Hoe zat het ook weer met die Hans van Baalen, u weet wel, het steeds prominenter wordende VVD Kamerlid. In een vlaag van overmoedigheid tijdens de campagne voor de EU-grondwet-die-geen-grondwet-mocht-heten ging hij een weddenschap aan met Hub. Van Baalen was ervan overtuigd, dat Nederland in de komende periode fors minder zou gaan betalen aan de EU. Hub dacht daar uiteraard anders over en de verliezer zou de winnaar op een etentje tracteren.

Uiteraard kreeg Hub gelijk. Meer dan gelijk zelfs, want het bespottelijke onderhandelingsresultaat van Balkenende en z’n kornuiten gaat ons land per saldo nog eens een miljard EXTRA kosten.

Maar ondanks enkele herinneringen van een inmiddels uitgehongerde Hub, klinkt er vanuit de Haagsche VVD-burelen een oorverdovende stilte. Niks, noppes, nada. Ik zou haast gaan denken dat ik van Baalen heb afgeschrikt met de vermelding van Hubs extravagante eetgewoonten, maar voor de VVD telt het adagium “pacta sunt servanda” las ik op de VVD-site (quidquid latine dictum sit, altum videtur zeg ik dan altijd maar…). Okay, gloria victis en cuiusvis hominis est errare, maar telt dan niet age guid agis? En ik dacht toch dat bis repetita manent! Maar Hub zegt ook altijd: Potius sero quam numquam, en gelijk heeft ie want wat in het vat zit verzuurt niet.

Of zou van Baalen misschien de tekst op z’n eigen VVD-site nog niet helemaal hebben begrepen? Een crashcursus Latein für den Schmalspurjuristen is dan wel aan te raden, zeker gezien het feit, dat Latijn in de toekomst de officiele Europese taal gaat worden.

“Pacta sunt servanda” betekent “overeenkomsten moeten worden nagekomen”. Dus: how ‘bout dat etentje van Baalen? Boter bij de vis! Praatjes vullen geen gaatjes! Put your money where your mouth is!

Deliriant isti VVDi…

23 REACTIES

 1. Even onder het mom van: "als je beledigt, doe het dan goed"

  Volgens mij is het gebruik van de genitivus bij "VVDi" incorrect, het betreft namelijke een nominativus en dus moet het "VVD us" (als je de VVD mannelijk kunt noemen)zijn.

  Of maak ik nu een grove fout en probeer ik een ware klassicus te verbeteren?

 2. Maar even iets serieus: worden die politici eigenlijk op uiterlijk geselecteerd? Wie iemand dat? Of valt dat onder positieve discriminatie?

 3. [2] Sommigen wel. Bijvoorbeeld de bekende excuus-Truus en de obligatoire- Salvatore.

 4. Oeps, ik zie dat dat ook in je artikel stond. Ik was niet echt geïnteresseerd in een cursus voor Schmalspurjuristen.
  Ik schaam me diep. 😉

 5. Er nog maar eentje achteraan. horende bij ‘cuiusvis hominis est errare’ en zeer passend nu dus compleet :

  cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare

 6. [2] Als dat zo zou zijn, dan moet de ballotagecommissie wel een hele rare smaak hebben…

 7. [8] Wellicht geldt voor van Baalen "O crassum ingenium! Suspicor fuisse Batavum."

  Politicus liberalisticum, penis agraricus!

  Whatever,

  Krijn

 8. Dat een politicus zich zo laat kennen en zijn onbetrouwbaarheid zo duidelijk etaleert, wijst wel op een zodanige karakterconstellatie , dat ik geheel niet verbaasd ben.

 9. die Van craen laat mij volledig koud , die vindt ik aardig , die vindt mij niet aardig

 10. van Baalen bestaat echt!
  Ik dacht toch dat het een karikatuur was van Billie Turf, dat studentje dat ik vroeger in de Donald Duck las.

  Hoe is dit mogelijk en zo iemand bij de VVD

 11. Nog steeds vind ik dit een ongelofelijke zaak, hoewel ik in geen enkele politicus vertrouwen heb.
  Maar het schijnt altijd nog erger te kunnen!
  Hugo van Reijen

 12. Van baal dat is toch die man die men in NICARAGUA het liefst zonder kleren door de straten van het land zou willen drijven vanwege zijn opmerkingen over democratie in zowel NICARAGUA als HONDURAS en VENEZUELA.

  Zijn bezoek was niet zo onschuldig en zijn gesprek met hoge militairen ging niet over appeltjes en eitjes maar het had meer weg van OPERATIE KOLONEL VALK zoals destijds in Suriname

  Als je je uiterlijk niet mee hebt,je politieke overtuiging te wensen overlaat dan kan je het proberen met heel hard roepen en misschien krijg je dan van je mama een VVD snoepje

Comments are closed.