De Westerse (relatief) vrije meningsuiting botst met de Oosterse taboes.
Op veel plaatsen in de wereld hebben een paar spotprentjes over Mohammed en/of de Islam tot geweld geleid.

Zie enkele voorgaande artikelen.

!++34++!

5 REACTIES

 1. Vergeleken bij oproepen van bijvoorbeeld de Iraanse president om alle ongelovigen hun handen af te hakken en Israel van de kaart te bombarderen, zijn deze spotprenten een toonbeeld van beschaving en mildheid. Hoewel ik de cartoons niet al te boeiend vind en belediging niet van goede manieren vind getuigen, vind ik de vrijheid van meningsuiting (en kunnen beledigen) wel essentieel. Perceptie zit in het oog van de waarnemer, dus wat is de definitie van een belediging? Massa’s hysterische leden van een religieuze sekte (van alle religies) zij niet bepald het soort lieden dat over de vrijheden van de rest zou mogen beslissen. Wie zich belegd voelt kan naar de rechter stappen, de anderen kunnen in debat gaan, en wie de wapens pakt moet met gelijke munt worden aangepakt. Werkt beter dan in een hoekje zitten janken.

 2. en de defionitie van tolerentie de minderen beledigen en als ze iets terug willen doen worden ze aangepakt met gelijke munt dat is wat ze willen uitdaagen om oorlog te voeren anders hebben ze geen reeden daarom hebben ze die popetje gecreerd

 3. hoe oi als allen? integratie willen, betekent dat dan dat een kant zich aan moet passen en dus monddood moet zijn?
  Dan wil ik ook wel integreren met de huidige politieke orde.

 4. Islamiet op tv: Integreren hoort van twee kanten te komen. Dus moet er wel respect zijn voor hun geloof.

  Merkwaardig hoe er opeens wordt geswitcht naar integratie, maar goed. Ik zou het liever andersom willen stellen. Wie hier wil integreren heeft de vrijheid van meningsuiting maar te respecteren. Tolerantie is een traditie, onlosmakelijk met Nederland verbonden. Wie die vrijheid niet begrijpt of verwerpt heeft geen respect voor ONZE waarden.

 5. vrijheid van meningsuiting is heilig in de westerse wereld. moslims moeten liberaliseren of oprotten.

  het is toch kinderachtig om mensen te vermoorden wegens enkele cartoons. is dit een geloof?

  hard om hard spelen. elke week alles publiceren. hele web volgooien ermee.

  zet de cartoons in alle schoolboeken, ook op islamitische basisscholen. leer kinderen wie de ware mohammed was. elk kind heeft recht om de waarheid te weten. waarheid maakt vrij.

  de waarheid is absolute vrijheid.

  ik dank u voor de vrijheid die u mij schonk.

  Dewanand
  waldo@wanadoo.nl
  Kritisch Podium Dewanand
  kritisch over de multikul.
  http://www.dewanand.nl

Comments are closed.