligt, ruim 50.000.
Er wordt in het eilandenrijk geen inkomstenbelasting geheven en buitenlanders zijn welkom. Na het verkrijgen van de benodigde vergunningen kan men hier opzetten wat men wil : een cafe, een restaurant, een hotel, een export- of importbedrijf of een financieel adviesbureau.
Er heerst in Vanuatu een stabiel politiek en monetair klimaat en criminaliteit is vrijwel afwezig.
Het ondernemingsklimaat is vriendelijk, bedrijven ontvangen bijna geen brieven van de overheid en de boekhoudvereisten voor een bedrijf zijn uiterst rudimentair ( er is een omzetbelasting).
Vanuit het eiland worden frequente vluchten uitgevoerd op Sydney, Brisbane, Auckland, Fiji en Noumea.
Vanuit het hoofdeiland kunnen door de lucht uitstapjes gemaakt worden naar de andere eilanden, waaronder Pentakost, waar in het seizoen de rituele bungeejumping wordt uitgevoerd. Dit eiland is tevens de geboorteplaats van de bungeejumping.
Het klimaat is tropisch en al dan niet van zwembad voorziene strandvilla’s met fabuleuze panoramische uitzichten over de vele baaien, inhammen en nabijgelegen eilanden, zijn in iedere prijsklasse in grote getale beschikbaar of kunnen zonder veel formaliteiten in korte tijd op bestelling neergezet worden.
Het land beschikt over een ultramodern telefoonsysteem dat goed funktioneert.
Huispersoneel is beschikbaar tegen attractieve lonen.
Invoer, uitvoer en conversie van geld zijn vrij en niet onderworpen aan enige controle. De waarde van de valuta is stabiel.
Vanuatu is een waarlijke parel in de Stille Oceaan die in geen enkele rond de wereld reis mag worden vergeten.
Voor inlichtingen:
ACCOUNTANTS
Sanders and Co.
acctsol@vanuatu.com.vu
BDO, Chartered Accountants
bdo@vanuatu.com.vu
PKF Vanuatu
pkf@vanuatu.com.vu
MAKELAARS
Island Property
contact@transpacificproperty.com
Caillard Kaddour
caillard@vanuatu.com.vu

Hugo van Reijen

5 REACTIES

 1. Ministry For Agriculture, Ministry For Civil Aviation, Ministry For Cooperative, Ministry For Commerce, Ministry For Culture, Ministry For Education, Ministry For Energy, Ministry For Finance, Ministry For Fisheries, Ministry For Foreign Affairs, Ministry For Forestry, Ministry For Health, Ministry For Home Affairs, Ministry For Industry, Ministry For Justice, Ministry For Lands, Ministry For Livestock, Ministry For Meteorology, Ministry For Mines, Ministry For Postal Services, Ministry For Public Works, Ministry For Rural Water, Ministry For Telecommunication, Ministry for Trade, Ministry for Transport, Ministry For Women’s Affairs, Ministry For Youth & Sports

  Bron: http://www.vanuatugovernmen

  Kennelijk hebben al deze ministeries niet veel belastinggeld nodig, maar als je al die benamingen ziet, zijn er wel erg veel gebieden waar ze zich intensief mee kunnen bemoeien.

 2. [3] Mwah, wanneer een land de grootte heeft van een fikse gemeente, wordt iedere pik achter een bureau zomaar minister.

  Ik zou me er niet al te druk over maken!

  Libertarian Free State of Vanuatu, here we come!

 3. Een ander ideetje is natuurlijk om met een heel stel mensen net zo’n Caraibisch eiland te kopen als Mick Jagger en Jack Nicholson hebben.

  Dan richten we daar ons eigen land op.

  Dan maar hopen dat het geen Grenada achtige toestanden uitlokt!

Comments are closed.