De zaak rond de 12 cartoons met afbeeldingen ( Klik “lees verder” om ze te zien) van Mohammed die de Deense krant ‘Jyllands Posten’ enkele weken geleden postte, heeft tot nog toe twee hoopgevende resultaten afgeworpen.
Ten eerste mogen we voor één keer lof zwaaien naar een politicus, De Deense eerste minister Anders Fogh Rasmussen, die blijft standhouden dat de Deense wet haar burgers niet het zwijgen zal opleggen omdat de vrije meningsuiting belangrijker is dan een vermeend recht om niet beledigd te worden.

Ten tweede heeft deze zaak tot gevolg gehad dat in het Britse parlement een muilkorfwet van Labour, de Racial and Religious Hatred Bill, met een verschil van één stem (283 tegen 282) is afgevoerd! Dit is een belangrijke overwinning en een mogelijk scharnierpunt in de Europese geschiedenis!
Gisteren werd de hoofdredacteur van de Franse Krant France Soir ontslagen omdat hij de cartoons had gepubliceerd en erbij verklaarde dat ‘we het recht hebben met God te spotten’.
Ook een hoofdredacteur van een Jordaanse krant werd ontslagen omdat hij het gewaagd had de cartoons te publiceren. Twee Vlaamse kranten, Het Laatste Nieuws en De Standaard, zullen daarom vandaag, uit solidariteit, enkele van de cartoons publiceren.
De moslimwereld is ondertussen een boycot met impact begonnen tegen Deense producten.
Daarom roepen wij op tot het kopen van Deense producten: eet morgen eens een lekkere Deense Blauwe kaas of drink een heerlijke Carlsberg!
www.brusselsjournal.com roept alle blogs en nieuwssites op om alle twaalf de deense cartoons van mohammed te publiceren, dus niet met een link maar echt met een publicatie, en daar gaan wij graag op in.
Geert Wilders had ze al en wij nu dus ook, na een link eerder deze week. Klik maar snel op ‘lees verder’, en geniet morgen van je Deense kaas met een frisse Carlsberg!

Mohammed Drawings

19 REACTIES

 1. Toen de Turken bij Wenen werden verslagen, ging men croissantjes (halvemaantjes) bakken om dit te vieren, naar de Islamitische halve maan in de Osmaanse vlag. Nu moeten we dus Akvavit en Carlsberg slurpen en Deense Feta eten. En als Wilders straks wint, eten we Mozart-kugeln en spruitjes?

 2. Kan iemand dit artikel even goed formateren? Het ziet er niet uit op dit moment.

  Prima artikel en goed initiatief.
  Ieder blog zou deze prenten moeten publiceren uit protest tegen de intolerante houding van Mo’s aanhangers

 3. om het nog makkelijker te maken is gisteren een heuse "Resist the barbarians ! Just do some Democracy Shopping for Denmark !" gelanceerd. Zie http://mega.egotripper.nl/i… (even iets naar beneden scrollen)

 4. De linkse en rechtse eenheidskerk citeert graag deze woorden:

  "Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen…
  Dan dooft het licht."

  Het staat ergens in Amsterdam bij een brug (weet niet meer precies waar). Wat zouden deze woorden tich betekenen? Of wordt men liever niet meer herinnerd hieraan…

 5. Gek! vroeger hoorde je praktisch nooit wat van Denemarken in het nieuws !
  Maar het geeft wel aan dat we ons niet hoefen te vervelen in de struggle naar vrijheid
  Heerlijk toch zo een multiclitorale samenleving waarvan alles gebeurt en waar je lekker op kan kankeren ,misschien beter dan zo een gezapige blanke samenleving waar alles koek en ei is
  Maar verklap je nu al dat de Danish Bleu bij de Lidl het goedkoopst is (twee soorten) en ik had ze nog niet geprobeert ,Ik hoop dat ze smaakt bij een glas zuidafrikaanse wijn !

 6. [6] Denemarken was vaak in het nieuws als ‘fout’ EU land. Ze gingen niet zo maar slaafs akkoord met elke nieuwe EU wet, zoals als landen als Nederland dat wel doen.

  De les wordt weer eens geleerd: vrijheid is een goed waarvoor gevochten moet worden, keer op keer, Want steeds opnieuw komen er corrupte zakkenvullers en Hitlertjes die vrijheid zo snel mogelijk willen afschaffen. Voor zo ver wij al vrijheid hebben.

  Het echte kwaad zit hem momenteel in de serviele houding van de collectivisten die collaboreren met de reli-fascisten, en de oorlog hebben verklaard aan iedereen die zijn eigen lijf en goed wil verdedigen. En eigenlijk willen zij gewoon de baas zijn zonder rekening te hoeven houden met een ander. Er zitten niet voor niets zo veel autisten in 2e kamer en gemeenteraden.

 7. [7] "The tree of freedom needs to be watered by the blood of tyrants and patriots", Thomas Jefferson. Ik vecht ook voor de vrijheid en niet voor de vrede. Klassiek-liberalen zijn géén pacifisten.

 8. [9] Anarcho-kapitalisten ook niet 🙂

  Na een lezing in de Ford Forum Haal in Boston werd Ayn Rand eens gevraagd wanneer gewapend verzet tegen de dwangstaat gerechtvaardigd zou zijn.

  Haar antwoord: Wanneer de vrijheid van meningsuiting wordt verboden.

 9. [10] Wijze woorden van Ayn Rand. En erg actueel in het collectivistische Europa anno 2006.

  Overigens gaat zo’n Tuborg biertje er ook wel in… skÃ¥l

 10. De Sprookjes van Hans Christian Andersen maar weer eens aan de kinderen gaan voorlezen! Terwijl op de achtergrond zachtjes ‘Wonderful. wonderful Copenhagen’ wordt gezongen. 🙂

 11. [14] Terwijl we allemaal zingen: Wonderful, wonderful Copenhagen.

 12. [10] Hurrah!
  En wat doet EU-ropa nu? EEn richtlijn voor de media instellen om uitingen die wellicht beledigend kunnen zijn voor deze of gene religie te verbieden. Welke religie? Niet het Christendom, ook niet het Buddhisme, Joden doen niet aan Fatwah’s, zou dit Moslim paaiend gedrag zijn?
  De vrijheid van meningsuiting wordt op dit moment afgeschaft.

 13. [5] Dat is op de Weteringschans, waar 12 onschuldigen werden gefusilleerd door de nazi’s.

Comments are closed.