De EU heeft besloten om toch een boel belastinggeld aan HAMAS te schenken (NOS).

Deze radicale Islamitische HAMAS staat op de lijst van terroristische organisaties, zowel bij de EU als bij de USA en natuurlijk bij Israël. Om te beginnen gaan 121 miljoen euro die kant op.

Amerika en Israël hebben consequent betalingen aan Palestina stop gezet. Maar de EU gaat wel betalen. Met het verhaal dat ze daardoor de financiële ineenstorting van Palestina te voorkomen. Ze denken dan dat dit belastinggeld gebruikt wordt voor de gezondheidszorg en het onderwijs.
Nog pas kort geleden hebben we van de Nederlandse Rekenkamer vernomen dat zij niet eens het belastinggeld kunnen controleren dat van Nederland naar Brussel of omgekeerd stroomt. Wie gelooft er dan nog dat er ook maar een greintje controle is op wat er gebeurt met geld dat door een terroristische organisatie wordt beheerd?
De EU zegt dat het belastinggeld aan mijnheer Abbas wordt gegeven, en die is (nog?) niet van de HAMAS.
Iedereen die ook hier weer even nadenkt, moet kunnen zien dat op dit moment de rol van ABBAS is uitgespeeld. Ook al heeft hij een nominale erefunctie.

Maar ja, wat verwacht je van een EU die waarvan de leiders om de haverklap zitten te verkondigen dat er Vrijheid van Meningsuiting moet zijn, maar wel niet absoluut.

41 REACTIES

 1. Misschien is het EU-standpunt in deze wel: "Terrorisme moet aangepakt worden, maar niet absoluut."

  Verder vind ik dat er ueberhaupt geen geld naar "Palestina" moet, al was Ghandi er aan de macht.
  Onze overheid fungeert als een soort omgekeerde Robin Hood: ze stelen van het volk, en geven aan vreemde staatshoofden en terroristen.

 2. "De EU zegt dat het belastinggeld aan mijnheer Abbas wordt gegeven, en die is (nog?) niet van de HAMAS."

  De spijker op zijn kop. Wat een stelletje vieze hufters zijn het toch!

 3. Ik lees nog een uitbreiding op de BBC dat de EU aan Palestina in 2005 een bedrag van 600 miljoen euro belastinggeld cadeau heeft gedaan..

  Wladimir zegt dat Nederland door idioten wordt geregeerd.
  Zou de EU ook door idioten worden geregeerd?

  En hoe noem je dan het volk dat dat allemaal slikt en zich onderwerpt?

 4. HAMAS is de gekozen vertegenwoordiging van de palestijnse staat. De Hamas strijders en andere palestijnse strijders zijn legitieme verzet strijders.

  Omdat Israel de palestijnse staat niet erkent zijn de verzet strijders opeens terroristen?. Nee, Zo kan ik er ook nog een paar.

  Het wordt tijd dat Israel en de palestijnen elkaar gelijkwaardig tegemoet treden. Wederzijdse erkening achter de grenzen zoals deze internationaal zijn vastgesteld.

  HAMAS is geen terroristische (als dat al waar zou zijn) organisatie als het gelegitimeerd is door democratische verkiezingen van een volk met recht op een staat.

 5. [4] Even volledig buiten context:
  Als een groep mensen een terroristische organisatie (en niet specifiek Hamas) aan de macht helpt, is deze groep mensen dan niet ook terroristisch bezig?

  En nog iets, je kunt niet iets legitimeren door middel van democratische verkiezingen omdat democratische verkiezingen niet gelegitimeerd zijn.

 6. [4] "Omdat Israel de palestijnse staat niet erkent zijn de verzet strijders opeens terroristen?. Nee, Zo kan ik er ook nog een paar."

  Nee hoor. HAMAS is al lang op die lijsten van de EU (en dus Nederland?)vanwege allerlei terreurdaden.
  Al sinds Arafat vliegtuigen liet neerstorten.

  En denk je nu dat dit alles maar zonder meer moet worden vergeten omdat ze aan een verkiezingsspel meegedaan hebben en dat gewonnen?

  Deze lieden zeggen niet eens dat ze nu met het geweld tegen Israel willen stoppen!
  Zou het niet een teken van goede wil zijn als ze daar eens mee begonnen?

 7. [4]
  Terrorisme: weerloze, niet direct een bedreiging vormende, burgers, willekeurig vermoorden, teneinde een schrikbewind te kunnen voeren.
  En al zou je gelijk hebben: waarom zouden wij die lui financieel moeten steunen??! EU: handen hier van af!
  Wie particulier wil steunen, hij doe dat. Maar wie dat beslist niet wil, moet daar ook vrij in zijn!
  Het blijkt dat zelfs Israel jaarlijks 50 miljoen (dollar, neem ik aan) overmaakte naar de Palestijnse Autoriteit. Waarschijnlijk omdat enig gevoel voor medemenselijkheid de Israeliers niet vreemd is. Die Palestijnen hebben immers al genoeg te lijden onder hun eigen leiders.

  Misschien is Hamas legaal geworden (hoewel: hoeveel intimidatie is er niet aan vooraf gegaan, en hoeveel omkoping??), legitiem allerminst.

 8. Hoe cynisch kan de staat zijn, op de dag dat ze met een uitgebreide anti-terrorisme campagne beginnen, geven ze ¤ 121 miljoen aan een van de grootste terroristische organisaties ter wereld!

  En nog steeds valt de pers niet over de inconcistentie van het staatsbeleid.

 9. Een fragment uit mijn nieuwe boek "Vissers in troebel water" dat deze week verschijnt.

  ARAFAT EN ZIJN ‘VISJES’ OP HET DROGE

  In 2003 gaf het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een rapport weer dat gedurende 5 jaar bijna 900 miljoen US dollar bestemd voor de Palestijnse Autoriteiten (PA) was doorgesluisd naar de geheime bankrekening van Yasser Arafat.

  Volgens de Palestijnse minister van Financiën Fayad, stak Arafat één miljoen US dollar per dag in zijn zak. Daarvan maakte hij 100.000 US dollar per maand over aan zijn vrouw Suha in Parijs. Ondertussen steeg de armoede in de Palestijnse gebieden verder, zweeg het Nederlandse Volksfront en ging men door met geld inzamelen voor de Palestijnse strijd.

  In 2003 plaatste het Amerikaanse tijdschrift Forbes Arafat als nummer 6 op de van de lijst van rijkste personen ter wereld.

  De PvdA, GroenLinks, Visser en het immense netwerk dat tot hun beschikking staat: hun jarenlang lobby, zorgde ervoor dat meer dan honderd miljoen euro’s aan Nederlands belastinggeld naar de kas vloeiden van de Palestijnse leider Yasser Arafat en zijn Palestijnse autoriteiten.
  In zijn brief van 9 april 1991 aan de staatssecretaris van Justitie schreef Hans Visser het volgende: ‘Wie het beleid van Arafat in de jaren ’80 nauwgezet heeft gevolgd, herkent in het optreden van Ibrahim Al-Baz de lijn van zijn politieke leider.’ In dit kader is het voor het vervolg van dit verhaal nuttig om even stil te staan bij één van Arafats vaardigheden: creatief boekhouden. Daarmee vulde hij namelijk zijn zakken. Niet alleen via de Nederlandse hulpgelden maar ook via de subsidies van andere landen.
  Intussen stapelenden de bewijzen zich op dat Arafat het geld o.a. gebruikte om terroristische aanvallen tegen Israël te financieren. Daar was geen enkele twijfel meer over mogelijk na de inbeslagname van het wapenschip Karine1 in 2002. De betaling voor de door Iran geleverde zware wapens waren rechtstreeks door Arafat zelf gedaan.
  Tevens werd bekend dat De Al-Aqsa Martelaren Brigade, een onderdeel van de Fatah partij van Arafat en verantwoordelijk voor verschillende terreuraanslagen tegen Israëli’s, 50.000 US dollar per maand ontving van de PA.
  Desondanks had Arafat zijn ‘visjes’ op het droge. Eind 2004 schatte de voormalig Palestijns minister van financiën Jaweed al-Ghussein, Arafats privé-vermogen tussen de 2,32 miljard en 3,87 miljard euro, toen hij in 1996 vertrok.

  Hoe kwam hij aan dat geld? Hoe kon het zover komen?

  In de jaren ‘70 en ‘80 ontving hij grote sommen geld van Arabische landen, vooral van Saoedi-Arabië. Maandelijks ontving hij een cheque van bijna 8 miljoen euro.
  Nadat Arafat in 1990 zijn sponsors tegen zich in het harnas had gejaagd door zijn steun aan het Irak van Saddam Hussein, droogden veel Arabische bronnen op. Saddam Hussein steunde echter de Palestijnen met 150 miljoen dollar (116,3 miljoen euro). Het geld werd persoonlijk aan Arafat gegeven.

  Na de interim-akkoorden in de jaren ‘90 met Israël kwam de geldstroom uit het Westen op gang. De internationale gemeenschap doneerde van 1994 tot 2003 ruim 5 miljard euro aan de Palestijnse autoriteiten (PA). Volgens het IMF bereikte 696 miljoen euro daarvan nooit de Palestijnse schatkist.
  Intussen weigerde Arafat verantwoording af te leggen over zijn financiële beleid. Daarin werd hij gesteund door de internationale hulpverleners. Die wilden alleen maar praten over de boekhouding van de PA en weigerden in te gaan op vragen over de financiën van de Arafats PLO.

 10. [10] Op een of andere manier maakt de pers nooit schandalen van zichzelf met belastinggelden verrijkende ambtenaren en politici. Raar.

 11. [9] Het is bij mijn weten in Nederland wettelijk verboden om een terroristische organisatie te financieren. Zou er een mogelijkheid zijn om de Nederlandse staat of de EU hiervoor aan te klagen?

 12. [12] Ik raad je aan daar geen geld en energie in te stoppen, omdat je het niet wint van de staat, als je voor de rechter staat.

  De staat heeft jarenlang Arafat ondersteund, (zie artikel hierboven) en Arafat is bewezen een terrorist.

  Maar ik sta wel achter je gedachtengang.

 13. [13] Mwah, ik heb een rechtsbijstandverzekering. Kan ik die ook weer eens gebruiken. 😉

  Ik vrees alleen dat ze mijn klacht niet in behandeling zullen nemen.

 14. [12]
  Als je echt gestraft zou worden bij het financieren van terroristische organisaties dan zou elke belastingbetaler al in de bak zitten. Volgens de libertarische filosofie is vrijwel *elke* overheid een terroristische organisatie namelijk. "Wij" financieren de staat der Nederlanden, maar via ontwikkelingshulp, de NATO en de VN ook nog vele organisaties waarbij vergeleken Hamas nog een onschuldige kloostergemeenschap is.

 15. [1]
  Inderdaad. Niemand heeft "recht" op ons belastinggeld. Als mensen zo graag een of andere regering willen steunen moeten ze zelf maar geld doneren.

 16. [13]
  Er lopen in Nederland vast wel advocaten rond, die bereid zijn voor een schappelijke prijs zo’n procedure te starten. Het zou me niet verbazen, als voormalige Nederlandse kopstukken als Wim Kok en van Jeltje van Nieuwenhoven nog een keer zullen worden aangeklaagd bij het Internationale Strafhof wegens hun aandeel in de misdadige NAVO-luchtaanval op het TV-station in Belgrado, waarbij meer dan 50 burgerslachtoffers vielen.

 17. [4] Nou John, ik denk niet dat HAMAS Israël als gelijkwaardige vredespartner ziet, maar meer als kanonnevoer en een staat om te vernietigen.

  Zie deze analyse: http://frontpagemag.com/Art

  Het is het bekende ‘wishful thinking’ in het westen, hetzelfde hebben we kunnen zien in 1938 met de heren Chamberlain en Deladier t.a.v. Mr. Hitler. Adolf heeft al in zijn boek ‘Mein Kampf’ ruiterlijk toegegeven dat hij het ‘internationalen Judentum’ wilde uitroeien. Zo dus ook met het handvest van HAMAS, die soortgelijke beelden laat zien. Nee, HAMAS is net als de nazi’s een terroristische beweging die uit is op de vernietiging van alle andersdenkenden, te beginnen met de joden.

 18. [13] In Belgie hadden ze enkele jaren geleden zelfs Bush en Powell bijna in de bak, (wrong enemy), dus zoals altijd: de aanhouder wint.

 19. Er zijn erkende grenzen voor een palestijnse staat. Daarmee is de palestijse staat een feit en zijn HAMAS en andere strijders een legitiem leger. De stijders zijn geen terroristen maar soldaten die voor eventuele oorlogs misdaden gestraft kunnen worden. Ook Israel kan vervolgd worden voor oorlogs misdaden.

  Wij moeten blij zijn met een zo duidelijk gekozen HAMAS, dit schept ook voor HAMAS verplichtingen, en er is een duidelijke gesprekspartner met een mandaad van de bevolking.

  Wederzijdse erkenning van grenzen en staat, zijn een voorwaarde voor verdere onderhandelingen.

 20. [20] John M. Nivard, wanneer ga je het nu eindelijk begrijpen?! Verkiezingen maken een regering niet legitiem. Overheden zijn en blijven criminele organisaties. Hoeveel argumenten over de heren Hitler en Hoessein wil je nog horen. Een organisatie (politiek of niet) welke er openlijk voor uitkomt uit te zijn op de totale destructie van een andere organisatie (en daarvoor geweld zal gebruiken) is terroristich bezig. Dat kun je toch niet tollereren, laat staan stimuleren…..

 21. Onder de nazi’s was vaak het illegale legitiem en het legale illegitiem.
  Zou onder die Hamaskillers ook zomaar kunnen gelden, zeker gezien hun staat van dienst en hun handvest.

 22. "Een organisatie (politiek of niet) welke er openlijk voor uitkomt uit te zijn op de totale destructie van een andere organisatie (en daarvoor geweld zal gebruiken) is terroristich bezig. Dat kun je toch niet tollereren, laat staan stimuleren….."

  Israel en US zijn net zo bezig? het einige verschil is dat de US aan het eind een fake regering/organisatie zet onder het mom van demokratie.

 23. [23] Dat ben ik volledig met je eens. Het enige verschil tussen dergelijke partijen is de achterban. De partij met de grootste resources (lees: het westen) heeft altijd gelijk. Ook in een democratie is het de grootste partij die de anderen wil onderdrukken en een eventueel argument met behulp van het geweldsmonopolie altijd in haar voordeel doet uitvallen. De minderheid heeft dus niet haar eigen vrijheid.

 24. [20] Ik ben het met je eens John, dat nu eindelijk HAMAS moet laten zien dat ze in staat zijn te regeren. Maar dat Handvest kun je niet zomaar wegmoffelen, dat bestaat en is een richtlijn hoe deze terroristische beweging de zaken wil gaan aanpakken. HAMAS is voortgekomen uit het Moslim-broederschap dat het wereldkalifaat wil herstellen met alle middelen die hen ter beschikking staan, dus ook met geweld en onderdrukking. We hebben aan het Taliban-bewind gezien dat ze ook terroristische organisaties herbergen die elders in de wereld aanslagen pleegden. Zo ook met HAMAS die terreurgroeperingen zal herbergen op Palestijns grondgebied. Bij zo’n beleid past alleen totale vernietiging van deze organisatie, net als met de Taliban is gebeurd.

 25. [23] Hoe verklaar je dat veel moslims in de VS willen wonen, omdat het nog altijd beter is dan in de helstaten die de islamitische wereld herbergen. Uit onderzoek is gebleken dat de helft van de moslimjeugd het liefst wil emigreren naar het westen.

 26. [25] De vraag is, of dit handvest uit nood geboren is, en afgelegd kan worden bij een wederzijdse erkenning en vrede. Natuurlijk is dat een voorwaarde voor een permanente vrede tussen Israel en Palestina. Ik heb bezwaar tegen een eenzijdige eis aan Hamas om zijn verlede van zich af te schuden.

 27. [21] Rob, excellent!
  Ik zou niet weten hoe dit beter te formuleren.
  Iedereen die probeert eerlijk, objectief te denken zou dit toch moeten begrijpen.

  Ook John. Zo niet, kunnen WIJ dan nog een andere benadering vinden?
  Uitgaande ervan dat ook John en zijn collega’s toch wel het "goede" willen?

 28. [10] Ik heb een aantal jaren geleden een boekje gelezen over Arafat. Daar stond in dat hij uit een zeer gegoede
  (financieel) familie kwam. Voordat hij in de PLO ging was hij architect en handelde hij in olie. Daar schijnt hij schatrijk mee te zijn geworden.
  Al die commotie na zijn dood ging na-tuurlijk om de centen. Overigens zijn alle leden van de Palestijnse Autoriteit (onder Arafat) gruwelijk rijk.

  Ik vraag me wel eens af: Vele moslims/
  arabieren vinden zichzelf/hun cultuur
  superieur boven al het anderen; waarom willen ze wel ons geld? Dat is toch ook inferieur?
  Ook stond in datzelfde boekje dat Arafat familie was van de groot-moeftie(een islamitische paus) die in wo2 logeerde in Berlijn bij Hitler. Hij steunde Hitler in zijn doel de joden uit te roeien.

  Wat ik ook vreemd vind: Arafat(en ook andere arabische leiders/sprekers bv Saddam) spreken voor de Arabische camera niet over palestijnen maar over
  filistinen. Weet iemand hoe dat zit?

 29. Vanavond in Duitse "Der Spiegel":
  "The West has two options: finance a terror organization, or let the region descend into chaos."

  Mij lijkt het financieren van een misdadige terreurorganisatie een keuze die geen keuze is!

  Als je wel financiert, ben je medeplichtig.
  De EU is dus nu medeplichtig. Nederland is dus nu ook medeplichtig.

  VRAAG: Ben jij nu ook medeplichtig omdat jouw belastingcenten daarvoor gebruikt zijn?

  Of zou je nu met al je mogelijkheden moeten gaan werken aan het uittreden van Nederland uit die aan terrorisme medeplichtige EU?

Comments are closed.