Dit heeft niets te maken met het wiegen van babi’s, maar alles met de landelijke ritselpolitiek.

De landelijke politici trachten (onterecht) munt te slaan uit de komende gemeenteraadsverkiezingen. Daarvoor hebben zij ook, tamelijk succesvol, al decennialang gewerkt om in zoveel mogelijk gemeentes een “onderafdeling” te hebben. Onder andere door die gemeentelijke jongens en meisjes te subsidiëren met belastinggeld.

Nu komt er vanuit die gemeenten een actie om te proberen Hans Wiegel als lijsttrekker in 2007 voor de VVD te werven. Meer and 200 gemeentes hebben daar al enthousiast positief op gereageerd. Hans is namelijk nogal populair. Stukken meer dan Jozias.

VVD voorzitter Van Zanen vindt dat niet zo’n goed idee. Hij noemt het “een buitengewoon stomme actie”. Stom, omdat het tegen zijn beleid is om Jozias van Aartsen te pushen. Die moet namelijk in 2007 zoveel mogelijk VVD Kamerzetels zien binnen te halen! Door nu weer met Hans Wiegel aan te komen, verzwak je alleen maar het vertrouwen in Jozias!

De meeste lezers van de Vrijspreker zullen dit vieze spelletje, ten koste van de burger/belastingbetaler wel doorzien.
Laten we zorgen dat een veelvoud van ons dit ook gaat begrijpen en gebruiken:
Haal meer lezers naar de Vrijspreker. Als alles zou doorgaan zoals op dit moment, dan komen we dit jaar ruimschoots boven 1.000.000 bezoekers. Werk mee omdat op 1.500.000 te brengen!
WAT wilt/kunt u doen waaraan u nog veel plezier hebt ook!

15 REACTIES

 1. Uit peilingen op het journaal bleek dat de VVD met Van Aartsen iets van 18 zetels zou halen, maar met Wiegel 36!

  De getallen kunnen er een zeteltje naast zitten, trouwens. Het was al laat toen ik het zag.

  90% van de gemeentelijke afdelingen zijn er voor om Wiegel lijsttrekker te maken.

  Iets anders: Krijgen niet alle politieke partijen subsidie alleen al omdat ze bestaan en dan nog extra voor campagnes en PR?
  Een hele mooie manier om partijen aan het staatsbestel te binden, vind ik. Een soort drugsdealer achtige praktijk, heel effectief…

 2. Ik vind zowel Wiegel als Van Aartsen niets, de VVD zou een stuk liberaler moeten worden voordat ik maar enigzins overweeg om op hun te stemmen. Bovendien moeten alle landelijke partijen de gemeentelijke politiek verlaten, want daar hebben ze niets te zoeken.

 3. [2] Ik vind dat die partijen dat zelf moeten weten, maar niet gesubsidieerd.

 4. Wiegel als 1e kamerlid en voorzitter van de KLOZ. Bahhh.
  En dan dat hypocriete gezever van hem
  al jaren lang.

 5. Deze reactie kwam ik gisteren onder een artikel over Wiegel in de telegraaf tegen.

  QUOTE
  Laat dat kapitalistische volgevreten fossiel de VVD maar naar hun afgrond leiden. Als men weer zo’n multiculturele babyboomer die nog nooit in zijn leven arbeid heeft verricht binnen wil halen is dat prima. Het toont de wanhoop van dit braakballen partijtje aan. Rita en Ajaan stappen jullie zo snel mogelijk over naar lijst Geert Wilders
  Geert Wilders, Den Haag wo 18/1, 18:41
  UNQUOTE

 6. Wiegel (als klassiek-liberaal) zou veel goed kunnen doen. Als de ‘basis’ van de VVD eindelijk met een initiatief komt en moed toont moet iedere vrijdenker zich er achter scharen om vier jaren staatssocialisme te voorkomen. Niet onderling zeveren nu, dat kan wel als we hebben gewonnen!

 7. [6] Quercus,

  Indien Wiegel een klassiek-liberaal was, zou hij allicht wel iets goed kunnen doen maar het feit dat hij al sedert de tijd van Julius Caesar op het politieke toneel rondhuppelt, maakt hem nog geen "klassieke liberaal".

  Groetz,

  Cincinnatus.

 8. Ouderdom is geen bewijs van intelligentie evenmins als jeugd. De leeftijd van Wiegel doet er niet toe, zijn opvattingen over politieke vrijheid en de steun hieromtrent uit de bevolking wel. Als libertariers ooit meer willen worden dan studeerkamerfantasten moeten ze kijken wat haalbaar is en geen utopieën najagen. Dan zijn ze immers niet anders dan andere halvegaren uit de geschiedenis (Marx, Hitler, e.d.) en leveren ze evenmin een nuttige bijdrage aan de mensheid. [7]

 9. [8] Quercus, ik ben gedeeltelijk dezelfde mening toegedaan al jij.
  Allereerst Wiegel: deze man is geen liberaal. Kijk naar zijn baan. Hij wil de burger niet als zelfstandig individu. Hij wil samen met zijn old boys regeren over het volk. Zo heeft hij altijd al naar de politiek gekeken. Hij heeft nog nooit een vernieuwing toegejuicht. Hij is tegen inbreng van de burger (gekozen burgemeester, eerste kamer opheffen enz.).

  Als libertariërs meer willen worden dan studeerkamerfantasten. Da’s een goeie. Kleine stappen, maar wel nu beginnen. Heel veel energie en tijd er insteken om snel, zo snel mogelijk echte resultaten te bereiken. Eerst deze soort overheid weg. Let wel: deze "soort"!!
  Organiseren en de burger wakker maken. Wij willen geen politiek bedrijven, maar wel de burger wakker en wetend krijgen. Laat ons dat doen. Laat ons proberen een regering in het zadel te krijgen die ons en alle "anders dan hen denkenden" de kans geeft om hoorbaar en zichtbaar te krijgen. Een regering dus die geen subsidie-industrie in stand houdt (via welke wij monddood worden gemaakt)en als speerpunt demagogie in het beleid heeft.

 10. [1] Subsidiëring van politiek partijen vindt plaats dmv de Wet subsidiëring politiek partijen. Alleen partijen die zijn vertegenwoordigd in de Staten Generaal EN landelijk zijn georganiseerd krijgen subsidie. Lokale partijen bv, slechts actief in een gemeente, krijgen geen cent.

  De Waal

 11. De vrijheid van de een is de tirannie van de ander.
  Een libertarische samenleving is een utopie. Werd en wordt niet iedere samenleving door een ‘old boys’ netwerk geregeerd? en wat is daar eigenlijk op tegen? Een elite die zichzelf in stand houdt heeft immers iets te verliezen?

 12. [11] Quercus,

  Als je niet tot de heersende kliek behoort, is daar veel op tegen : voor meneer Wiegel zijn gelach betalen anderen het gelag.

  groetz,

  Cincinnatus.

 13. [12] Gelooft u dat nu echt? Wiegel is een man op leeftijd die het aardig deed in politiek en zaken. Als hij bij de ‘heersende kliek’ hoort dan heeft hij daar na jarenlange inspanning voor ‘het gemeen’ toch wel recht op?

 14. [13] Quercus,

  Meneer Wiegel heeft zich al die jaren ingespannen voor….meneer Wiegel en zijn broodheren en daar is ie inderdaad behoorlijk succesvol in geweest.

  Maar wat heeft die mooie meneer voor bijzonders gepresteerd dat ik hem zou moeten achten ? Belegen praatjes verkondigt , jazekers, en voorts ?

  Bijvoorbeeld : het kabinet waar ie destijds inzat (1977-1981) , is één van de ergste verspillerskabinnetten geweest in de Nederlandse geschiedenis.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 15. [11] Ik ben een mens. Als zelfstandig persoon geboren. Als ik erop tegen ben, is dat genoeg. Verder heb ik geen enkele reden nodig.

Comments are closed.