Deze rare regel is sterk in de aandacht gekomen door een uitspraak van hoogste baas van de Nederlandse Financiën, Gerrit Zalm.
Die heeft het aangedurfd om aan de burgers te adviseren om NIET te betalen als de verhoging van de OZB groter dan 2% is.

Zalm heeft groot gelijk. Los ervan dat alle belasting onrechtmatig is, is een verhoging groter dan 2% ook nog eens onWETmatig. In strijd met een wet van Gerrit zelf!

Iedere overheid, ook de club van Zalm, hebben al sinds mensenheugenis de regel ingevoerd dat het slachtoffer altijd eerst moet betalen en daarna “mag” hij bezwaar indienen. Hij is zijn centen dan al kwijt, en kan dan met hoge kosten gaan procederen tegen een leger van overheidsjuristen om te proberen iets van zijn geld terug te krijgen.

Waar komt die regel “eerst betalen, dan mag je pas wat zeggen” eigenlijk vandaan? Is daar een wet voor? En is de meerderheid van het volk het daar mee eens? En mogen alle overheidsinstanties dat zo maar toepassen?
Of is het puur machtsmisbruik en intimidatie van onze dictator?
Of hebben we allemaal dat zo vaak gehoord dat we niet beter weten? Want het toch eigenlijk een heel gekke procedure?
Zou dit een punt zijn om eens massaal tegen te protesteren?

BTW:
Of moeten we het zelf ook eens proberen? Welnu, hier komt het:
Iedereen die dit leest MOET NU 25 euro betalen aan de Vrijspreker! De reden is dat de Vrijspreker dit geld “nodig heeft”, om te kunnen blijven zorgen voor het Algemeen Belang!
Degenen die niet op tijd betalen, zullen extra belast worden met rente, incassokosten en een boete.
Nadat u betaald hebt, mag u eventueel bezwaar aantekenen! Dit wordt overigens niet op prijs gesteld!
U zult begrijpen dat dit alles is volledig voor uw eigen bestwil.

5 REACTIES

 1. En daar gaat het om. De hele bevolking is het niet eens met het belastingstelsel. Maar toch doen ze het op hun manier. Stelletje klootzakken, heel de overheid.
  Wanneer is nou die staatsgreep?

 2. [2] "of komen jullie het (met geweld) halen?"
  Natuurlijk, als we het correct op dezelfde manier willen proberen, kunnen we hier alleen maar bevestigend op antwoorden.

  Sorry, de Banknummers zijn:
  46.24.31.320 (Abn/Amro) van het
  LIBERTARISCH CENTRUM
  te MAARSSEN.

  Bank: ABN/AMRO rek,no: 46.24.31.320
  IBAN: NL57abna0462431320
  BIC:ABNANL2A

Comments are closed.