Douane Schiphol moet stoppen met in je anus of vagina te peuteren.

Tot welke toestanden de war on drugs leidt werd weer eens duidelijk door een ANP bericht van vanmiddag dat onthulde dat “De douane op Schiphol stopt per direct anaal en vaginaal onderzoek op reizigers.”

Dit stopzetten gebeurt naar aanleiding van een “advies” van de Nationaal Ombudsman Brenninkmeijer die een klacht kreeg van een vrouw uit Suriname: “Onder de ogen van een twee jaar oud kind moest de zwangere vrouw zich uitkleden bij de douane, waarna ze zo’n onderzoek moest ondergaan.”

Dit is waartoe een nodeloze, verloren oorlog tegen drugs leidt. Is daar nog commentaar voor nodig? We houden het bij de uitspraak van Lord Acton:”Power corrupts and absolute power corrupts absolutely”.

Oplossing: Stoppen met die war on drugs.

17 REACTIES

 1. The U.S. federal government spent over $19 billion dollars in 2003 on the War on Drugs, at a rate of about $600 per second. The budget has since been increased by over a billion dollars.
  http://www.drugsense.org/wo

 2. Mijn goede vader placht aldus te waarschuwen: "Harry, berg je, als dit soort types de macht krijgt."

 3. In één woord verschrikkelijk wat er hier gebeurt. Als iemand drugs wil gebruiken dan moet hij dat gewoon kunnen doen, toch? Daar hoeft dan niemand meer worden geanaliseerd.

 4. Is het verbod op drugs niet puur ingegeven door wantrouwen, angst, bedilzucht en machtswellust? Zoals trouwens zo veel ver- en geboden?

 5. Hub,

  In de telegraaf stond dit bericht ook. Daar eindigt het stuk met:
  "Minister Donner (Justitie) meldde woensdag dat de visitaties binnen de regels passen. Toch wil hij aanpassingen in de procedure aanbrengen en het aantal onderzoeken aan het lichaam terugbrengen, door de bodyscan te verplaatsen van Schiphol-Oost naar het centrale gebouw. Verdachten kunnen dan makkelijker hun onschuld aantonen, zonder dat zij eerst een visitatie moeten ondergaan."

  NOTA BENE: "hun onschuld aantonen"

  In Nederland was je vroeger toch onschuldig todat iemand jouw schuld aantoonde???
  Dat was zeker voordat Donner op de troon klom 🙁

 6. [7] [8]
  BNR Nieuwsradio bericht daarbij nog, dat dit soort prive intern onderzoek door de douane in elk geval zal worden opgeschort tot de douanewet zal zijn gewijzigd.

  Kennelijk schijnt de crimineel Donner niet hard genoeg te kunnen worden ingepeperd, dat hij en zijn kornuiten met hun vuile jatten van andermans lijf moeten afblijven.

 7. Hub,

  Erg goed stuk!

  Misschien moeten we eens voorstellen om onze vriend Donner eens te visiteren? Mijn voorkeur heeft het om dat dan te doen bij Den Haag Vandaag in verband met de jeugdige leeftijd van de kijkertjes eerder op de avond.

  Zie je Ferry Mingele al zeggen: "Even bukken graag, ja dank u…"

 8. [7] Aha, nu begrijp ik eindelijk waar de uitdrukking "Onze-Lieve-Vrouw VISITATIE" vandaan komt. :-0

 9. Keer op keer blijkt inderdaad dat er een een drugsverbod zoveel nadelige effecten heeft dat het nauwelijks meer is hand te haven.
  Wanneer drugs legaal zouden zijn, zouden er ook goede drugs ontwikkeld kunnen worden. Vader Abraham zong ooit het lied Smurfenbier (je wordt niet dronken maar je hebt plezier). Wanneer zo’n drug met een lage verslavingsfactor en weinig schade voor het lichaam uitgevonden zou worden, is er geen drugsprobleem meer. Met 19 miljard dollar moet je een eind komen. Maar beter: Unilever of een Pharmaciereus heeft wellicht al iets op de planken liggen.

 10. [10]
  Mbase,
  Goeie :-), ook al vanuit paedagogisch oogpunt.
  Maar laat svp dan vooral dezelfde ondergeschikte agenten hun baasje ook op gelijke wijze behandelen als ze die Surinaamse hebben behandeld.

 11. Misschien moet een vrouwenbeweging maar eens uitzoeken in welke mate mooie jonge vrouwen oververtegenwoordigd zijn in dit soort onderzoeken. Miscchien dat dat zoden aan de dijk zet.

 12. [12] Dat moet niet te moeilijk zijn: elektrische stimulatie van de nucleus accumbens.
  Stimulatie van dit neuronengroepje kan ook met chemicaliën, dat heten dan ‘drugs’.
  Niet zo selectief, behalve euforie veroorzaken ze af en toe ook verslaving en door het hoge gebruik ga je te gronde aan de bijwerkingen. Niet handig. Maar misschien zijn euforie en repetitief gedrag wel onlosmakelijk verbonden en kan het een niet zonder het ander bestaan.
  Al gauw zit je dan je nucleus accumbens 24/7 elektrisch te stimuleren. Het zal de productiviteit niet echt ten goede komen.
  Een letterlijk leuk wapen als je dat met een elektromagnetisch veld kan doen.

  http://en.wikipedia.org/wik
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov

  Huub

Comments are closed.