En zonder moslims, en zonder religie, geen islam, geen katholiek, geen protestant, geen monnikspijen, geen nonnenkappen, geen racisme.
Geen beledigingen, niet met iemand spotten.

Carnaval 2006!

Praktisch alle carnavalsverenigingen en gemeentes hebben nieuwe en strengere voorschriften over wat wel of niet getolereerd wordt.

Wie als Arabier verkleed wil meedoen, kan er op rekenen dat hij verwijderd wordt. Spotten met moslims wordt niet getolereerd. Alle wagenbouwers hebben waarschuwingen gekregen dat ze met deze reglementen rekening moeten houden.

Het meest verschrikkelijke en het meest triest van het bovenstaande is dat het geen grap is. Het is echt waar. Het een eerste overwinning in de Cartoon-Oorlog van de onderdrukkers van de vrijheid op de slappelingen en toegevers.

2006: begin van het einde van het carnaval en daarmee verliest de vrijheid zijn eerste veldslag.
Kan ze de oorlog nog winnen?

43 REACTIES

 1. `opzettelijke belediging van allochtonen, moslims, en homo’s is verboden; opzettelijke belediging van christenen, hetero’s en blanken is toegestaan.’

  Bart Croughs’s artikel over vrijheid van meningsuiting.

 2. En volgend jaar verbieden we carnaval,sinterklaas,varkesvlees,alcohol,kerstmis

 3. Fukkov is niet goed op de hoogte en heeft homo’s in het verkeerde rijtje gezet, terwijl hij in dat eerste rijtje "joden" op de eerste plaats had moeten zetten.
  Als homo word ik aan de lopende band beledigd. Niet alleen door moslims en hun heilige boek, maar ook door christenen en hun ‘heilige’boek. In de nieuwste bijbelvertaling staat ondubbelzinnig:
  "Wie met een man het bed deelt als met een vrouw, begaat een gruweldaad. Beiden moeten ter dood gebracht worden en hebben hun dood aan zichzelf te wijten."
  Een paar dagen geleden stond het volgende berichtje in de plaatselijke krant:
  "Een 38-jarige man uit Groningen werd door de politierechter veroordeeld tot een boete van 220 euro. Hij had agenten beledigd door hen toe te roepen: ‘fucking homo’s’. Zijn verweer was dat hij erg dronken was en dat hij zijn vrienden altijd met die kreet begroette. Zijn vrienden groeten hem ook altijd met diezelfde kreet terug als ze dronken waren. De politierechte legde hem toch de boete op omdat niet alleen de agenten zeer beledigd waren maar ook het gezag was ernstig aangetast.

 4. hehehe wat een racistische uitspraak van die rechter 🙂 Als je politieagenten voor homo’s uitscheldt tast je hun gezag dus aan…

 5. Die vrijheid van meningsuiting is een farce in de westerse wereld. Als er al censuur wordt opgelegd door de autoriteiten dan is dit het wel, walgelijk!!!

 6. [6] Maar als je nu een ‘homo’-agent bent, is dan automatisch ‘hetero’ een scheldwoord?

 7. [8] [9]
  Sander, Wim
  Ik weet het niet, maar je hebt ook mensen, die beledigd zijn, als je het beestje bij de naam noemt. 🙂

 8. Ah! En als je nu een niet-moslim agent bent en ze roepen ‘moslim’ naar je? Dan is het dus geen schelden? Pas als je zegt ‘fucking moslim’! Ja, ja… Maar indien je als agent dan toevallig moslim bent dan weer niet. Dan klinkt dat natuurlijk weer lekker ‘macho’, onder de cop’s. Zo iets onder de collega’s van "he, ik ben dan wel een moslim, maar ik fuck ook nog hoor, vergis je niet!"

  Al met al wordt het wel complex hoor die "Vrijheid van Meningsuiting"! Misschien een extra studiejaar in het voortgezet onderwijs waard?

 9. [11] [12]
  Nou en of, minstens 12. Daar gaat toch juist de hele cartoonrel om ? Of vergis ik me nu ALWEER ?

 10. [13] Nee, je hebt gelijk Harry, daar ging die cartoon oorlog om… tenminste..

  Nu ik er wat dieper over nadenk. Zou de reden natuurlijk ook een heel andere kunnen zijn. Een wereldcomplot tussen fanatieke moslims en de DRUKINKTFABRIKANTEN aan de andere kant! Denk eens aan al die extra drukinkt die er wereldwijd is gespendeerd aan al de cartoonafdrukken in de kranten! Zou de drukinktprijs omhoog moeten? Nieuwe inkomstenbron nu de olie opdroogt?

  Volgens mij zal die inkt dan ook wel uit het midden oosten komen!!!!

  PS: Praat wel lekker zo Harry. Op ‘regeringsniveau’ bedoel ik dan!

  😀

 11. [14]
  Ik denk, dat het verder gaat. Ik wil me natuurlijk niet vergissen, maar de vraag is: "Wie profiteren hier het meest van ?"
  Kies maar uit: politici, veiligheidsmaniakken, contraterroristen, praatjesmakers (journalisten), wapenhandelaren, houthandelaren, begrafenisondernemers, imams, zielkundigen en andere zieleherders. 🙂
  En ik vergeet nog een heel belangrijke: het militair-industrieel complex.
  Groet, Harry

 12. [15] Zeg Harry, kan je niet ergens een complottheorie vinden van de vlaggenindustrie t.o.v de cartoon ‘oorlog’??? 😛 😛

 13. [2]
  Dat heeft hij goed gezien.
  De knieval voor de uiterst reactionaire islam door links blijft merkwaardig. Temeer omdat links de reactionaire christenen altijd zeer graag heeft beledigd.

  Zou het vertonen van veel Deense vlaggen op een praalwagen ook een belediging zijn?

 14. [17]
  Mike, goeie vraag natuurlijk. Maar wees eens EERLIJK tegen O’Harry: Ben JIJ niet "toevallig" geheim agent ?

 15. Dit is trouwens niet voor het eerst, na 9/11 was er ook al een Osama-verkleedverbod.

 16. [19] Kan ik helaas niet zeggen. Ik heb deze week namelijk al 2 memorysticks en een laptop verloren en dat m’n baas Piet Hein niet zo leuk…:P

 17. [21] Niet zo leuk? Hoe kan dat nou? Die Piet Hein wil toch graag dat er een einde komt aan elke privacy?

 18. Volgens mij weet geen 1 autochtone Nederlander het verschil tussen vrijheid en provocatie. Wat wel een feit is, degene die graag de Islam respectloos behandeld provoceert. En provocaties heeft helemaal NIETS te maken met vrijheid. Niet-moslims mogen niets zeggen of tekenen over Joden holocaust , Nederlandse landkaart met een Duitse tank die heel Nederland plat walst, Europese vlag met een vette hakenkruis in het midden, en wat nog meer, christelijke kruis met Hitler erop enzo. Maar niet-moslims mogen alles doen wat zij willen en als je beledigd voelt of lastig gevallen wordt mag je geen klachten indienen en/of protesteren. Dat gebeurd nu in Europa. Vrijheid tot de maximum, provocaties verboden! En de cartoon shit is provocaties waar vrijheid misbruikt wordt. Dit is een feit!!!

 19. [23]Van mij mag dat allemaal best, hoor. Niet dat je er m’n beste vriend mee wordt, maar da’s wat anders.

 20. [21]
  Hmm, slordig hoor. Begrijp ik, dat je d’r OOK al uitgelazerd bent, Mike ? Dat lijkt me eerlijk gezegd helemaal niets om te lachen. Eerder een treurige zaak zo te horen.
  Dat worden nachtjes in een kartonnen doos onder de bruggen, vrees ik, Mike. Heb je nog wel het polisnummer van je beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor geheimagenten / contraterroristen ? Of stond dat ook op je laptopje ? 🙁
  Groet, Harry

 21. [23]
  Misschien kun je jouw kritiek beter richten op die lieden die, in naam van jouw godsdienst, weerloze burgers overal zomaar opblazen of de keel doorsnijden of onthoofden. En die steeds oproepen tot jodenhaat.
  DAT zijn de echte respectlozen, niet een paar plaatjes die dit aan de kaak stellen.

 22. [23] Soner Gülal, je zegt een hele hoop ware dingen.
  –"verschil vrijheid en provocatie" noem je.
  Ja, allerlei mensen gebruiken het woord "vrijheid" op allerlei (en de meest idiote) manieren.
  Lees in de WOORDENLIJST wat wij onder vrijheid verstaan. Namelijk ALLEEN dat wat te maken heeft met de verhouding van mensen onderling. En daarin mag niemand geweld intitieren.
  Maar iedereen mag wel ZEGGEN wat hij wil.
  Dit is een fundamenteel mensenrecht.
  Als je dat begrijpt, zul je ook de hele rest begrijpen.
  Denk daar eens over.
  Bekijk de "Philosophy of Freedom" die je op de voorpagina van de Vrijspreker kunt aanklikken.
  Dan zal duidelijk zijn dat provocatie niet in strijd is met vrijheid.
  Als je de Philosophy of Freedom bekeken hebt en als er dan nog vragen zijn, wil ik graag proberen die te beantwoorden.

 23. [23]
  Soner Gülal,
  Ik hoorde vandaag toevallig een zeer gerespecteerde moslim voor de radio, die zich helemaal niet beledigd voelde door de cartoons. Maar zich wel alleszins geneerde voor het tuig, dat kennelijk ophitst of de boel kort en klein slaat.
  En wie zich in dit land beledigd voelt kan nog altijd naar de rechter. Helemaal geen reden dus om zo verongelijkt te doen, Soner Gülal.
  Vraagje. Enig idee, hoe lang dat geweld doorgaat, Soner ?
  Groet, Harry

 24. Excuses, maar ik kon een kwartiertje lang geen berichten posten… Lijkt opgelost.

Comments are closed.