De woordvoerder van de EU-Commissaris Frattini deelde vandaag mee dat de EU-Commissie samen met de Europese organisatie van televisiezenders EBU en de internationale journalistenfederatie IFJ werken aan
een gedragscode voor de media over onder meer religie.

“Daarin moeten ook aanbevelingen staan om problemen zoals nu met de Deense cartoons over de profeet Mohammed te voorkomen.”
Dat kan alleen maar betekenen dat de spotprenten (en alles wat daarmee vergelijkbaar is) niet meer gepubliceerd mogen worden.

Hier een aantal citaten, willekeurig uit de pers en het web geplukt, die aangeven hoe de politiek van onderdanigheid zich al ontwikkelt, en hoe politici onmiddellijk van een gebeurtenis gebruik maken om hun eigen macht te vergroten. Alles in het belang van hun onderdanen.

Frattini zelf heeft opgemerkt dat hij het optreden van de Deense krant “onvoorzichtig vond”.
Ook andere politici praten in die richting:
Hamid Karzai, de president van Afghanistan heeft gezegd dat iedere belediging van de Heilige Profeet, (vrede zij hem) ook een belediging is van de meer dan een miljard moslims en dat het niet mag worden toegestaan dat een dergelijke daad ooit nog eens gebeurt!
Ursula Plassnik, Minister van Buitenlandse Zaken van Oostenrijk, nu voorzitter EU, zegt dat EU-leiders heel duidelijk de handelingen die religie beledigen moeten veroordelen.
Kofi Annan, Secretaris Generaal van de VN zegt dat persvrijheid zodanig moet worden gebruikt dat het geloof en de leer van alle religies wordt gerespecteerd.

Er zijn al kranten die de cartoons verwijderd hebben uit latere uitgaven en van hun web sites. (The Spectator).
De Franse krant France Soir werd door de Franse regering berispt voor het publiceren. De betreffende journalist is ontslagen.
Het Iranese ministerie van Buitenlandse Zaken riep gisteren de ambassadeur van Oostenrijk, de huidige voorzitter van de Europese Unie, op het matje. Hij kreeg te horen dat Europa de persvrijheid moet beperken en de publicatie van zulke cartoons moet verbieden.

Uit het verleden hebben we geleerd dat het maar een klein stapje is om een gedragscode om te zetten in wetten. Nog onlangs bij de gedragscode Tabaksblad.

Het zal niet gemakkelijk zijn deze nieuwe aanval op onze vrijheid af te slaan. Hopelijk help het als iedereen protesteert waar het maar mogelijk is.

16 REACTIES

 1. Wat was het nou ook al weer wat we ons moesten blijven herinneren van de gebeurtenissen rond de 2e wereldoorlog?

 2. Onze vrijheid van meningsuiting ligt onder vuur door de Eurofascisten, want dat zijn het nu zoals blijkt. Dus is het beste om ze er eens flink van langs te geven bij de volgende verkiezingen. Weg met die weerzinwekkende kruipers. De EU is er dus alleen om Europeanen te onderdrukken en de weg vrij te maken voor het islamofascisme.

 3. Collectivistische EU-apparatsjiks die collaboreren met de collectivistische islamofascisten. Goh, dat verbaast mij niets.

  Enkele foto’s van islamieten die vandaag in London voor de Deense ambassade stonden te demonstreren:
  http://us.news3.yimg.com/us
  http://us.news3.yimg.com/us
  http://us.news3.yimg.com/us

  En dan zijn er nog altijd van die naïeve cultuur-relativisten die ontkennen dat er in Europa een Vijfde Colonne van de geitenneukers rondloopt. Gisteren koos de Britse Clairy Polak (op de BBC) nadrukkelijk de kant van een woordvoerder van de islamofascistische organisatie Hizb’ut Tahrir. Wat een verraadster.

 4. [4] zoas Jantje Maat destijds ondervond, ligt die Vrijheid langer dan vandaag onder vuur.

  Groetz,

  Cincinnatus.

 5. Hoe lang nog voordat de SUV fundamentalisten, de roken fundamentalisten, de alcohol fundamentalisten en de braadworst fundamentalisten hun eigen fatwa uitspreken en her en der een bommetje plaatsen? Het lijkt wel te werken…

 6. Is Kofi Annan ook gepolst over een gedragscode voor zelfmoordterroristen? Ik meen dat dat deze doelwit van de cartoons waren en daarbij hun opvatting van de islam.

 7. [8] Sander,

  Als je gehoor vindt, bij de leiders van je land hoef je geen bommetjes te plaatsen om je doel trachten te bereiken : dan doet de politie het werk voor jou en pakt die lui die jij zou willen opblazen gewoon op en hun aktiviteiten worden beboet, verboden ,enz…

  Groetz,

  Cincinnatus.

 8. [9] Aan personen aan wie je veel geld geeft, en die invloed hebben op jouw komende promoties, stel je geen moeilijke vragen!

 9. Deze Eurocratische fascisten moeten zo snel mogelijk uit hun ambt worden gezet.

 10. Zou hier de theorie van Marx en Engels ook opgaan:"op het hoogtepunt van het kapitalisme vindt de revolutie plaats. Dan zullen de arbeidersmassa’s de macht grijpen".

 11. Maak al de moslim’s kapot. Met hun achterlijke geloof, in die mohammed de pedofiel,en geiteneuker.De koran is een horrorboek.En meer niet.Hun geloof is achterlijk, onverdraagzaam.En wat er nu gebeurt,is de schuld van onze regeringen,die geld in hun zakken steken per moslim die binnenkomt.Steek ze in de gaskamers,vooraleer wij ons verliezen.

 12. [14] Hmmmm. Dat klinkt ook redelijk onverdraagzaam. Toevallig ook een moslim?

 13. [14]
  Elvis, wat je hier zegt heeft niets met het verdedigen van individuele vrijheden te maken, integendeel.

Comments are closed.