Het debat over het uitsturen van 1200+ Nederlandse militairen naar Afghanistan liet weer eens duidelijk zien dat allemaal die jongens en meisjes die daar zitten, vóór het uitsturen van missies naar andere landen zijn.
En die dit uiteraard financieren met belastinggeld.

De Kamer was een zacht eitje voor de regering om haar besluit voor een missie naar Afghanistan te realiseren. De een na de andere parlementariër zat een beetje te emmeren aan randverschijnselen. Het was duidelijk dat het besluit al genomen was.
Niemand bracht ter tafel OF Nederland missies moet sturen.
Hoogstens of deze missie gestuurd moest worden.

Ook Geert Wilders wil missies sturen. Zelfs deze missie.
Dit moet toch libertariërs die nog geneigd zijn aan landelijke verkiezingen mee te doen, en op Wilders te stemmen, als zijnde de minst slechte, aan het denken zetten.

De missie naar Afghanistan zal niet de 100% goedkeuring halen. De SP is tegen. Maar die is wel voor andere missies.

Ondertussen hebben Ben Bot, Agnes van Ardenne en Henk Kamp toegejuichd dat “Nederland” mee mocht doen om nog meer belastinggeld naar Afghanistan te sturen en de belastingbetaler verplicht om nog eens 100 miljoen euro extra te storten! Nederland mag zelfs partner worden in “Afghanistan Compact”!

Het is nu 7 uur, en de show wordt vanavond nog verder opgevoerd. Er moet een wonder gebeuren om deze missie af te stemmen.

9 REACTIES

 1. Dat hier wordt gezegd dat 100% van de kamer voor die missie is, is niet waar. De SP heeft tegen gestemd, dus die 100% halen ze niet. Helaas echter wel een meerderheid.

 2. [1] Dank je wel Erik. Ik schreef over missieS (in het algemeen). Ik geef toe dat dat verwarrend kon zijn en ik heb de tekst wat aangepast.
  Ik hoop dat het daardoor duidelijker is gemaakt.

 3. Ik was eigenlijk wel benieuwd naar de opstelling van Wilders in het debat. Helaas is die niet veel anders is dan die van Nawijn of Herben c.s. Blijkbaar heeft dhr. Spruyt nog niet veel invloed, of streeft die ook naar één of andere neoconservatieve heilstaat?

 4. [3] Wilders is voor. Wilders is ook pro-Israël. Wilders is tegen de huidige en toekomstige EU. Wilders is voor een veel kleinere overheid en een gelijke financiële behandeling van politici, bestuurders en andere Nederlanders. Wilders is ook voor het stoppen van al die subsidies. Wilders is het in mijn ogen ook niet helemaal, maar de huidige kliek is het in mijn ogen helemaal niet.
  Om een advies te geven om niet op Wilders te stemmen is daarom onverstandig.
  Stemmen op Wilders is stemmen op de enige partij die het rad van beweging van de overheid onze kant op kan laten draaien. Denk eraan dat we de tentakels van deze overheid eerst dienen te elimineren. Dan pas kunnen we mensen bereiken. Wij kunnen niet in één stap naar een goede maatschappij, maar wel in één stap naar een betere maatschappij. De tweede en derde en eventueel volgende stappen kunnen pas na die eerste stap gezet worden.

 5. En Wilders wil dat de Afghanen ook kunnen leven in vrijheid en hij wil voorkomen dat daar een al te grote overheid ontstaat.

 6. [1] Ik ben het met Erik eens dat de SP(en met name JM)in hele heldere woorden en argumentatie tegen is. Dus is de bewering dat 100% voor is niet waar. Ik was erg onder de indruk van zijn duidelijkheid en voor het eerst weet ik waar ik op ga stemmen en mag hij precident worden in een volgend kabinet. Het viel mij op dat alle leden van de kamer geboeid zaten te luisteren. Ik zag dat bij velen hun ethischegeweten knagen. De pleidooi van JM adembenemend goed. Verder denk ik dat dit debat goed is geweest voor kijkend Nederland mbt de op handen zijnde verkiezingen. Zeker voor mij.
  Wouter en Boris vielen voor mij door de mand. Femke zou wat mij betreft minder in politieke taal moeten spreken. Hed

 7. We gaan naar Afghanistan. Wat nu? Zijn de Afghanen te verleiden tot een kleine overheid?

 8. [5]
  Maar als Wilders een conservatieve partij wil opstarten verwacht ik toch wel dat het niet alleen bij leuke retoriek blijft, maar dat hij ook daadwerkelijk principes uit het conservatisme omhelst. Anders kan ik net zo goed thuisblijven op de verkiezingsdag.

Comments are closed.