Oproep; aan alle Arabische vrienden en arabisten.
Graag willen wij als tegengas en om Mohammed een kans te geven, hier op de Vrijspreker enkele Arabische cartoons plaatsen en omdat ik het Arabisch nog niet zo goed machtig ben ( ik sta met 12 miljoen autochtonen op de wachtlijst om binnenkort mijn verplichte inburgeringcursus te moeten ondergaan), doe ik hier alvast deze oproep.

Wij zijn op zoek naar cartoons uit Syrische, Egyptische etc. kranten waaruit de verdraagzaamheid tov de Joodse staat, het begrip tov de holocaust en de vrijheid van (het christelijke) geloof blijkt. Het tegendeel mag ook, want dat zijn natuurlijk ook goedbedoelde spotprenten.
We doen die oproep tevens om te laten zien dat wij juist op Vrijspreker, iedereen een kans willen geven om voor zijn mening uit te komen.
Tegelijk met het plaatsen van de Arabische spotprenten, zullen we de adressen van de ambassades in Den Haag en Brussel erbij geven, (in het bijzonder de Syrische, zodat iedereen daar meer informatie kan opvragen), alsmede waar de desbetreffende vlaggen van die landen besteld kunnen worden.

50 REACTIES

 1. ok cartoons zijn een mond vol. what about een deportatieplan voor 1 miljoen marokkanen? zie onderstaande tekst in een luchtig en rijk jasje.

  titel:
  1 Miljoen Marokkaanse miljonairs

  Offeraar Dewanand
  Offercode wfor1189
  Offerdatum 6 februari 2006

  Kritisch Podium Dewanand
  http://www.dewanand.nl

 2. [27] bedoel je soms die ¤ miljarden gegeven door het westen en die door de Autoriteit in Gaza zijn zoekgemaakt?

 3. Ik kan nu wel zoveel lopen vertellen hier maar ik denk niet dat dat iets zal uitmaken. Natuurlijk zal ik vanuit mijn standpunt en daarmee bedoel ik vanuit eigen cultuur en geloof spreken. Natuurlijk zullen de meeste het niet eens zijn met mij.

  “Beledigingen zijn van alle tijden en het hoort niet. Maar wat de één als belediging ervaart, hoeft door de ander niet per se als belediging te zijn bedoeld”. Dat kan best zo zijn,maar als je van te voren al kan bedenken dat wat jij zegt kan leiden tot een belediging zou je wel moeten oppassen bij het spreken.

  “Wat bedoel je, als moslim, eigenlijk met respect?”. Met respect bedoel ik gewoon respect voor elkaar. Of een moslim dat nou zegt tegen een ander of andersom maakt helemaal niet uit. We zijn allemaal mensen en moeten elkaar respecteren.

  ”Maar de moslimwereld is niet aan kritiek gewend. De reactie is gruwelijk en maakt allerlei moordlustige reacties van die wereld los.” Ja, dat klopt dat zou ik als moslim ook niet gedaan hebben, maar mensen proberen het duidelijk te maken dat wat er gedaan wordt niet gedaan mag worden. Ik zelf vind het ook geen gezicht om al die gruwelijke beelden op tv te zien. Een van beide kanten moet er toch mee kappen. Kon ik er zelf maar een eind aan brengen. Ik vind wel dat hier een eind aan moet komen. Nog even en de derde wereld oorlog staat voor de deur.

  ”Nee, daarom is het nodig om nu voor je natuurlijke vrijheden op te komen, voordat het te laat is. En daar horen dus ook spotprenten over religies bij” En wat als dit kan leiden tot een gigantisch probleem in de wereld? Gaan mensen dan toch door met zulke acties?

  “Wij willen geen moslims doden omdat ze in het Midden-Oosten geen democratie kennen. Dat je dat niet ziet, geeft al voor een belangrijk deel aan dat sommige culturen inderdaad niet bij elkaar kunnen komen. Integratie is dus vaak onmogelijk en multikul is dus flauwekul…” O nee? Integratie is altijd mogelijk… Het is alleen erg moeilijk. Ik zelf ben geïntegreerd.. Multiculturele samenleving daar zitten we midden in! Ik kan het me niet voorstellen dat een Nederlander zoiets kan zeggen. Loop jij nooit in grote steden als A’dam, R’dam of Den Haag?
  Natuurlijk zijn en cultuur verschillen.. Dat zou best een probleem kunnen zijn, maar dat betekent niet dat we elkaar als vijand moeten behandelen. Ook de moslims niet! Niemand niet, we komen en gaan. De wereld zal voor niemand blijven…

  ”Het is goed dat er nu ook meer spot wordt bedreven van alle kanten. Ik juich dat ook toe. Dat is ook het belangrijkste dat er alle vormen van vrije meningsuiting kan blijven bestaan.” Nog zo een… Juich jij maar verder.. Misschien dat alles zo wel wordt opgelost..

  Nogmaals alles wat gaande is daar moet een eind aan komen! Zo komen we nergens. Een oplossing? Heb geen flauw idee.. Maar weet een ding wel zeker. Die ene oplossing is erg moeilijk met al deze “zogenaamde“ ruim denkende mensen uit het westen… Mijn opvattingen zijn toch niets waard…

 4. [36] Beste Nil, "Mijn opvattingen zijn toch niets waard…" Ik heb jou uiteenzetting aandachtig doorgelezen, dus zijn ze wel degelijk wat waard en doe je jezelf in deze tekort. Ik denk (maar ik kan me vergissen) dat je nog wat jonger bent en wellicht daarom een iets te positieve(!) kijk op dit onderwerp.

  Hoewel ik het idee zelf lang heb verdedigd ben ik de laatste jaren toch van mening veranderd. De multikulturele samenleving is een Utopia! Je zou het kunnen vergelijken met een land waar 2 Wetboeken gehanteerd worden. In het ene boek staat dat de burger verplicht is bij rood licht te stoppen, in het ander staat het tegenovergestelde. Het zijn allebei Wetboeken! Dat kan dus nooit goed gaan en er zullen altijd ongelukken van komen. En als er nu eens niet twee maar 25 Wetboeken zijn? Helaas, helaas. Een oplossing zal zomaar niet voorhande zijn…

 5. [36]
  De moslims die niets zeggen, zijn in mijn ogen inderdaad niet geïntegreerd. Her wordt nog steeds politiek correct over gesproken in dit land. Men is in de minderheid en houdt zich daarom rustig. Als bij onderzoek al naar voren komt dat zo’n 50% van de Marokkanen tzt de sharia ingevoerd wil zien, dan ben je per definitie niet geïntegreerd. Want die 50% is in werkelijkheid een veel hoger aantal. De rest durft er nog niet voor uit te komen. En de enkeling die het niet wil, zorgt er dus niet voor dat men kan zeggen dat de Marokkanen geïntegreerd zijn.

 6. [36] Nil, ik begrijp dat deze situatie je bezorgd maakt.

  Maar je bent geintegreerd.Blijkbaar hier op school geweest.
  Begrijp je dan echt niet dat de vrijheid van meningsuiting voor Nederlanders echt heel belangrijk is?

  Net zoals voor jou je geloof belangrijk is, en je ons vraagt er respect voor op te brengen, zo vragen wij ook aan iedereen die in ons land is komen wonen(of er geboren is)om respect op te brengen voor onze vrijheden.

  Die zijn door eerdere generaties met veel moeite en pijn veroverd o.a. op de toenmalig overheersende religieuze klasse in dit land.

  Religiekritiek dateert hier al vanaf de 17e eeuw.Spinoza, die er heel veel persoonlijke ellende voor over had.

  En als je de reformatie meetelt is de datering van religiekritiek al een eeuw eerder.

  Die vrijheid willen en kunnen we niet zomaar overboord gooien, omdat er nu hier mensen zijn komen wonen die dat niet zo leuk vinden.

  Als je in het westen woont is nou eenmaal de consequentie, dat je omringt bent door "zogenaamd ruimdenkende westerlingen".

  Die verdedigen niet hun vrijheden om jou en je geloofsgenoten te pesten.
  Ze doen gewoon wat ze al heel lang gewend zijn.
  Namelijk spotten met bijv. christelijke beginselen of met machtsdragers.

  En als moslims zich hier blijvend vestigen(wat van mij mag) zullen ze eraan moeten wennen dat ze ook onderwerp van spot kunnen worden.

  Dus, tenzij je vindt dat Europeanen hun vrijheden, waar ze eeuwenlang voor gevochten hebben,maar moeten opgeven omdat hier nu ook moslims wonen (wat ik tamelijk respectloos t.a.v. de Europeanen zou vinden),denk ik toch dat moslims die in het westen wonen zich er maar aan aan moeten passen.

  Zolang ze in het westen wonen.Moslims die in een moslimland wonen moeten natuurlijk zelf weten welke vrijheden ze wel of niet toestaan in hun eigen land

 7. Klopt, ik ben inderdaad wat jong, denk waarschijnlijk ook positief en wil ook zo blijven denken. Er moet toch iemand zijn die positief blijft denken. Beste Sander “De multiculturele samenleving is een Utopia!” klink op zich wel erg logisch.. Dit is ook zo’n mooi onderwerp op over te discussiëren, maar dit is al meer dan genoeg.. 

  Beste Marjan, ik begrijp en weet dat de vrijheid van meningsuiting voor de meeste Nederlanders erg belangrijk is.. Ik zit ten slotte midden in de Nederlandse bevolking. Ik begrijp ook wel dat wat er allemaal gebeurt in Nederland niet had moeten gebeuren. Allemaal mensen om je heen waarvan je niet weet waar ze het over hebben.
  Ik weet ook wel dat we jullie erg dankbaar moeten zijn. In Turkije mogen de meeste meiden met een hoofddoek niet studeren. En dit is maar een klein voorbeeld. Maar ik kan er ook niets aan doen meeste allochtonen staan daar niet bij stil.
  “Die vrijheid willen en kunnen we niet zomaar overboord gooien, omdat er nu hier mensen zijn komen wonen die dat niet zo leuk vinden” … Daar ben ik het ook met je eens.. Maar vrijheid is nog steeds niet het zelfde als mensen beledigen. Ik zelf weet dat als ik met mijn opvattingen mensen zal gaan beledigen en zal pijn gaan doen dan let ik toch wel op mijn woorden..

  “En als moslims zich hier blijvend vestigen(wat van mij mag) zullen ze eraan moeten wennen dat ze ook onderwerp van spot kunnen worden.” Het gaat niet om de moslims alleen in Nederland het gaat om de moslims in de hele wereld.. Als geen 1, geen 2, geen 3 moslims zich beledigd voelen maar alle moslims op aarde. Dan zouden de mensen toch even 1 minuut er bij stil moeten staan en er over na moeten denken waarom al die mensen nou zo boos zijn…

 8. [40] Nil,

  Ik snap best dat die Moslims boos zijn
  omdat met Mohammed de spot werd gedreven.Probleem is echter dat mijns inziens (en voor nog enige miljarden andere aardlingen) Mohammed GEEN profeet is, geen gezondene van Allah
  en de Koran geen Heilig Boek en geen
  Gods openbaring en hij dus niet kan rekenen op een voorkeursbehandeling.

  Dus net zoals over de paus, over de koningin, over de US-president, over de dalai lama, over de aartbisschop van Canterbury, over Madame Blavatsky en weet ik veel wie nog allemaal cartoons
  worden gemaakt, zie ik geen reden om voor Mohammed een uitzondering te maken.

  Je moet maar zo denken : als Mohammed echt een profeet van God was, zullen de spotters straks voor eeuwig branden in de islamitische hel.Straf genoeg, lijkt me dus laat hen maar aan Allah over en wind je er voor de rest niet over op.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 9. [36 We zijn allemaal mensen en moeten elkaar respecteren.

  Nee hoor. Ik respecteer maar weinig mensen. Ik ben tegen iedereen beleefd; dat zijn omgangsvormen. Respect is niet iets automatisch.
  Respect moet je namelijk verdienen. Zowel individuen als instellingen-instanties.

  Ik kan geen respect opbrengen voor de reacties van moslims. Zij die in het westen wonen weten in wat voor maatschappij zij leven. De overige zijn gevoerd, leven in landen met een
  dictatuur (ook onze schuld) en willen
  vervolgens het Westen de wet voorschrijven.

  Alle moslims zijn beledigd, daarom zijn ze boos.

  Zijn ze boos omdat Mohammed is afgebeeld?
  Zijn ze daardoor geraakt?
  Of leggen de cartoons de vinger op de zere wond?

  Ik ben zelf christen, ga om en praat met mensen van zeer verschillende komaf en overtuiging, maatschappelijke opvattingen enz.

  Mijn ervaring is dat mensen zich beledigd voelen als iemand de spijker op de kop slaat.

 10. [27] aub. leg mij nu even uit wie wat
  gestolen heeft van wie en wat er verhandeld is. Wat is er hypocriet?
  Ik snap het echt niet.

 11. [44] Nu wil ik het ook wel eens weten, wie heb ik (of Nederland) verhandeld (tenzij je slaaf bent, dan snap ik het wel, maar bij mijn weten is dat al een poosje afgeschaft).
  En wat heb ik (of Nederland) precies gestolen?

 12. [44] Met dit soort herhaaldelijke opmerkingen laat je juist duidelijk zien dat JIJ degene bent die EN dom is EN ontoerekeningsvatbaar. Om maar niet te spreken over BRAINWASHED.

 13. [44]
  Verschillenden hier stellen eenvoudig een beleefde vraag.
  Als antwoord krijgen zij van de ‘heer’ ‘je weet wel’ 2 beledigingen toegeworpen.
  Is dat gangbaar in uw kringen?
  En u eist dan ook nog eens respect?
  U maakt het ons zo wel bijzonder moeilijk.
  Respect voor de respectlozen???
  Jezus kon het.

 14. Ik kap ermee… Ik kan en zal ook niet proberen mensen te overtuigen. Ik geef ieder gelijk.. Want ieder heeft zijn eigen manier van denken. Alleen ben ik bang dat wat er is gezegd over de hel echt zal gaan gebeuren.. En oh jah nog iets ik hoef me daar gelukkig niet om druk te maken.. Hoop ik.. God weet wie er zal branden in de hel en wie er terecht zal komen in de hemel.. Net zoals velen van ons dat weten!!

  Nil

 15. [1] Na al het gekrakeel, de door enkele leiders opgehitste haat tegen het westen, het ongenuanceerde oordeel
  over onze vrijheid van meningsuiting,
  komt deze waanzin mij de strot uit!
  Wat willen deze duistere geesten bereiken met het ophitsen van mensen
  in landen waar de meeste inwoners niet eens kunnen lezen of schrijven?
  Het is duidelijk dat zij het westen
  hun cultuur willen opleggen.
  [Ze weten niet eens waar Denemarken ligt!]
  Onze regering moet de rug recht houden
  en onze verworvenheden verdedigen!

Comments are closed.