hoe kom ik van die onzin af?
Zo langzamerhand wordt de mensheid een beetje moe en flauw van alle
onzinboetes! Voor 4 km te snel op een totaal verlaten weg: ¤ 27,00 euro.
Ook bij zogenaamde wegwerkzaamheden, waar geen wegwerker te zien is,
zeker niet op zondag, wordt er lustig op los geflitst.

Vindt u ook niet dat de politie eens meer moet doen aan echte criminaliteit i.p.v. alleen maar te ‘collecteren’ voor de schatkist?
Er is een mogelijkheid om beroep aan te tekenen, dus geef deze informatie door aan iedereen die je kent! Ook als je nu even geen bekeuring hebt gekregen, want zeer waarschijnlijk ben je binnenkort wel een keer de klos.

Er worden meer dan 7 miljoen bekeuringen per jaar uitgedeeld en dat
worden er elk jaar meer. Wat te doen om deze “melkkoe” een halt toe te roepen?
Als je een bekeuring krijgt, tegenwoordig heet dat een “beschikking”,
dan kun je hiertegen in beroep gaan bij de officier van justitie. Het
adres staat op de beschikking. Maak een kopie van de beschikking en doe
er een simpel briefje bij.
Voorbeeld:
———————————————————————
Aan de Officier van Justitie te …………..

Bijgaand een kopie van uw beschikking. Ik bestrijd de snelheid en/of overtreding die op de beschikking is vermeld en vermoed dat de meetapparatuur niet in orde was. Daarom kom ik tegen deze beschikking in beroep.
Ik verwacht dat u mij een foto van de overtreding stuurt en een kopie van het ijkrapport van de betrokken meetapparatuur zoals dat op de dag van de overtreding geldig was.

Met vriendelijke groet,

…………..
———————————————————————-

De officier is verplicht te bewijzen dat de apparatuur geijkt en goed
is en moet dus een kopie van het ijkrapport toesturen. Als uit het
ijkrapport blijkt dat de apparatuur over de ijkdatum heen is, en dat
gebeurt regelmatig, dan heb je geluk en is de boete niet geldig en
onterecht uitgereikt.

Maar wat belangrijker is, is dat als iedereen op deze manier protesteert, ongeacht de geldigheid van de boete, het openbaar ministerie compleet vastloopt in de administratie hiervan. Men kan dan de miljoenen bezwaarschriften niet meer tijdig verwerken.
Misschien dat men dan eindelijk eens besluit om deze onzinnige jacht op
de gewone man te staken en de politie weer in te zetten voor echt
belangrijk werk. Kunnen we misschien eindelijk weer eens ’s avonds
veilig over straat lopen of aangifte doen van echt strafbare feiten met
het idee dat er een kans bestaat dat een zaak ook wordt opgelost.

P.S. Als je op deze manier in beroep gaat, dan hoef je de bekeuring
voorlopig niet te betalen. Dat wordt in de brief van de Officier van
Justitie ook nog eens bevestigd.

Zegt het voort, zegt het voort …..
—————————————————————
Ingezonden door een trouwe bezoeker!

35 REACTIES

 1. Slimme en eigelijk simpele brief! Heb m gelijk gekopieerd en geplakt in Word. Ga er zeker gebruik van maken als ik weer eens een prent krijg.

 2. Weet iemand hier misschien hoe het zit met de rechtmatigheid van ‘fouilleer acties’ zoals van de week was op station Den Haag Hollands Spoor. Dit soort razzia’s vind ik horen bij de allerfoutste staaltjes politiestaat die ik kan bedenken. Ik vraag mij af of het niet gewoon intimidatie is, zonder voldoende wettelijke basis e.d. Het lijkt mij logisch om eerst van alle betrokken ambtenaren een legitimatiebewijs te controleren en de gegevens hier van over te nemen. Met wat voor tegen-acties kun je nog meer terugtreiteren?

 3. [2]
  Als je ook leest op teletekst dat er 30 mensen zijn gepakt op rijden onder invloed, drugs en wapenbezit, op een gecontroleerde groep van zo’n 1200 mensen, en dat een "commissie" toezicht hield dat er niet werd "gediscrimineerd" gaat het helemaal je pet te boven. 100% controleren om 2,5% te pakken. En dan nog arrestanten die je hoogstens kunt beschuldigen van het nemen van een risico, of roekeloos rijgedrag om 12:00 ’s nachts als er bijna geen hond op de weg is die niet bereid is een zeker risico te nemen.
  Welkom in de politiestaat Nederland.

 4. [3] Singapore aan de Rijn zou in elk geval nog welvarend zijn. De echte kwalijke zaak is economische onderdrukking.

 5. Na antwoord te hebben ontvangen van de OvJ , waaruit mocht blijken, dat de flitser inderdaad op die dag was gecalibreerd, verdient het aanbeveling hem te verzoeken om ook een ijkrapport achteraf toe te zenden. Eventueel kan men procederen en bij de rechter naar voren brengen, dat de calibratie onvolledig en de meting dus onbetrouwbaar is, als er op die dag niet tevens een ijking ACHTERAF plaatsgevonden heeft.

 6. Spijtig genoeg kan dit in België niet meer. Enkel de rechter krijgt de foto’s en het ijkbewijs toegestuurd en je moet het dus tot een rechtszaak laten komen. Als daar blijkt dat je ontegensprekelijk op de foto prijkt en de apparatuur geldig geijkt was, dan kan je je eraan verwachten dat de rechter niet mals zal zijn.
  Het enige dat hier nog kan is wachten tot de tweede herinnering voor je betaalt. Waarmee je uiteraard de administratie ook belast.
  Maar de overheid staat niet stil: er ligt een wetsvoorstel op tafel dat de overheid toelaat om beslag op je loon en bankrekening te leggen als je je boetes niet betaalt. Ze halen het dan gewoon zelf van je rekening af…

 7. Nog zo iets – Parkeerbonnen!
  Een paar dagen geleden parkeerde ik m’n auto op de gloednieuwe stationsparkeerplaats bij NS Roosendaal. Niet meer met een slagboom, maar met het bekende paaltje. Het was ongeveer 18.00 uur. Ik herinnerde me dat er daar in de buurt (zoals overigens een héél groot deel van Roosendaal) tot 18.30 uur betaald moet worden. Ik voldoe aan mijn plicht en leg netjes het bewijsje (tot 18.35) zichtbaar achter de voorruit.
  Wat zie ik toen ik ’s nachts van het station naar m’n auto liep? Ja hoor – een bon achter de ruitenwisser! Ik dacht eerst nog dat het een reclamepapiertje was, want ik zag nog enkele van die witte papiertjes op auto’s om me heen. ¤ 47,50 (0,50 parkeerbelasting + 47,- kosten naheffing): Kassa !!
  Wat bleek? Het was in Roosendaal Koopavond en ik had moeten betalen tot 21.00 uur! Afgezien van het feit dat het helemaal niet tot me was doorgedrongen dat het koopavond was – ik moest gewoon met de trein ergens naar toe – is er in een straal van zo’n 1 1/2 km van dat station amper een winkel te bekennen. Iemand die in de stad gaat winkelen zet beslist niet dáár zijn auto neer. Aan de meerdere bonnetjes te zien leek dit er sterk op dat enkele overijverige, dienstklopperige controleurs met opzet nà 18.30 uur de auto’s aldaar zijn gaan checken. Oh, oh, wat een lol – kijken of we deze vrijdag meer vangen dan de vorige! 🙁

  Vrijspreker, is er voor dergelijke gevallen ook een standaardbrief??

 8. Gewoon een eurie extra overmaken, moeten ze terug storten (alleen in Nederland ?).

 9. Pas op met het klakkeloos overnemen van standaard bezwaarschriften op het internet. De overheid stuurt dan net zo vlot een standaard afwijzing retour. Dus altijd enige eigen werkzaamheid toevoegen door de brief (in ieder geval in de eerste paar alinea’s te bewerken.

 10. Veel situaties in het verkeer eisen een ander gedrag. Het is bv absurd dat je met hoge (wettelijk toegestane)snelheid door een woonwijk rijdt op een tijdstip dat dit onverantwoord is. Zo zijn er ook situaties te bedenken dat de regels te betuttelend en onzinnig zijn. Wat gebeurd er als je beweerd dat er een verkeersregelaar je aanwijzingen heeft gegeven? Mijn dochter werd bij een verkeerslicht geflitst op het zelfde moment dat er een verkeersregelaar het verkeer aan het regelen was!
  In mijn optiek past beter de menselijk aanpak. Wijs mensen bij overtredingen op hun verantwoordelijkheid en daarna al dan niet "boter bij de vis",gelijk betalen dus bij staande houden. Dan krijg men denk ik ook weer meer respect voor het wettelijk gezag. Met open vizier werkt beter dan verschuilen achter een flitspaal.

 11. [6] Wat dat betreft zit België nog dichter bij een politiestaat. Vreselijk.

 12. [4]
  Rijkdom zonder persoonlijke vrijheid lijkt me ook niets. Ik zou voor geen goud in Singapore willen leven.

 13. [12] Het Gouden-Kooi-Syndroom noem ik dat. De Europese "democratieën" zijn inderdaad gouden kooien.

 14. Wishfull thinking. Het is "rechtvaardiger" om meer ambtenaren aan te nemen om de toegenomen papierstroom af te handelen. Dit is dan tegelijk weer een mooi excuus om de tarieven weer eens bij te stellen. Dat is althans mijn voorzichtige inschatting van de werking van het brein van een politicus.

 15. Bekeuring voor "verkeerd parkeren" of snelheidsovertredig? dat is allemaal zoooo gewoon.

  De creativiteit van "onze" bestuurders kent geen grenzen. Hier hun nieuwste verzinsel: flitspalen voor fijnstof. Geloof je het niet? lees hier:
  http://www.nieuws.nl/184706
  ps: deze fijnstof flitspalen worden uiteraard geplaast bij verkeersdrempels.

 16. [15] Ik denk dat dit het punt is om de benen te nemen en een ander land op te zoeken (emigreren). Maarja…. Dat is natuurlijk een loze opmerking uit duizenden zoniet miljoenen….

 17. [13]
  Bud,

  Eh… Misschien ben ik gewoon dom, maar ik snap ‘m niet. Bedoel je dat ik aan Gouden Kooi Syndroom lijd omdat ik economische én persoonlijke vrijheid wil, of dat juist mensen die genoegen nemen met alleen economische vrijheid aan "Gouden Kooi Syndroom" lijden?

 18. Deze brief en andere voorbeelden zijn te vinden op: http://www.flitsservice.nl
  Ik heb het ijkverhaal ook opgestuurd maar kreeg eenvoudigweg een standaardafwijzing teruggestuurd. Tweede doel, het begraven van de ambtelijke diensten onder bezwaarschriften, is beter haalbaar.

 19. [12] Wat een onzin, ik weet zeker dat je wel degelijk voor een bepaald bedrag aan goud wél in Singapore zou gaan wonen.

 20. [19]
  Nee, dus. Geen denken aan. De enige reden dat ik in Singapore zou gaan wonen is als ik in de rest van de wereld nog onvrijer ben, of in levensgevaar. De bevoogding van die staat zou me echt mentaal verstikken.

 21. Misschien erg simpel maar is het niet gewoon zo dat er regels zijn waar men zich aan moet houden… zo ook in het verkeer. En een onzinboete van 4 km is 8 km overschrijding en dus te hard. Hou je aan de regels die in het verkeer gelden en niemand zou moe worden van die onzinboete’s/ En parkeerboete’s idem dito, als je ergens parkeert moet je betalen dat weet iedereen zo ondertussen wel.

 22. Heb ik weer.. Ik rij zondagochtend om kwart over 8 naar mijn werk in het vestingstadje Heusden en het sneeuwt. Ik zoek een parkeerplek (in de zone Níet-betaald parkeren) maar kan niet zien waar de parkeervakken liggen omdat die zijn aangegeven met witte tegels en daar ligt allemaal sneeuw op.. Ik kijk dus goed rond en zie een plekje waar ik niet voor een uitrit sta. Dus ik ga daar staan en ga naar mijn werk. s’Avonds kom ik terug (om 6uur) en ja hoor.. een bon.. en de sneeuw was ondertussen gesmolten en ik stond dus precies vóór een vak! Boete van ¤50,- heb dus heel de dag voor niets gewerkt.. ik hoop dat ik het geld terug kan krijgen. Het is toch logsisch dat ik daar niet expres ben gaan staan! Denken jullie dat ik kans maak?? Groetjes, Nienke

 23. [22] ja maar is het niet zo dat we met z’n alle belasting betalen waar ze dan de wegen van aan leggen ,en parkeerplaatsen waarvoor we dan nog een keer voor mogen betalen voor te parkeren. En dan zou de boete zeker wat lager mogen zijn!!!!!!!!!!!

 24. ik schrijf geen reactie op het een of ander maar heb een vraag en ik hoop dat iemand hem kan beantwoorden. Wij moeten binnen 3 maanden een boete betalen.
  Hoeveel tijd mag er tussen een aankondiging van beschikking en de echte acceptgiro zitten??? Wanneer er meer dan 3 maanden tussenzit moeten wij deze dan wel betalen??

 25. wat kan je doen als je door een lasergun bent gegund en daarna staande gehouden door een andere agent(motor) en vervolgens de bekeuring krijgt van weer aan andere agent die een overschrijding van de snelheid van 52km waar 80km is toegestaan en na correctie 47 te snel op de beschkking zet: dit in de polder op een weg waar verder geen verkeerseelnemers waren.

 26. Zou iemand mij antwoord kunnen geven op het volgende: als je een bekeuring hebt ontvangen voor het niet verlenen van voorrang a 130 euro en je bent niet staande gehouden, mag dit? is het niet zo dat de politie je staande moet houden of het moet bewijzen op bijv.een foto? ik dien sowieso protest in maar wil graag weten of ik dit kan aanvoeren.

 27. [27] Graag hoor ik wanneer en waar dit je overkomen is.
  Ik heb namelijk precies het zelfde gehad en ben me nergens iets van bewust.

 28. Of je houdt je aan de snelheid/regels. Dan heb je voor het bovenstaande niets te vrezen en heb je niet te klagen. Typisch voor ons hollanders om te klagen en de schuld bij een ander te leggen. Jij bent fout en dus draag jij de consequentie. Niet de politie en niet een rechter 😉

Comments are closed.