We vroegen een drietal Belgen waarom zij nu nog de EU-Grondwet geaccepteerd hebben. Geen van drieën wist iets van die goedkeuring af.
En toch hebben Belgische politici gisteren er voor gezorgd dat “Belgen” nu gebonden zijn aan een 460 pagina’s document dat ze geen van allen gelezen hebben en waarvan het gros het bestaan niet eens weet.

Het betreffende NOS bericht:
———————————————
België keurt Europese grondwet goed
BRUSSEL – België heeft definitief voor de Europese grondwet gestemd. Het Vlaamse regionale parlement stemde in met de constitutie. De Waalse volksvertegenwoordigers hadden dat eerder al gedaan. Nederland en Frankrijk wezen de Europese Grondwet eerder in een referendum af.
Van de Vlaamse afgevaardigden stemde alleen de fractie Vlaams Belang tegen. Eén parlementariër onthield zich van stemming.
———————————————-
Hoe bestaat het toch dat een heel volk zich zo gedwee en slaafs bij dergelijke manipulaties neerlegt?
Misschien zijn er onder onze Belgische lezers personen die daar iets over kunnen zeggen?

8 REACTIES

 1. Divide et Impera.
  Panem et Circenses.
  Particratie.
  Kakocratie(regering door de slechtsten)
  regimegezinde media. Staatstelevisie.
  En zoals de van nu en straksers al schreven in boeken als het gezin van Paemel, de Vlaming zwijgt en werkt nog harder.

 2. de vlaamse leeuw brult niet meer; misschienhebben ze fluor door het leidingwater gedaan.Daar wordt je onderworpen en mak van. Misschien is dit een moment om een lans te breken voor een systeem dat werkt via omgekeerde osmose en alles uit het leidingwater haalt wat er niet in hoort. Anne

 3. We moeten niet vergeten dat België door een stel landverraders wordt bestuurd, om te beginnen met die vreselijke Guy Verhofstadt. Jullie weten wel die collectivistische wolf in liberale schaapskleren. Daarbij hebben we nog de Belgische Seys-Inquart, Louis Michel tezamen met de corrupte kliek die het Belgische parlement nu aanvoeren.

 4. De vraag is of de Nederlandse politiek in staat is en bereid zijn rug recht te houden.

  Als we de toetredeing van twee tot op het bod corrupte lidstaten bekijken dan voorspeld dit niet veel goeds.

  De EU heeft alleen toekomst als een effieciente samenwerking van onafhankelijke staten. De huidige concept grond wet is een eerste stap op weg naar een gemeenschappelijk Europa, en dat is niet wat de Europeanen willen

  Samenwerkende staten van Europa hebben veel meer te bieden dan een Europese staat.

 5. Ik zag een paar dagen geleden op de BBC een programma over de EU als een hedendaagse reconstructie van het oude Romeinse Rijk, waarbij de makers vol bewondering keken naar de oude keizers. Met name het voormalige Oost Romeinse Rijk boeide hen en was een argument voor toetreding van Turkije (Istanboel, voorheen Constantinopel was voor hen het bewijs dat oost en west zo harmonieus samen passen). Ik vind de huidige EU vooral vergelijkbaar met de nadagen van dat Romeinse Rijk….

 6. [5] Inderdaad Maverick, deze propagandabuis voor het collectivisme zag de Romeinse keizers als het grote voorbeeld voor de EU. Bovendien was het ook het Oost-Romeinse rijk dat door de Ottomaanse moslims werd vernietigd, een deja vu misschien?

  [4] Precies, dit zijn de nadagen van het West-Romeinse rijk, klaar om te worden overgenomen door de barbaren.

 7. [5]Ik ben het met Gibbon eens dat het
  leiderschap van het Byzantijnse rijk een beerput was van intriges, dubbelhartigheid, middelmatigheid en caesarenwaan.Zoiets als de EU-leiding tegenwoordig.
  Wel opmerken dat tot de 11de eeuw het huidige Turkije niet "Turks" was daar de Turkste volkeren pas in de 11de eeuw uit de steppen van Centraal-Azië klein-Azië kwamen binnengestormd, om 400 jaar
  het byzantijnse rijk de doodsteek te geven.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 8. Niet mee eens toen wij in de donkere middeleeuwen verkeerde was het beter toeven in het oost romijnse rijk. Ook wij hebben daar veel aan te danken.

  Wij dienen onze voorwaarden te stellen Democratie vrijheid en gerechtigheid. Alle lande die behoorden tot het oost en west romijnse rijk zijn welkom in een veel staten EU inclusief de landen rond de middelandese zee

Comments are closed.