Ben Bot gaat dit in het Nederlandse kabinet bespreken.

De inkt van voorgaand stukje was nog niet droog of het bewijs van de overgave werd versterkt door escapes van Ben Bot *), die in de Saudische stad Jeddah op het hoofdkwartier van de Organisatie van de Islamitische Conferentie (OIC) tracht te sus-sus-lijmen.

De baas van die club, Ekmeleddin Ihsanoglu, stelt voor om ‘wetten tegen antisemitisme en ter bescherming van de nationale symbolen uit te breiden met islamitische waarden.’

Als je nu dacht dat Ben onmiddellijk zou zeggen dat daar geen sprake van kon zijn en dat Ekmeleddin maar eerst eens moest zorgen dat zijn discipelen zich beschaafd zouden gaan gedragen, dan heb je het mis.

Volgens een Volkskrantbericht **): “Volgens Ihsanoglu zegde Bot toe dat hij zijn voorstel in het Nederlands kabinet zou gaan bespreken.”

Ben had moeten zeggen dat hij daar niet over piekerde en dat hij in tegendeel zou gaan werken om al die wetten tegen antisemitisme en nationale symbolen, en majesteitschennis en politieke correctheid en beledigingen en nog een stel, uit de wetboeken te schrappen. www.vrijspreker.nl/blog/?it…
—————————————
*) Ben Bot was de zesde die de Award Politicus van de Week kreeg, mede voor zijn fameuze uitspraak: “Ach, je hoeft je niets van de kiezer aan te trekken, over 10 jaar denken ze weer iets heel anders!”

**) Dank aan Sander die naar dit bericht verwees.

17 REACTIES

 1. Volgens Arab News:
  De gedragscode moet rekening houden met ‘DE’ (?) gevoeligheden van ‘de’ moslims
  (dat kunnen er zeer vele zijn, van het per ongeluk laten vallen van een koran, tot het aanhangen van een ander geloof!)
  en met de belediging in enige vorm of uiting van de geloofskenmerken (spottende cartoon over hoofddoekjes? ) van de religies inclusief het bespotten en bekritiseren van de profeten, en het moet worden beschouwd als een ethische overtreding in de Europese mediacode.

  Pakistan b.v. heeft bewezen dat hier een totaal verbod op welke kritiek dan ook op alles wat met het islamitische geloof te maken heeft, wordt ingevoerd.
  Stapje voor stapje, zoals de nazi’s hun repressie ook opbouwden.

 2. Weet je wat denk ik de winst is voor "Het Westen" Hub? Voor de westerse regeringen, onze regering en welke overheid dan ook? De softe, kleffe, aanpak? ANGST! Eerder opgetekend in het boek 1984. ANGST om te kunnen onderdrukken. ANGST=MACHT!

  We hadden natuurlijk na WO2 de angst voor Het Monster, de Nazi overwonnen. We werden maar vrijer en vrijer. De roerige jaren 60 waarin de toenmalige overheden bijna aan ten onder gingen. Opstand, revolutie, brand en doden! Angst is onmisbaar voor de existentie van een overheid. De bevolking had geen angst meer. Daar kwam dus na de politie als te klein angstinstrument de "koude Oorlog". Schadelijke auto’s, schadelijk roken, eten, drinken. Angst voor de gezondheid. De ene na de andere vrijheidsbeperkende maatregel dient zich aan. Met als resultaat steeds meer controle op de burger. Nu de Islam. Het nieuwe gevaar. Inderdaad, bevolkingsgroepen worden tegen elkaar opgehitst. De lachende 3e is denkbaar een overheid die meent de ’totale controle’ te kunnen vervolmaken. Einde aan het individu. En waarschijnlijk vindt men een ‘beperkt’ oorlogje ook nog wel kunnen om bovenstaand doel te bereiken.

  ‘Verdeel en Heers’.
  Veel goede artikelen over gelieerde onderwerpen in recente historie zijn denk ik te vinden op de Site van DaanSpeak.
  http://www.daanspeak.com/Ca

 3. Zoals ik al schreef het recht om niet beledigd te worden kan niet bestaan in een pluriforme vrije samenleving.

  Gelukkig voor Bot en andere lafbekken leven we hier niet in een vrije samenleving.

  Eigenlijk zou ik graag dit laffe land met zijn voor het merendeel laffe bewoners achter me laten. Als mensen hun vrijheden niet durven verdedigen zijn ze die ook niet waard.

  Ieder land krijgt uiteindelijk de regeerders waar het om vraagt. En dit land schreeuwt om een dictator!

  "Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary
  safety deserve neither liberty nor safety."

  Benjamin Franklin

 4. Laat ik nou altijd gelezen en gehoord hebben, dat Mohammed feitelijk een buitengewoon wreedaardig persoon was, die vreedzame mensen martelde ("that Mohammed was in fact a terrorist, criminal and murderer whose entire life was based on victimizing innocents and indulging in mindless violence, carnage and massacre.").

  http://www.flex.com/~jai/sa

  Bovendien heb ik gelezen, dat de Koran nooit door Allah geschreven kan zijn, omdat er bijvoorbeeld allerlei rare tegenstrijdigheden in staan.

  http://www.flex.com/~jai/sa

  Of moet ik geloven, dat Christenen en Joden per se pervers zijn ?

  http://www.skepticsannotate

  En dat alle ongelovigen zullen branden in de hel van Allah de Barmhartige ?

  http://www.skepticsannotate

  Moet ik dan volgens Bot c.s. net als vele andere slachtoffers van het mohammedanisme ook met geweld tot het islamitisch geloof gebracht worden ?

  Laat Bot het verachtelijke voorbeeld maar geven, laat hij in Saudi Arabie blijven.

 5. [2]
  Precies Bertus,
  Hun mantra luidt:
  "Door angst (=terreur) zult gij regeren en door angst (=terreur) zult gij geregeerd worden." waaruit je zou mogen concluderen, dat we geregeerd worden door een bende terroristen.

 6. Bot is een arm mens. De echt belangrijke zaken heeft hij nooit geleerd. Zo weet hij bijvoorbeeld niet hoe je een lijn trekt.

 7. [4]
  harry,

  Let op je taal gebruik!!!!!!
  Bovendien heb ik gelezen, dat de Koran nooit door Allah geschreven kan zijn, omdat er bijvoorbeeld allerlei rare tegenstrijdigheden in staan.

  Hou toch is op joh, met je waanzin. en ja miljarden moslims weten dat heel toevallig niet.Dat de koran niet door allah is geschreven.Raar raar.

  En dat alle ongelovigen zullen branden in de hel van Allah de Barmhartige ?

  klopt!!!!!

  Moet ik dan volgens Bot c.s. net als vele andere slachtoffers van het mohammedanisme ook met geweld tot het islamitisch geloof gebracht worden ?

  Ik ben een mohamedaan klopt, maar geen sllachtoffer. Meneer niemand probeert u te overtuigen dat u moet bekren tot de islam.
  Jullie hebben ook echt niks beters te doen, dan alleen maar over islam te praten. echt zielig vind ik dat. het enige wat jullie doen is commentaar, goddienst belachelijk maken en ga zo maar door….Begrijpt u nou niet dat er zo meer extremisten bij komen, door domme mensen als jullieee

  Zoek is leven of zoo, ga iets nuttugs doenm ga werkenm ga schoonmaken thuis weet ik wat verzin wat kijk tv

  maar hou op over islam
  ik moet bot zijn want ik bne het helemaal zatttttttttttttttt

  Hou je tering bek is nou dichtttttt

  Fuck jouuuuuuen and the rest

 8. Dezelfde lieden die zo beledigd zijn, o.a. blijkbaar door de domme mensen, waarderen de volgende woorden van een moslim-zelfmoord-moordenaar:
  ‘Wij zijn een volk dat bloed drinkt en wij weten dat er niets beters is dan joods bloed.
  We zullen de dorst van onze kinderen met jullie bloed lessen.’
  Klinkt vreedzaam, niet?
  (met dank aan Leon de Winter)

 9. [7] Jammer Galip dat je boos bent.
  Want door schelden kun je nooit iemand overtuigen.
  Kun je niet met feiten komen die aantonen dat de vorige schrijver een fout maakt?
  Overigens heb ik geleerd dat als iemand boos wordt, dat er dan wel iets van waarheid zit in de woorden van de ander. Zou dat kunnen?

 10. Wanneer sluit de inschrijving van verboden-te-beledigende profeten? Ik wil n.l. Lou de Palingboer ook nog nomineren!

 11. Als je zo eens aan het googelen slaat dan valt op dat behoudens expliciet ‘religieuze’ stromingen elke autochtochtone Nederlander de Vrijheid van Meningsuiting schijnbaar tot in de diepste essentie wil verdedigen. Van ultra rechts tot aan de commies toe. (Uiteraard niet de fatsoenlijke politieke partijen die wat ‘genuanceerder’ moeten zijn. Maar ja, zij vertegenwoordigen inmiddels dan ook niemand meer.)

  Maar ik vind het wel opmerkelijk.

 12. [7] Galip,

  Overtuigen begint met zelf het goed voorbeeld te geven. Dus als een ander onbehoorlijk taalgebruik verwijt, bedenk dan dat woorden als "teringbek" en "fuck jou" geen Algemeen Beschaafd Nederlands zijn, "fuck" is zelfs niet eens onbeschaafd Nederlands

 13. [7] Galip,

  Ik moet mijn commentaar in stukjes geven, want de server pakt het niet als geheel.

  Vervolgens is het voor de overtuigingskracht van je bijdrage altijd raadzaam om de argumenten van je tegenstander één voor één op te sommen en vervolgens beargumenteerd te weerleggen.

  Bedenk daarbij dat het argument dat "miljarden moslims" toch niet allemaal misleid kunnen zijn en het dus bij het rechte eind hebben een ‘argumentum ad populam’ is. Het is even overuigend als de reclamekreet: "Koopt allen Ariël, want 1,5 miljard huisvrouwen kunnen zich toch niet vergissen." Voor een verdere toelcihting: zie

  http://nl.wikipedia.org/wik

  Een paar miljard mensen kunnen zich wel degelijk vergissen, denk maar aan het feit dat tot een paar eeuwen geleden iedereen er heilig van overtuigd was, dat de aarde plat was en dat wie dat waagde te betwijfelen een schandelijke ketter was die de brandstapel meer dan verdiende.

 14. [7] Galip,

  Hier dan deel 3:

  Bedenk voorts dan zinsneden als "Begrijpt u nou niet dat er zo meer extremisten bij komen, door domme mensen als jullieee" akelig dicht in de buurt komen van de drogreden ‘argumentum in terrorem’ (voor nadere uitleg: zie de link hierboven) en die drogreden werkt vaak averechts: kijk maar wat er gebeurde toen de radicale islamisten probeerden om de gewraakte spotprenten met gebruik van geweld de kop in probeerden te drukken. Ik heb nog nooit zoveel kwetsend bedoelde spotprenten over Mohammed bij elkaar gezien en het feit dat die Deense sukkels er zelf nog drie bij verzonnen, maaktte het alleen maar erger. Bedenk de zegswijze: "Wie geschoren wordt, kan beter stil blijven zitten". Het enige dat de islamisten bereikt hebben, is dat een groot deel van de wereld bevestigd is in zijn vooroordeel over de radicale islam en dat vervolgens heeft omgezet in een vooroordeel over de HELE islam (net als de spotprenten ook aan het HELE Deense volk werden toegedicht). Tel uit je winst!

  Als je mij en de meeste anderen op deze website wil overtuigen – en we zijn zonder meer bereid om afwijkende, ja zelfs ‘ketterse’ standpunten serieus in overweging te nemen – dan moet je wel de elementaire argumentatie- en fatsoensregels in acht nemen.

  Tot slot: Iedereen heeft het recht de levensovertuiging van een ander aan de kaak te stellen, door overdrijving, sarcasme en andere rotopmerkingen. In de islamitische wereld is dat ten aanzien van de andere geloven al net zo gebruikelijk als hier.Ook Mohammed deed daar vrolijk aan mee en daar is allemaal niets mis mee, zolang het maar bij woorden blijft en men geweld of het dreigen daarmee maar achterwege. Een vrije wereld is niet voor kruidjes-roer-me-niet die bij elke scherp geformuleerde kritiek op hun overtuigingen moord en brand schreeuwen. Je kunt zo’n krant gewoon weggooien en je voornemen er nooit weer een te kopen, de tv uitzetten of weglopen uit de veragdering enz. enz.

  Iedereen is vrij om te zeggen wat hij wil, zolang hij niet tot geweld oproept, maar niemand is gedwongen om naar dingen te luisteren die hem kwetsen. Bovendien is er nog het Arabische spreekwoord: "Wie tegen de wind inspuugt, spuugt zichzelf in het gezicht", ofwel: ongepaste kritiek zegt meer over degene die de belediging uit dan over degene die op wie de belediging gericht is.

Comments are closed.