Had ik zojuist laten zien, dat we met z’n allen afstevenen op hyperinflatie, valt het Duitse libertarische maandblad (waar ik als trouwe libertariër natuurlijk op ben geabonneerd) op de mat. In Eigentümlich Frei van februari 2006 beslaat het zes pagina lange coverartikel een interview met Reinhard Deutsch. De vraag WAAROM, WAAR en HOE je goud of zilver moet kopen heeft EF-magazine aan deze expert op het gebied van goud voorgelegd.

Alan Greenspan zei, toen hij nog zei wat ie werkelijk vond (lang geleden dus, in 1966):”Zonder goudstandaard is er geen mogelijkheid, spaargeld voor de onteigening middels inflatie te beschermen”, “Goud beschermt je recht op eigendom” en “Wie dat heeft begrepen snapt waarom diegenen die voor de verzorgingsstaat pleiten, tegen de goudstandaard zijn.”

Goed, over de noodzaak goud aan te kopen om de vruchten van je eigen arbeid uit de grijpgrage klauwen van de overheid te houden, hoef ik eigenlijk niet verder uit te wijden. Voor degenen die alle ins en outs nog eens willen nalezen, staat hier het artikel. Voor degenen die het graag willen nalezen, maar eerst hun Duits moeten bijspijkeren: Hier kan je een cursus boeken (en ik heb me laten vertellen dat je daar ook met goud kunt betalen. Zeg maar dat Hank dat gezegd heeft…).

Tot slot nog wat interessante links:

www.argentuminvest.com
www.bullion-art.de
www.edelmetallkontor.com
www.e-dinar.com
www.e-gold.com
www.goldmoney.com
www.goldplan.biz
www.goldsilber.org
www.muenzhandlung-pickel.de
www.norfed.org
www.phoenixdollar.com
www.proaurum.de
www.sparkasse-pforzheim-calw.de

22 REACTIES

 1. "HOE je goud of zilver moet kopen"
  En???? Waar is ’t het goedkoopste????????

 2. HBU is een goede. Zit midden in Rotterdam (wat eigenlijk best wel onhandig is). Er zit een parkeergarage aan de achterkant (van het winkelcentrum) Houd er rekening mee dat de KAS pas na 12:00 open gaat. En het kan ff duren voordat het spul vanuit de kluis naar de kas is (vorige keer duurde het bij mij 20minuten)

 3. Maple Leaf en Dollars zijn ook handig. Is wel duurder dan de goud/zilver prijs. Maar handiger formaat (31,1 Gram).

  Als je niet veel te besteden hebt en toch wat wil hebben is een doosje/rolletje zilver munten ook wel handig.

 4. [5]
  Hoeveel broden kun je, van zo’n 31,1 gram munt, waneer de beurs in elkaar dondert kopen, denkt u?
  Hoe zat het eigelijk met de Nederlandse economie in de jaren 30? Had je toen voedselbonnen ofzo?

  Groet,
  Achilles

 5. [6] Daar kan je net zoveel broden van kopen als, pak ‘m beet, 2.500 jaar geleden. Goud is namelijk waardevast. Dat kan van fiatgeld niet gezegd worden.

 6. [7] Zeg Hank… Denk je niet dat de goudkoorts enige invloed op de waarde heeft gehad? En tevens:

  "HOE je goud of zilver moet kopen"
  En???? Waar is ’t het goedkoopste????????

 7. [6]

  mmmmm, economie is ingestort, (oorlog, crisis, verzin maar iets) ik ben een boer, ergens in een achtergebied, ik heb een kip over die ik eigenlijk niet nodig heb. Er komen 2 vluchtelingen die een kip willen. De ene heeft een koffer vol Euro’s en de andere een beetje goud/zilver. Aan wie zou ik de kip verkopen?

 8. [10] Als de schaarste groot genoeg is, kun je spelen op safe door een bout te ruilen voor de koffer euro’s en de rest van de kip voor de koffer goud 🙂

  Groetz,

  Cincinnatus.

 9. [6Achilles, toen aten ze vissekoppen.Had je toen ook niet het aardappeloproer in Amsterdam? Anne] [6]

 10. [5Er is een oude voorspelling dat de boel zo in de war gaat lopen, dat je dan voor een goudgulden een boerderij kunt kopen. Wij hebben toen een Maple Leaf gekocht,die rust in de bankkluis met l3 echte zilveren rijksdaalders.Zou het ooit zo ver komen? Zijn die rijksdaalders nog wat waard? Wie weet dat? Anne]

 11. [10de schaarste is dan al zo groot, dat je de kip beter kunt koken (er is geen electriciteit voor de vriezer) en haar zelf opeten.Of je laat het goede beestje leven,de kip met de gouden eieren.Waar gebeurd verhaal: een man op de vlucht voor de gestapo verborg zich in de overgroeide tuin van een uitgebrande Berlijnse villa: er liep een kip rond en deze legde elke dag voor hem een ei.Dit heeft hem het leven gered. In een ei zit alles wat een mens nodig heeft. Anne]

 12. [14] Zilveren Rijksdaalders hebben een zilver gehalte van ongeveer 72%. De waarde tegen de huidige koersen zit rond de 2.5 Euro. Maar het grappige is natuurlijk dat over 100 jaar dat nog steeds een stuk zilver is met enige waarde en een briefje van 50 Euro waarschijnlijk evenveel waard is als een stuk wc papier.

 13. [15] Dank je wel Fukkov,wat weinig,die tween en halve euro.Dan kunnen we daar alleen nog maar een plate voor gaan eten,voor die l3 zilverlingen. en over l00 jaar,nou ja wie dan leeft wie dan zorgt, Anne

 14. [15] Dank je wel Fukkov,wat weinig,die tween en halve euro.Dan kunnen we daar alleen nog maar een plate voor gaan eten,voor die l3 zilverlingen. en over l00 jaar,nou ja wie dan leeft wie dan zorgt, Anne

 15. P.S. weer 2x afgedrukt, foei. Ik trek me terug uit de goud-en zilverhandel,dat levert dus niets op. Anne

 16. [10] Fukkov, ” economie is ingestort, (oorlog, crisis, verzin maar iets) ik ben een boer, ergens in een achtergebied”

  Ja, das waar, maar als je goud koopt is het misschien ook wel handig om meteen langs langs pistolen paultje te gaan! En voor je laatste euries nog wat geweren en munitie halen! Wellicht heeft die vreemdeling met z’n koffer er helemaal geen euro’s inzitten 😀

  Maar wat ik al vaker heb gezegt, we leven niet in de VS, helaas voor de vele vrijsprekers, maar in een ambtenaren staat, wat zou de staat gaan doen denkt u?

  Ik denk dat alle ambtenaren een politiepakkie krijgen en een geweer en die gaan jagen op goudbezitters. Om de structuur en orde te handhaven.

  Dat deden ze ook in de VS in de jaren 30, maar wat ik wel moet zeggen is dat toen al het goud nog in de banken lag, en zo kon de staat dit makkelijker toeeigenen. Hoe het nu zal gaan? Wellicht dus door ambtenaren een pakkie en een gun te geven….?

  Of gaan we de eerste Fukkov&Hanks Bank krijgen in de toekomst?

  Hee, Ik lees net op RTLZ dat banken een hoop goud hebben ‘uitgeleend’ zonder het ook fysiek te lenen en Credit Agricole schat dat een derde van alle goud op de wereld op die manier geleend is.
  Is er in feite sprake van ‘fiat goud’ op deze manier??
  Op de website van RTLZ is de laatste beursupdate terug te zien. Misschien duurt het nog een uur of wat voor de laatste er op staat.
  edit: Er staat een uitgebreid verhaal hier: http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2006/weken_2006/05/03-goudprijs.xml
  Blijkbaar hebben de banken goud kunstmatig laag gehouden, door goud én uit te lenen, én in de boeken te laten staan, oftewel dubbel laten meetellen terwijl er geen enkel goud is.

  Groet,
  Achilles

 17. [19] "Of gaan we de eerste Fukkov&Hanks Bank krijgen in de toekomst?"

  Goed idee !

  Maar voorlopig verstop ik m’n goud zelf in plaats van het bij een bank in bewaring te geven.

 18. [19] Ach, er zit een Schietvereniging hier om de hoek 😉

  [20] Groot gelijk, als het bij een bank ligt en er gebeurt iets, heb je nog nix!

Comments are closed.