Een mening van de webmaster van Libertarian International, Neil Lock*)

Neil Lock ziet een viertal gebeurtenissen in 2005 als zeer hoopgevend voor de ontwikkeling van de vrijheid in de toekomst.

Neil schrijft onder andere:
(Het volledige origineel is: Why was 2005 a good year?
www.libertarian.to/NewsDta/… )

2005 lijkt een verschrikkelijk jaar als je alleen maar naar de krantenberichten kijkt. Natuurrampen, voortgaande oorlog met doden in Irak, machtsgrepen van politici.

Maar er veranderde iets in 2005 dat hoopgevend is voor onze vrijere toekomst. We hadden in 2005 vier overwinningen:
–1. De eerste overwinning was toen in Frankrijk en Nederland NEEN tegen de EU grondwet gestemd werd.
–2. De tweede overwinning is dat het Kyoto-protocol praktisch de nek werd omgedraaid. Hier heeft de realiteit gewonnen over politieke leugens en fantasieën. Zelfs Tony Blair moest toegeven dat dit een zinloze onhaalbare kaart was.
–3. De derde overwinning werd ons toegeworpen op 22 juni toen de Britse politie de onschuldige Jean Charles de Menezes doorschoot. Daarmee werd tevens de illusie van de goede oude Britse ongewapende Bobby vernietigd en bleek de politie een gevaar voor alle burgers.
De herinnering aan Charles de Menezes is gelukkig niet snel verdwenen. Deze gebeurtenis heeft een blijvende indruk op zeer velen gemaakt.
–4. Ook de vierde overwinning werd ons toegeworpen. Namelijk toen de Amerikaanse president, George Bush, de Grondwet “as just a goddamned piece of paper” noemde. De Grondwet die in feite zijn eigen positie rechtvaardigt. Hierdoor toonde Bush aan geen respect te hebben voor de grondslagen waarop de maatschappij is gebouwd.

Zou het kunnen zijn dat deze vier overwinningen de ommekeer betekenen voor de victorie van het libertarisme? Neil denkt van wel. En hij ziet al voor zich een betere, meer vreedzame, welvarender, gelukkiger wereld, die echt geschikt is voor menselijke wezens.
Daarom hoopt hij dat 2006 een nog beter jaar gaat worden.
Dat hopen wij ook, en daar gaan we dan ook nog aan werken!
——————————————————-
*) Dus de mening van een Engelse Libertariër!
Neil Lock is a software consultant, and deputy editor of the Libertarian International website, www.libertarian.to

2 REACTIES

  1. Wel, ik heb er een beetje mijn twijfels bij. Ik hoor sommige mensen, bij iedere inperking van de vrijheid, zeggen: "laat ze maar doen, des te erger het wordt, des te dichterbij is de overwinning." Ik vrees echter dat iedere inperking van vrijheid ons verder van huis brengt. Het is alsof een socialist, wanneer libertariërs aan de macht zijn, iedere nieuwe vrijheid begroet met de kreet dat de rode revolutie nu dichterbij komt.

Comments are closed.