Vandaag, vrijdag 27 januari, mag ik rond half negen ’s ochtends de Vrijspreker promoten in het KRO programma “Dolce Vita”. Op 747AM (voorheen Radio 5), dus niet wat je noemt de meest beluisterde zender.Het onderwerp is “gratis”, en ik mag gaan betogen dat gratis niet bestaat. There ain’t no such thing as a free lunch, zullen we maar zeggen.De uitzending komt ook on-line te staan, de link volgt zsm.Toch weer een leuke kans.

8 REACTIES

 1. Minister Donner meldt dat hij twee haatzaaiende zenders uit de lucht heeft gehaald. U en ik zullen natuurlijk zeggen nou dat is mooi want haat zaaien dat willen we niet. Maar ja als je er even over nadenkt dan moet je toch afvragen of dit zomaar kan. En moet je de vraag stellen of dit wel zo normaal is dat een overheid een zender uit de lucht haalt.

  De vrije pers heeft hier een taak. Wie heeft deze zenders bekeken. Minister Donner heeft deze zender persoonlijk bekeken en is het niet eens met de politieke richting van zenders en de uitspraken die gedaan worden in de richting van de westerse maatschappij. Vervolgens besluit hij om de uitzendingen te blokkeren.

  Wie controleert hier de overheid? Is dit de vrije Nederlandse pers die dwars gaat liggen. Staan wij toe dat de Nederlandse overheid de uitzendingen van bijvoorbeeld Hamas zou blokkeren. Dit is nu wel een democratische gekozen regering van het Palestijnse volk. Zozijn er nog vele groeperingen die vechten voor een stem.

  0-Wat doet de Europese Unie, hebben wij geen recht op vrije informatie, kan een lidstaat de andere lidstaat de opdracht geven om een zender uit de lucht te halen?

  1-Waar is de moslim groepering die de overheid aanklaagt wegens censuur!.

  2-Waar is de rol van de tweede kamer op deze censuur van de overheid.

  3-Wat is de rol van de vrije pers

  Het hoeft niet lang meer te duren en wij zijn vergelijkbaar met China waar de overheid bepaalt wie wat mag zien en horen.

  Censuur door de overheid is uit den boze. Wie kan de Nederlandse overheid tot de orde roepen!

 2. [2] ‘Wie kan de Nederlandse overheid tot de orde roepen!’ Hier hebben we het op dit forum al heel vaak over gehad. De meningen zijn verdeeld. Buiten de niet gewenste ‘gewapende opstand’ is er slechts EEN enkele mogelijkheid die rest: het massaal wegblijven van de kiezer bij het stembushokje! Maar dan ook MASSAAL! Er ontstaat dan wel een nieuw probleem: Wat dan? En dat weet ik ook niet. Ik denk dat we daarom niet anders kunnen dan afwachten tot het "monster" zichzelf zal verslinden. In de tussentijd speldeprikken uitdelen die dat proces wat bespoedigen…

 3. [3] Mee eens, Bertus.
  Je zegt "maar wat dan?" en dat we maar moeten afwachten en speldeprikken uitdelen.
  Met de speldeprikken zijn we hier al wel bezig.
  Waar we meer aan kunnen doen (iedereen die dat wil) is, er voor trachten te zorgen dat als er iets gebeurt, dat we dan klaar zijn om het anders te doen.
  En de weg om dat te bereiken is nog steeds zorgen dat veel meer mensen het vrijheidsideaal begrijpen. En de weg die ik daarvoor zie, is: zorg voor meer bezoekers aan de Vrijspreker.

 4. [2] John, we zullen dit goede stukje van je op de voorpagina herhalen.
  Neem aan dat je dat leuk vindt.
  Hub

Comments are closed.