Conducteurs, u kent ze wel, dat tuig dat rondhuppelt in treinen. De losers die denken dat ze van belang zijn.


Wat is een conducteur? Iemand die van zijn baan houdt en passie heeft voor het vak? FOUT. Het is geen echte baan en bepaald geen vak. Conducteurs kunnen namelijk vervangen woorden door paaltjes, net als in de metro. Paaltjes zijn niet alleen stukken efficiënter en goedkoper maar ook nog eens stukken minder irritant.

Een paaltje dwingt mij bijvoorbeeld niet om goedendag terug te zeggen, niet dat ik dat doe hoor. Ook is een paaltje waarschijnlijk beter opgeleid en heeft een paaltje geen woordenschat pretenties. “Over 5 minuten komen we aan TE Amsterdam Centraal”, alstublieft zeg. Paaltjes krijgen geen boner van het uitdelen van boetes voor 35,- als je een keer een kaartje vergeet te kopen en je de afgelopen 6 jaar dat wel gewoon netjes hebt gedaan. Een paaltje zou me in de eerste instantie niet in de trein hebben gelaten en dus had ik dit niet kunnen vergeten.

Begrijp me niet verkeerd, de NS moeten worden platgemaakt en vervangen door snelwegen. Maar als ze dan toch bestaan en doen alsof ze een echt bedrijf zijn, kies dan voor efficiëntie net als echte bedrijven zouden doen. Dump de conducteurs.

In al mijn jaren van met de trein reizen heb ik wel één conducteur meegemaakt die ik echt bewonderde. Hij kwam binnen en zei helemaal niks, hij stond gewoon naast de reizigers en wachtte tot ze hem een kaartje gaven. Met bewondering gaf ik hem mijn kaartje zonder enig woordenwisseling. Hij knipte, liep door en was zo weer verdwenen. Conducteurs, neem een voorbeeld of laat je vervangen door een paaltje.

47 REACTIES

 1. [30] Het beste is een paal voor je huisdeur, als je de paal gepasseert bent betaal je voor verblijfsbelasting op de openbare weg……..daarna paal 2 voor het openbare groen…..daarna paal 3 voor het openbaar vervoer….
  I love paaltjes….flitspaaltjes…rookpaaltjes………?

 2. [31] Ja, je kunt natuurlijk ook wat zeggen om wat te zeggen. Ik bewonder je enthousiasme om te overdrijven maar ik ben pro-paal wat de trein betreft en daar houd het ongeveer wel op.

 3. Ik trof vandaag 3 (drie) vriendelijke conducteurs ! Schijnt de NS, althans de conducteurs, zich gelukkig toch iets van klanten aan te trekken ! 🙂

 4. Met conducteurs nooit problemen gehad eigenlijk….

  Echter toch dolgelukkig toen ik m’n eerste autootje had :

  altijd plaats
  geen stinkerds naast me of lui met
  jengelende kinds
  geen problemen met overstappen
  geen gedoe wanneer ik het venstertje open zet
  geen gedoe als ik de stereo op max
  zet
  geen meeluisteraars als ik telefoneer
  vaak mogelijk om tot vlak voor de deur waar ik moet zijn , te rijden

  enz…

  Groetz,

  Cincinnatus.

 5. net een weekend Brussel met de vrouw, ook met de trein. Goeie verbinding. Ik moet nu eerst afkikken van de overdosis Frans die ik heb moeten ondergaan. Ik dacht altijd dat Brussel in het Nederlandse taalgebied lag, hoe zit dat Belgen ?

  Ik heb gemerkt dat als je maar volhoudt en desnoods hard schreeuwt zelfs de Walen uiteindelijk Nederlands verstaan. Verder kan er nooit enige rechtvaardiging bestaan voor wie dan ook om Frans te praten.

 6. [36]
  Het schijnt dat ze al van jongs af aan zijn ge-indoctrineerd om Frans te spreken.

 7. [36] Dat was mij ook in Antwerpen al eens opgevallen: de Waalse arrogantie en koppigheid – voor zo ver aanwezig in A’pen. Terwijl de Fransen ze keihard uitlachen als een soort van imitatiefransen (zeggen Franse bekenden van mij)…

 8. [37] om je kinderen zoiets aan te doen…

  [38] in het hotel hadden ze eerst 35.000 franse zenders op tv geprogrammerd en daarna wat Nederlands

  Maar het is vreemd dat je in Nederlands taalgebied Engels met Belgen moet praten omdat ze geen Nederlands zouden verstaan

 9. [36] Wladi,

  90 % van de inwoners staat op de Franse
  taalrol (van die 90 % is de helft allochtoon).Slechts 10 % geeft aan
  Nederlandstalig te zijn.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 10. [39] Wladi,

  Brussel is geen Nederlands taalgebied maar heet officieel een tweetalig gewest te zijn.

  Zoals gezegd staat de grote meerderheid
  er op de Franse taalrol.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 11. [41] hebben ze dat niet pas bedacht, ik dacht dat Brussel van origine de hoofdstad was van het hertogdom Brabant en dat was toch Nederlandstalig ? Een soort kosovo-invasie, maar dan van Franstaligen ipv Albaniers en natuurlijk de Nederlandstalige bekeerlingen tot het Franstaligdom.

 12. [42] Wladi,

  Een stukje van het hertogdom Brabant was altijd Franstalig (het huidige
  Waals-Brabant-grens tussen Waals en Vlaamssprekend gebied was het Zoniën-woud dat vroeger heel wat groter was dan nu)maar inderdaad anno 1800 was Brussel nog een Vlaamssprekende stad.

  Door inwijking, de verfransingspolitiek
  van hogerhand was in 1960 (vastlegging taalgrens) Brussel een overwegend Franstalige stad geworden en dat Franstalig karakter is mede door de massamigratie van overwegend Franstalige alloctonen alleen maar versterkt.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 13. [43] Waal betekent kelt, vreemdeling in het Germaans, vandaar Wallonie en Walen. We hebben ook Wales, om dezelfde reden en Wallachie in Roemenie.

  Walen = vreemdelingen = allochtonen.

  Ik had vroeger een Hongaarse buurman Bela en die vertelde dat de helft van Roemenie, Transelvanie, Hongaars spreekt. Maar dit zouden geen ethnische Hongaren zijn maar Roemenen die in de tijd dat Hongarije daar de baas was de taal van de overheerser Hongarije hebben overgenomen.

  Nog een stukje bevolkingsgeschiedenis: Chaucescu was er als Roemeen trots op dat hij en zijn volk afstamden van Romeinse troepen die daar in die tijd gelegerd waren, vandaar Roemenie en de sterk op Italiaans en Spaans gelijkende Romaanse taal.

  Echter, zoveel Romeinen waren er niet zodat men doorgaans huurlingen uit andere landen van het Romeninse rijk overal legerde en in Roemenie schijnen het overwegend huurlingen uit het toenmalige Palestina te zijn geweest, oftewel Joden en dat was meteen minder prettig.

 14. Met een treinconducteur heb ik nog nooit een negatieve ervaring gehad.
  Het valt mij op dat sommige zeer behulpzaam zijn.

 15. nog iets belachelijks van de NS,
  als je een kaartje bij het loket koopt moet je extra betalen omdat je het daar koopt, ik begrijp het niet. ze zitten de hele dag niks te doen en als je ze dan eindelijk eens werk verschaft moet je nog eens extra gaan betalen. erg logisch. ik zou eigenlijk wel willen dat die regeling ook bestond op mijn werk. maar ja er zal wel een heel slim comercieel plan achter zitten aan gezien veel mensen denken dat, dat wat duurder is ook beter is.

Comments are closed.