Dank van alle Nederlandse hobbykippen aan al die politici die het gepresteerd hebben om ons te laten vaccineren tegen de vogelgriep.
Wij waarderen deze enorme prestatie! Nederlandse politici hebben vier en twintig landen (ja, 24 landen) kunnen ompraten om Nederlandse mensen, die kippen houden voor hun eigen en ons (kippen) plezier, hun en onze wens om te vaccineren, te mogen uitvoeren.

Mensen (politici?) uit Finland en Portugal, en uit Duitsland en Griekenland en nog 20 andere landen, geven ons de vergunning om onze kippen in te enten. Wij buigen het hoofd in nedergheid en dankbaarheid!

Logisch dat ook, met ons, Cees Veerman (CDA), Minister LNV, erg trots is op zijn gouden medaille voor het bereiken van dit succes.

Een spetje op dit succes is nog dat wij, kippen, dan wel IN Nederland geslacht moeten worden en dat we niet meer levend even over de grens mogen gaan scharrelen.

7 REACTIES

 1. Wat dacht je, Hub? Nederland en Frankrijk mogen de vogels inenten. De twee landen waarin de bevolking tegen de overheid heeft gezegd dat de grondwet er niet komt. Wat dacht je? Een kwestie van een wit voetje halen door de EU?
  Veerman die weet wat voor een problemen er komen als er weer geruimd moet worden bij al die gewone mensen die een paar hobbydieren hebben? Ik bedoel: het is 2006 en niet de tijd van voor Fortuyn.

  Het is weer eens een kwestie van puur eigen belang.

 2. Het is inderdaad enorm groothartig van de Grote Wijzen uit het almachtige Brussel dat we dit zomaar mogen doen…
  Het wachten is nu op strenge controlemaatregelen (als destijds het checken van lunchpakketjes van burgers op plakjes kaas. Straks waarschijnlijk op eiersalade) als het virus echt om zich heen grijpt. Gelukkig is daar een heel cordon aan ambtenaren die ons naar hun beste kunnen zullen beschermen (ahum).

 3. Over europese bureaucratie gesproken, ik zag laatst in een programma van de bbc door Britse conservativeling Boris Johnson over het oude Rome dat daar in de hoogtijdagen niet meer dan 200 ambtenaren werkzaam waren voor 50 miljoen inwoners van het rijk en dat er nu in de e.u. meerdere tienduizenden ambtenaren werkzaam zijn voor maar een paar honderd miljoen inwoners.
  Het kan dus ook anders.

 4. [3] In de hoogtijdagen van Rome was er geen politie (men ging met bodyguard op pad) en er was bijvoorbeeld geen officiële brandweer:

  "Crassus, made fortunes in the firefighting ‘business’. Crassus had his own team of slaves that worked as firefighters. He and the slaves would go to the burning house, and as it burned, Crassus would attempt to buy it. As the building burned more and more, Crassus would offer less and less money. As soon as the owner relented to sell to Crassus, the slaves would put out the fire."

  Dit systeem werd uiteindelijk toch vervangen door Augustus meen ik, naar tevredenheid van de meeste Romeinen.

  bron: http://www.dl.ket.org/latin

 5. Met een paar honderd miljoen doelde ik op de EU. Rome (het Romeinse rijk) had circa 52 miljoen inwoners in haar hoogtijdagen.
  Bovendien in reactie op de heer T. Burger: als mijn geheugen mij goed dient, was onder Augustus het ambtenarenapparaat nog steeds miniem en zijn er uiteindelijk doordat men een gat in de markt zag wel particuliere brandweerdiensten tot stand gekomen. En wat veiligheid betreft zijn wij waarschijnlijk nu meer kwijt aan politie dan een Romein in de oudheid aan zijn bodyguards kwijt was (en dan heb ik het niet over slaven 😉 ).

 6. [6] In een vrije wereld is het onvermijdelijk dat hebbers zelf betalen voor hun veiligheid. Zuid-Afrika en Brazilië geven daarvoor goede aanwijzingen. Deze landen stevenen af op een systeem dat lijkt op het Romeinse. Men begint te beseffen dat socialisme geen oplossing biedt en dat er vanzelf een werkbaar alternatief ontstaa. Wat ook in Rome lang zo bestond. De keizer was in feite een soort Harry Mens die het keizerschap had gekocht.

Comments are closed.